opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1469 reviews

Rolgordijnen

rolgordijnen

Wat is een rolgordijn?

Een rolgordijn is een zonweringssysteem wat naast bescherming tegen zon, warmte, wind en regen geeft ook zorgt voor privacy. Een rolgordijn kan zowel buiten als binnen in het interieur gemonteerd worden. De rolgordijnen die in het interieur worden gebruikt worden vaak voor ramen en deuren gehangen. De buitenrolgordijnen zijn vaak bedoeld voor het afschermen van een overkapping of veranda. Rolgordijnen zijn tegenwoordig erg trendy. Waren ze vroeger in sombere tinten bruin, groen of beige, nu zijn rolgordijnen verkrijgbaar in allerlei kleuren, materialen en uitvoeringen. Dit betekent dat het rolgordijn is getransformeerd in een decoratief element voor openingen binnen en buiten het huis een individueel tintje te geven. Maar dat is nog niet alles, er is nu een grote verscheidenheid aan versies met veel diverse functies. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kan deze raambescherming een kamer of veranda verduisteren en beschermen tegen weersinvloeden. Naast bescherming tegen schadelijke UV-stralen zorgt een rolgordijn voor een aangenaam klimaat binnen de eigen vier muren of voor onder je terrasoverkapping.

Waar je aan moet denken voordat je koopt

Voordat je een zonwering kiest voor binnen of buiten, moet je een aantal overwegingen maken. Is het rolgordijn wat bedoeld is voor mijn bescherming een standaardafmeting of moet ik maatwerk leveren? In welke ruimtes moet de privacy- en zonwering geplaatst worden? Moet het meer decoratieve of functionele doeleinden dienen in het interieur of als bescherming functie voor buiten in mijn overkapping.

Verschillende niveaus van transparantie – afhankelijk van je behoeften

Rolgordijn materialen verschillen afhankelijk van hun mate van transparantie. Natuurlijk zit er verschil tussen materialen die voor binnen en buiten bedoeld zijn. Zo is er materiaal wat volledig verduisterend, verduisterend, semi-transparant of transparant is. Zowel de semi-transparante als de transparante stofvariant dompelen je kamers of buitenverblijven in een zacht licht, waardoor een gezellige sfeer en prachtige kleuraccenten ontstaan. Beide bieden lichte privacy en bescherming tegen de zon. 

Groot assortiment stoffen – gemakkelijk te onderhouden

We hebben een breed scala aan stofmaterialen om aan je persoonlijke behoeften te voldoen. Meestal gebruiken wij hoogwaardige materialen met en zonder coating, een polyester-katoenmix of een natuurproduct zoals bamboe. Alle materialen zijn gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken. Maak je rolgordijn schoon met een zachte borstel of met de stofzuiger op de zwakste stand. Een licht vochtige doek kan ook worden gebruikt.

Groot aanbod aan kleuren

We proberen om een zo uitgebreid mogelijke kleuren collectie aan te bieden in de verschillende rolgordijnen. Naast de traditionele kleuren zoals zwart, antraciet en wit zijn er ook trendykleuren. Maar uiteraard bevat ons assortiment ook tinten die op de natuur zijn gebaseerd, zoals aardetinten, maar ook bruin, beige en crème. Zo heb je talloze mogelijkheden om te experimenteren, kleuraccenten toe te voegen door middel van contrasten of de rolgordijnen ton sur ton af te stemmen op jouw interieur.

Welke montagemogelijkheden zijn er?

Afhankelijk van het model wat je kiest en waarvoor het gebruikt moet worden zijn er verschillende soorten montage waaruit je kunt kiezen. Allereerst is er de mogelijkheid tot montage in de dag of op de dag van het kozijn of opening. Meestal heb je enkel een schroefmachine of schroevendraaier nodig wat voldoende is om het rolgordijn te bevestigen op of in een kozijn of voor de deur. Ook plafond montage is vaak mogelijk, alleen dan heb je meestal een boormachine erbij nodig, voor het boren van de gaatjes. Bij veel model rolgordijnen zit een montagehandleiding voor meer duidelijkheid.

De populariteit van het rolgordijn

Wat maakt het rolgordijn zo populair? Er zijn al enkele punten genoemd. Enerzijds biedt het rolgordijn bescherming tegen zonnestralen en nieuwsgierige blikken en is het in vorm en patroon aan te passen. In tegenstelling tot klassieke gordijnen is het rolgordijn echter geen stofvanger en is het over het algemeen gemakkelijker schoon te maken. Ook kun je dit model met het juiste materiaal probleemloos buiten gebruiken. Bovendien kunnen rolgordijnen beter in de uitstraling van je ruimte worden geïntegreerd omdat ze minder ruimte in beslag nemen. Een rolgordijn wordt eenvoudig opgerold i.p.v. dat je aan de zijkant een pak gordijnen hebt hangen. In tegenstelling tot gordijnen scoort het rolgordijn vooral door zijn praktische bruikbaarheid. Rolgordijnen zijn ook ideaal voor mensen die graag licht en flexibel zijn. Omdat rolgordijnen om deze redenen erg populair zijn, hebben wij bij Schaduwdoekkeuze.nl ook een groot assortiment voor je, dat ook individueel kan worden aangepast.

Welk rolgordijn past het beste bij mij?

Nu wij je een uitgebreid overzicht hebben gegeven van de verschillende mogelijkheden voor je rolgordijn, kunt je zelf beslissen welk rolgordijn het beste bij je past. Het is begrijpelijk als je zich in eerste instantie een beetje overweldigd voelt vanwege de hoge informatiedichtheid en de grote verscheidenheid aan mogelijke variaties. Daarom willen wij je op dit punt een globaal overzicht geven van waar je op moet letten. Houd er rekening mee dat de factoren die we je gaan laten zien individueel in aanmerking worden genomen, dus het is niet alleen aan ons - we proberen alleen een klein, definitief overzicht voor je te geven.

Verder zijn de volgende punten aanwezig:

  • Bescherming
  • privacy
  • Functionaliteit
  • effectiviteit
  • Beveiling
  • Verschil

Gaat het je vooral om bescherming tegen licht of zonlicht, dan zijn rolgordijnen met Pvc materiaal perfect. Houd er rekening mee dat het motief en de kleur uiteraard ook individueel voor je kunnen worden aangepast. Het op maat gemaakte rolgordijn met Pvc materiaal heeft in dit verband een bijzondere functionaliteit, omdat het niet alleen licht en zonnestralen opvangt, maar ook licht reflecteert. Als je je vooral zorgen maakt over privacy, kies dan niet voor semi-transparante rolgordijnen, omdat bescherming tegen nieuwsgierige blikken minder gegarandeerd is dan bij rolgordijnen gemaakt van stoffen die volledig ondoorzichtig zijn.