opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1471 reviews

Automatisch oprolbaar schaduwdoek

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

oprolbaar elektrisch schaduwdoek

Rol het schaduwdoek eenvoudig op en berg het op.

Een Coolsailpro automatisch oprolbaar schaduwdoek biedt een onmiskenbaar voordeel voor plaatsen waar de wind vrij spel heeft. Met een vast schaduwdoek heb je altijd een schaduw plek ongeacht het weer. Ook bij een mindere zomerse dag hangt het zonnedoek boven je terras wanneer je dat misschien helemaal niet wilt. Een schaduwdoek wat vast geïnstalleerd is daarbij is het niet eenvoudig om die snel weg te halen en weer op te hangen. Dit laat je meestal het gehele seizoen hangen. Met een oprolbaar schaduwdoek ben je veel flexibeler in het gebruik van een schaduw zonweringsdoek. Afhankelijk van de omstandigheden kun je het zonnedoek snel en eenvoudig elektrisch in- en uitrollen. Door simpelweg een druk op de knop van de afstandsbediening rolt het schaduwdoek in en uit. Op deze manier is het zonweringsysteem beschermt wanneer nodig tegen sterke wind en andere weersinvloeden. 

Beter een oprolbaar schaduwdoek dan een zonnescherm

Het Coolsailpro oprolbaar schaduwdoek lijkt in veel opzichten op een zonnescherm. Je rolt het namelijk ook elektrisch in en uit wanneer jij dat wilt. Alleen de constructie van een semi automtisch elektrisch schaduwdoek is veel lichter en kan daardoor op veel meer ondergronden gemonteerd worden dan een cassette knikarmscherm. En ander belangrijk voordeel van een oprolbaar zonnedoek t.o.v. een luifel is dat je een veel grotere overspanning kunt maken. Het is geen enkel probleem om een uitval lengte van 6 tot 8 meter te bereiken. Dat is beduidend meer dan bij een zonnescherm waarbij de reikwijdte meestal, maar maximaal 3,5 meter is. Een oprolbaar schaduwdoek is dus eerder een flexibele overkapping zonder licht verlies of zware constructie op je terras, maar wel met dezelfde voordelen.

automatisch oprolbaar schaduwdoek rechthoek

Kies je model automatisch schaduwdoek oprolsysteem

Doordat ieder automatisch schaduwdoek oprolsysteem op maat gemaakt wordt, ben je vrij in het kiezen van model en afmetingen. Indien binnen onze mogelijkheden maken we voor je het gewenste schaduwdoek oprolbaar. Kies niet alleen voor een driehoek model, maar ook voor een vierkant, rechthoek of ongelijkzijdige model zonnedoek. De buis waar het doek ingeschoven zit wordt aan de muur gemonteerd en kan maximaal 650 cm breed zijn. Hierin zit ook de buismotor die ervoor zorgt dat het doek elektrisch in en uit rolt. Aan de andere zijde is het doek smaller omdat de bevestigingspunten naar buiten worden getrokken door het opspannen. Indien er geen vaste bevestiging is, kun je daar palen voor plaatsen, iedere paal is mogelijk. Beide zijkanten en voorkant van het schaduwdoek hebben curve (holle uitsnijding) zodat je het doek perfect en in model strak kan spannen d.m.v. een katrolsysteem.

Verschillende doek uitvoeringen.

Om beter aan je persoonlijke eisen betreft zonwering en sterkte te voldoen, zijn de Coolsailpro oprolbare schaduwdoeken beschikbaar in verschillende doek uitvoeringen. Zo kan je kiezen tussen waterdoorlatend of waterdicht. Wanneer je kiest voor waterdoorlatend HDPE heb je met afhankelijk van weersinvloeden, het is een onbezorgde zonwering. Zo kan je het schaduwdoek gerust uitgerold laten hangen tot windkracht, 6-8 beaufort. Het is namelijk een micro geperforeerd materiaal waar de wind doorheen gaat. Kies je voor waterdicht materiaal zoals Docril moet je meer oppassen. Door de dicht geweven stoffen kunnen wind en regen niet door het materiaal heen. Hierdoor adviseren we om bij windkracht 5-7 beaufort het doek in te rollen. En op het moment dat het gaat regen moet je de punten van het zonnezeil behoorlijk laten zakken zodat er geen waterzak kan ontstaan. Wij adviseren een schuine afloop van 30 cm per meter uitval lengte om dit te voorkomen.

Hdpe 340 gr/m2 waterdoorlatend

hdpe ebony black zwart hdpe charcoal grey antraciet  hdpe camel dust zand

hdpe ivoor vanilla bean hdpe vivid silver grijs

 • Materiaal: HDPE (extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken)
 • Gewicht: min. 340 g/m2
 • Dit schaduwdoek geeft minstens vijf jaar 95% – 97% bescherming tegen Uv-straling
 • Type: Waterdoorlatend

Olefin 250 gr/m2 waterafstotend

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

 • Materiaal: Olefin
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: Waterafstotend
 • Uv bescherming: Min. 97%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte.

Olefin kleuren

Graphite: Is een donker grijze kleur die een moderne uitstraling geeft aan je terras en tuin. De kleur antraciet past perfect in de hedendaagse tuininrichtingen met veel aluminium antraciet overkappingen en zwart douglas hout en beton kleur terrastegels.

Taupe: Is een kleur die vooral de laatste jaren veel terug te vinden is in de tuinmeubelkussens en parasols. Taupe is een combinatie van zand, grijs en beige en past daarom bijna overal bij. Ook vindt je de kleur taupe veel terug in interieur bekleding waardoor klanten het ook voor buiten kiezen.

Oyster: Is een lichte kleur ivoor die neigt naar licht grijs. Hierdoor kun je hem perfect met iedere andere kleur stof combineren. Het geeft een lichte moderne uitstraling aan je terras en zonwering.

Heather beige: Waterafstotende beige gestructureerde materiaal uit de 250 gr/m2 Olefin collectie geeft een sfeervolle uitstraling aan je terras en tuin. De beige kleur van het doek is neutraal en is daardoor toepasbaar bij veel verschillende terrastegels, decoratie en tuinmeubels.

Waterdicht polyester waterdicht

polyester grijspolyester off white

 • Materiaal: Polyester
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: Waterdicht
 • Uv bescherming: Min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte

Waterdicht Docril 100% waterdicht

acryl docril antraciet n098 acryl docril grijs n067 acryl docril linnen n079 acryl docril zand n086 acryl docril wit n681

 • Materiaal: Acryl
 • Gewicht: 330 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: Min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte


* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Doek specificaties:

 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Het is bestand tegen windsnelheden van 45 tot 65 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • De zijde van aan de oprolbuis is recht gesneden en zit hierin geschoven. De overige zijden zijn hol (curve) uitgesneden. Dit om het zonnedoek mooi strak te kunnen opspannen. Hierdoor is het netto-oppervlak van het zonweringsdoek wel iets kleiner.
 • De grootte van het bestelde schaduwdoek kan binnen een marge van +/- 3% van de weergegeven grootte variëren.
 • Afwerking rondom: Dubbel omgezoomd.
 • Bevestiging: Massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Garantie: 5 jaar

Algemene specificatie:

 • Elektrisch met afstandsbediening
 • Buismotor 220 v
 • Kies motor aansluiting links of rechts
 • Ophang bevestiging d.m.v zijsteunen 15x15 cm of indien mogelijk qua afmeting 13x13 cm
 • Zijsteunen gepoedercoat in RAL 7016 antraciet of RAL 9010 wit.

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Automatisch oprolbaar schaduwdoek heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Automatisch oprolbaar schaduwdoek
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Automatisch oprolbaar schaduwdoek