opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

olefin stof

Olefin

Olefin schaduwdoeken zijn gemaakt uit een fijn lichtgewicht milieuvriendelijk doek materiaal wat vooral bekend is van parasols en tuinkussens. Met een gewicht van 250 gr/m2 is het makkelijk te produceren voor waterafstotende schaduwdoeken of andere zonwering toepassingen. Samen met polyester, acryl behoort olefin tot een belangrijk doek materiaal om waterafstotende schaduwdoeken of andere modellen te produceren.

Samenstelling Olefin

Olefin is samengesteld uit kleurechte synthetische polypropyleen vezels. Doordat het olefin stof rekbaar is kun je een schaduwdoek hierdoor perfect opspannen. Neem daarbij dat de stof vlekbestendig en Uv werend is en je snapt dat perfect is voor verschillende buiten gebruik toepassingen waaronder zonwering- en schaduwdoeken. Door de Uv bestendigheid van olefin stof blijft een schaduwdoek er ook na paar jaar nog als nieuw uitzien zonder kleur verbleking.

Duurzaam materiaal

Olefin is 100% recyclebaar en kan wel meerdere keren tot nieuw garen worden geproduceerd. Tijdens het productieproces wordt er nagenoeg geen afval gegenereerd. Hierdoor is het een zeer duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. 

Waterbestendig

Zoek je een waterbestendig schaduwdoek wat eventueel als mobiel afdak kan dienen. Dan is het Olefin materiaal daar uitermate geschikt voor. Olefin doek is waterafstotend en droogt na een regenbui weer snel op zonder kleur of kwaliteit verlies. Dus een ideaal materiaal voor het Nederlands en Belgisch klimaat.

Onderhoud

Olefin stof vereist geen onderhoud. Het is vrij eenvoudig schoon te maken meestal met water en natuurlijke zeep is voldoende. Mocht het echt niet lukken om je doek schoon te krijgen dan kun je gerust andere schoonmaak middelen gebruiken. Olefin stof is namelijk niet vatbaar voor chemicalieen.Dus ook het verwijderen van hardnekkige vlekken is geen probleem. Het enige belangrijke advies is doe een olefin schaduwdoek nooit in een wasmachine of wasdroger. Laat het op een natuurlijke manier drogen.

olefin stof schoonmaken

Enkele tips om bepaalde vlekken die voor kunnen komen bij Olefin schaduwdoeken:

Algemene schoonmaak handeling bij verwijderen van normaal vuil. Maak het schaduwdoek eerst schoon met een borstel of veger zodat het overtollig vuil en wat er los op ligt af is. Op deze manier voorkom je dat je het vuil dieper het doek in wrijft. Neem daarna een vochtige doek of borstel met warm water en schoonmaakmiddel en wrijf daar de plaats van het vuil mee in. Belangrijk is dat de vieze plek goed wordt opgenomen door het schoonmaakmiddel. Wrijf niet te hard met je doek of borstel over de vieze plek om slijtage op de plaats te voorkomen. Na het schoon maken zorg er dan altijd voor om het schaduwdoek goed na te spoelen door met een tuinslang af te spuiten. Wanneer er schoonmaakmiddel achter blijft op het doek kan dit door de zon het doek aantasten en bijvoorbeeld lichtere plekken geven.

Het verwijderen van vogelpoep

Wanneer je vogelpoep op je doek hebt zitten kun je deze het best verwijderen met afwasmiddel en water. Meng ongeveer 1/8 afwasmiddel in een koffiekop van 60 ml op 2L water. Verwijder met deze verhouding van schoonmaakmiddel de vogelpoep van je schaduwdoek. 

Voordelen van Olefin materiaal voor gebruik van schaduwdoeken:

  • Hoge Uv bescherming min. 97%
  • Waterafstotend
  • Echt stof in verschillende kleuren en designs. Niet open (net) geweven zoals het Hdpe materiaal
  • Kleurecht (verkleurt niet)
  • Zware kwaliteit van 250 gr/m2
  • Vuilafstotend

Olefin geschikt voor

Olefin doek gebruiken wij voor het op maat maken van de traditionele conclaaf gesneden schaduwdoeken en harmonicadoeken. Maar ook kun je het Olefin materiaal goed gebruiken voor schaduwdoeken met een rechte zijden of verandadak doeken. Je hebt geen doorkijk bij het Olefin materiaal zoals bij het open geweven hdpe materiaal. Er komt dus geen lichtval doorheen waardoor het een beetje ene verduisterend effect geeft. Vindt je dit geen probleem dan kun je dit materiaal voor vele toepassingen gebruiken. Het geeft een luxe uitstraling aan jouw zonwering oplossing.

Olefin kleuren

Graphite: Is een donker grijze kleur die een moderne uitstraling geeft aan je terras en tuin. De kleur antraciet past perfect in de hedendaagse tuininrichtingen met veel aluminium antraciet overkappingen en zwart douglas hout en beton kleur terrastegels.

Taupe: Is een kleur die vooral de laatste jaren veel terug te vinden is in de tuinmeubelkussens en parasols. Taupe is een combinatie van zand, grijs en beige en past daarom bijna overal bij. Ook vindt je de kleur taupe veel terug in interieur bekleding waardoor klanten het ook voor buiten kiezen.

Oyster: Is een lichte kleur ivoor die neigt naar licht grijs. Hierdoor kun je hem perfect met iedere andere kleur stof combineren. Het geeft een lichte moderne uitstraling aan je terras en zonwering.

Heather beige: Waterafstotende beige gestructureerde materiaal uit de 250 gr/m2 Olefin collectie geeft een sfeervolle uitstraling aan je terras en tuin. De beige kleur van het doek is neutraal en is daardoor toepasbaar bij veel verschillende terrastegels, decoratie en tuinmeubels.

Specifieke hulp nodig bij maken van de juiste keuze?

Neem vrijblijvend contact met ons op via mail, telefoon of bezoek onze showroom waar we je direct aan de hand van voorbeelden kunnen helpen.