opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1471 reviews

Polyester

Wil je ook buiten blijven zitten bij een kleine regenbui? Kies dan voor het 250 gr/m2 polyester materiaal. Polyester zonnezeilen zijn waterdicht en licht van gewicht, maar zeer sterk. Daarom is het materiaal met een gewicht van 250 gr/m2 uitermate geschikt als waterdicht schaduwdoek. Niet alleen zijn de doeken van polyester waterdicht, maar beschermen ook nog meer dan voldoende >80% tegen de schadelijke Uv zonnestralen. Alleen waar het hdpe materiaal ademend is daar blijft de warmte bij een polyester schaduwdoek onder het doek hangen. Je kan dus met het polyester materiaal zowel bij een kleine regenbui als ook zonneschijn buiten blijven zitten.

Gebruik van waterdicht polyester schaduwdoeken

Belangrijk om te weten wanneer je kiest voor een op maat gemaakt 250 gr/m2 polyester schaduwdoek. Het aller belangrijkste is dat je een waterdicht schaduwdoek voldoende schuin af laat lopen. Ons advies is om minimaal 30 cm per meter diepte aan te houden. Het is immers belangrijk dat er geen waterzak in het doek ontstaat. Mocht er onverhoopt toch een ontstaan dan is het belangrijk dat je het overtollige water zo snel mogelijk handmatig verwijdert.

Waarom kiezen voor polyester materiaal

  • Je kan bij regenbui buiten blijven zitten
  • Zware kwaliteit 250 gr/m2 polyester
  • Te gebruiken van maart tm september
  • > 80% Uv bescherming
  • Pu coating
  • Schimmelwerend

Polyester kleuren

Het polyester 250 gr/m2 materiaal wat we gebruiken voor de productie van maatwerk is 100% kleurecht en verkleuren nagenoeg niet door het zonlicht. Polyester kan op 3 verschillende manieren geproduceerd worden. Het verschil zit hem vooral in de productie van de gewenste kleur toe dienen aan het materiaal. Het beste en zorgt ook voor de langste garantie op kleur echtheid is als de garen waarmee het stof geweven wordt al geverfd is. De meest gebruikte kleur methode is om het stof eerst te weven en daarna pas in een kleuren bad te dompelen. Het nadeel hiervan is dat de kleurechtheid van het polyester materiaal, maar tussen de 1 en 3 jaar houdbaar is. Daarentegen is deze manier van produceren wel veel voordeliger als eerstgenoemde productieproces.

polyester antraciet

Antraciet

De donkere antraciet kleur is ook in waterdicht polyester de meest gekozen kleur voor een buitenzonwering systeem zoals een schaduwdoek of harmonicadoek. De donker grijze kleur sluit aan bij de moderne tuin en terras inrichtingen, denk aan douglas houten overkappingen in zwart of die naar grijs verkleuren door de jaren heen. Maar ook de licht grijze bestrating tegels passen perfect bij een antraciet grijs waterdicht schaduwdoek. Naast dat je droog onder je antraciet zonnezeil kunt blijven zitten beschermt deze ook >80% minimaal tegen de schadelijke Uv zonnestralen. 

polyester linnen

Linnen

Nieuwe kleur waterdicht polyester materiaal Linnen. Deze nieuwe kleur zit tussen de kleur zand en taupe in. Ondanks dat we die in 2021-2022 geïntroduceerd hebben is het meteen van begin af aan een veel gekozen kleur. Het oogt zeer natuurlijk en lijkt op een traditioneel canvas doek. Wat veel klanten sfeervol vinden. Het wordt ook vaak gekocht i.p.v een ademend waterdoorlatend schaduwdoek enkel omdat klanten de structuur van het stof mooier vinden.

polyester wit

Wit

Hou je van modern en neem je voor lief dat je er meer vuil op ziet dan is de kleur Wit zeker aan te raden. Een wit schaduwdoek boven je terras is een echte eyecatcher. Steeds meer wordt er gekozen voor de kleur wit als zonwering. Het geeft veel meer rust dan een sprekende donkere kleur en geeft meer licht inval ondanks dat het een dicht geweven doek is. Het licht wat op een wit schaduwdoek schijnt, wordt gereflecteerd en zorgt voor bijzonder effecten in de avond onder de sterrenhemel. Daarnaast passen nagenoeg alle andere kleuren naadloos bij de kleur wit.

polyester toast

Toast

Polyester toast is een bruine camel kleur die voor een warme uitstraling zorgt. Samen met de kleur linnen worden beide veel gekozen bij horeca gelegenheden, scholen en kinderdagverblijven. Dit omdat het zeer goed past in een openbare buitenplaats zoals terrassen, strand of speelplein. Dit soort bedrijven en instellingen hebben geen opvallende kleur nodig, zei willen sfeer en rust uitstralen en de klanten en kinderen op een goede manier beschermen tegen de zon. Daarbij geeft het ze nog de mogelijkheid om ook de mensen buiten te laten zitten of spelen als er een kleine regenbui komt.

polyester grijs

Grijs

Naast antraciet heb je ook een lichter kleur grijs. Polyester grijs heeft dezelfde eigenschappen als de andere kleuren polyester. Voor klanten die wel een grijze kleur willen, maar niet tegen een donker doek aan willen kijken is deze licht grijze kleur de oplossing. Grijs sluit zich naadloos aan bij andere kleuren waardoor je eindeloos kunt blijven switchen met andere kleuren van interieur en exterieur. Vindt je de kleur toch te heftig dan is de kleur grijs het perfecte alternatief, Het geeft je hetzelfde gevoel als wit alleen het is net wat warmer.

Producten die o.a. gemaakt worden uit polyester materiaal

Specifieke hulp nodig bij maken van de juiste keuze?

Neem vrijblijvend contact met ons op via mail, telefoon of bezoek onze showroom waar we je direct aan de hand van voorbeelden kunnen helpen.