opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1459 reviews

Buitengordijnen en de antwoorden op je vragen

Staat je vraag hier niet vermeld neem dan contact per telefoon +31 (0)40 - 2826082 of e-mail info@schaduwdoekkeuze.nl met ons op en we helpen je graag verder met je specifieke vraag.

  1. Ik heb een overkapping en wil daar een zonwering voor?
  2. Ik heb last van laagstaande zon onder mijn afdak, weten jullie een oplossing?
  3. Zijn buitengordijnen in iedere afmeting leverbaar?
  4. Kan ik ook voor elektrische bediening kiezen?
  5. Welk doek is het beste bestand tegen de zon?
  6. Wanneer ik voor zonwering kies, blijft het dan koeler?
  7. Wij hebben last van tocht en wind in de overkapping, wat is de oplossing?
  8. Wat is het verschil tussen een Windbreekgaas gordijn en HDPE buitengordijn?
  9. Kan ik door ieder doek heen naar buiten kijken?
  10. Houd ik bij doeken waar je doorheen kan kijken toch voldoende privacy over?
  11. Wat is het verschil tussen Oprolscherm, Buitengordijn, Buitenscreen en Schaduwrolgordijn?
  12. Kan ik mijn buitengordijnen ook in de winter gebruiken, zodat het warmer blijft?
  13. Moet ik de buitengordijnen of screens na de zomer verwijderen?
  14. Verkleurt het materiaal van een buitengordijn of screen in de loop der jaren?
  15. Is de montage van buitengordijnen makkelijk zelf te doen?
  16. Doen jullie ook de montage aan huis verzorgen voor de buitengordijnen?
  17. Worden de bevestigingsmaterialen meegeleverd?
  18. Kunnen Bamboerolgordijnen ook buiten gebruikt worden?
  19. Als de afmeting bij de bamboerolgordijnen op jullie website er niet tussen staat, kunnen deze dan op maat gemaakt worden?
  20. Kan ik de bamboerolgordijnen zelf inkorten?

1) Ik heb een overkapping, is daar ook een zonwering voor?

Hiervoor hebben wij verschillende soorten buitengordijnen die de perfecte oplossing bieden. Als eerste moet je bepalen of je een volledige gesloten oplossing wilt of dat je wilt kunnen kiezen tussen een gesloten of halfopen oplossing. Wil je een volledig gesloten model dan is een buitengordijn een uitkomst, wil je zelf de hoogte in kunnen stellen neem dan een buitenrolgordijn of screen.

2) Ik heb last van laagstaande zon onder mijn afdak, weten jullie een oplossing?

Als je last hebt van een laagstaande zon is een buitenrolgordijn of een zipscreen de beste oplossing. Je kunt dan zelf bepalen hoever je het doek laat zakken zodat je niet meer tegen de zon in kijkt. Het is dus niet nodig om het volledig af te rollen in tegenstelling tot een schuifgordijn. Deze is altijd helemaal dicht.

3) Zijn buitengordijnen in iedere afmeting leverbaar? 

Alle buitengordijnen en screens worden in iedere gewenste afmeting gemaakt. De afmetingen die vermeld staan in de webwinkel dienen puur als voorbeeld, elke afmeting is mogelijk. Wil je een afmeting die er niet tussen staat? Geen probleem, wij maken het voor je. Buitenrolgordijnen kunnen tot een maximale lengte van 6 meter gemaakt worden. Voor zipscreens is het verstandig vooraf bij ons te informeren. Stuur ons even per e-email (info@schaduwdoekkeuze.nl) de afmetingen en het model wat je graag wilt hebben en wij sturen je zo snel mogelijk een prijsopgave.

4) Kan ik ook voor elektrische bediening kiezen?

Bij rolgordijnen en screens is het inderdaad mogelijk om te kiezen voor elektrische bediening. Dit kan met een schakelaar of zelfs met een afstandsbediening. Voor de schuif buitengordijnen en bamboe rol en vouwgordijnen bestaat geen elektrische bediening.

5) Welk doek is het beste bestand tegen de zon?

Wil je de beste bescherming tegen zon en warmte, dan kun je het beste kiezen voor het Soltis, Sergé of HDPE materiaal. Deze zijn het meest zonwerend en houden tussen de 93% en 97% van de schadelijke UV zonnestraling tegen. Het voordeel van deze materialen is dat je altijd van binnen naar buiten kan kijken (± 40% doorkijk), maar moeilijk van buiten naar binnen. Wat sowieso privacy verhogend werkt is dat het altijd moeilijk is om vanuit een verlichte omgeving in een donkere omgeving te kijken. Met zowel het HDPE als het Soltis materiaal voor de buitengordijnen en Sergé voor de zipcreens ben je ook tegen wind (± 80%) en tegen slagregen beschermt. 

6) Wanneer ik voor zonwering kies, blijft het dan koeler?

Het materiaal Soltis, HDPE, Sergé en Pvc gaasdoek houden de warmte tegen waardoor het binnen in de overkapping koeler blijft. Deze materialen zijn niet volledig dicht zodat er toch nog licht doorheen komt en de sfeer in de overkapping behouden blijft. In de koudere maanden werkt het doek omgekeerd, dan blijft de warmte juist hangen en kun je langer buiten blijven zitten tijdens bijvoorbeeld een mooie zonsondergang in de herfst.

7) Wij hebben last van tocht en wind in de overkapping, wat is de beste oplossing?

Zoek je alleen bescherming tegen de wind en minder tegen de zon? Dan kun je het beste kiezen voor het Pvc gaasdoek materiaal, dit houdt ongeveer 97% van de wind tegen. Ondanks dat het zoveel wind tegenhoudt is het toch bijna volledig doorzichtig. Je kunt dus gewoon van binnen door het doek naar buiten kijken, andersom wordt het zicht wel sterk belemmerd. Dus ook dit materiaal is privacy verhogend. Het Pvc gaasdoek houdt ook bij koeler weer de warmte juist vast in de terrasoverkapping zodat je langer buiten kunt blijven zitten. (jij schrijft dat dit doek 100% doorzichtig is en dit kan feitelijk niet waar zijn. 100% betekent namelijk zonder enige belemmering, dus alsof er geen doek hangt. Wetenschappers en andere zeurkousen vallen over dit soort claims)

8) Wat is het verschil tussen een Windbreekgaas gordijn en een HDPE buitengordijn?

Een Windbreekgaas gordijn of Oprolscherm koop je hoofdzakelijk als bescherming tegen wind en regen. Zoals bij punt 7 uitgelegd houdt het materiaal Pvc gaasdoek voor ± 97% van de wind tegen. Het is minder effectief als zonwering (± 20% - 30%) door de open structuur van het materiaal. Een HDPE buitengordijn wordt gekozen als je maximale bescherming tegen de zon en warmte wilt. Het HDPE materiaal houdt namelijk ongeveer 95% Uv-straling tegen maar ook dit materiaal beschermt voor 80% tegen wind en regen. Beide materialen houden voldoende doorkijk van binnen naar buiten, Pvc gaasdoek bijna 100% en HDPE 40%.

9) Kan ik door ieder doek heen naar buiten kijken?

Ja dat is mogelijk wanneer je kiest voor een doek met een open geweven structuur zoals Soltis, Sergé, HDPE of Mesh (Pvc) doek. Bij al deze materialen kijk je van binnen (donker) naar buiten (licht). Privacy binnen blijft overdag gewaarborgd omdat je moeilijk van licht (buiten) naar donker (binnen) kunt kijken. Maar wanneer je s ‘avonds binnen de verlichting aan hebt en het is buiten donker kunnen buitenstaanders wel naar binnen kijken. Dit kun je alleen vermijden met doeken met een dicht geweven structuur als acryl of polyester. Hierdoor kan men onmogelijk heen kijken. 

10) Houd ik bij doeken waar je doorheen kan kijken toch voldoende privacy over?

Ja zie ook uitleg punt 9. Je kijkt altijd van licht naar donker en niet andersom. Dus van buitenaf ben je binnen in de terrasoverkapping moeilijk/niet te zien als je het rolgordijn, zipscreen of schuifgordijn gesloten hebt.

11) Wat is het verschil tussen een Oprolscherm, Buitengordijn, Buitenscreen en Schaduwrolgordijn?

Dit zijn namen die gebruikt worden voor de diverse materialen waarmee de doeken zijn vervaardigd, maar wel allen met hetzelfde systeem, namelijk een rolgordijn.

  • Oprolscherm: Rolgordijn uitvoering met het Pvc gaasdoek (Mesh) wat hoofdzakelijk bedoeld is voor bescherming tegen de wind. Kenmerken 97% winddicht, 100% doorzichtig.
  • Buitengordijn: Rolgordijn met het HDPE schaduwdoek materiaal vooral bedoeld als zonwering. Kenmerken 95% UV-werend, 80% winddicht en 40% doorkijk.
  • Buitenscreen; Rolgordijn met het Serge Ferrari Soltis 86 materiaal. Zeer strak uitgevoerd doek in diverse kleuren met minimaal 95% UV-wering. Kenmerken 93% - 97% UV-werend, 90% winddicht en 40% doorkijk.

12) Kan ik mijn buitengordijnen ook in de winter gebruiken, zodat het warmer blijft?

Ja dat kan zeker! In de koudere maanden werken de effecten van de buitengordijnen andersom. In de zomer houdt het de warmte buiten en in de koudere maanden houdt het de warmte in de terrasoverkapping juist vast. Wanneer je besluit om op een mooie herfstdag buiten te gaan zitten en je schuift het buitengordijn dicht of rolt het screen of rolgordijn naar beneden, dan is het een stuk aangenamer. De warmte blijft dan binnen hangen en vervliegt veel minder snel. Combineer je dit met een verwarming zoals een houtkachel, pelletkachel of terrasstraler, dan is het zelfs mogelijk om in de wintermaanden comfortabel buiten te zitten. Steeds meer klanten ondervinden ook de extra voordelen van een buitengordijn omdat opgroeiende kinderen hier een extra chill ruimte of mancave kunnen creëren.

13) Moet ik de buitengordijnen of screens na de zomer verwijderen?

Dat is niet nodig want het materiaal van alle doeken en de constructie zijn weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Hierdoor kan het gerust ook in de wintermaanden buiten blijven hangen, ook wanneer het niet gebruikt wordt. Af en toe een sopje en het doek is weer als nieuw.

14) Verkleurt het materiaal van een buitengordijn of screen in de loop der jaren?

Het materiaal waarvan alle doeken zijn vervaardigd zijn Uv-bestendig en verkleuren niet tot nauwelijks. Mesh en Soltis verkleuren gegarandeerd niet. Het HDPE materiaal kan naar een iets lichtere natuurtint verkleuren. Wij leggen soms doeken van tien jaar oud naast nieuwe exemplaren en constateren minimale verschillen. 

15) Is de montage van een buitengordijnen makkelijk zelf te doen?

Het monteren van een buitengordijn is voor de gemiddelde doe-het-zelver gemakkelijk te doen. Kies je bij de rolgordijnen of screens voor een elektrische bediening dan moet je weten hoe je een stroomaansluiting maakt. Dringend advies: ga zonder expertise van wisselspanning niet knutselen aan het stroomnet! Laat ons je hierbij helpen.
Bij een schuif buitengordijn moet de bovenrail gemonteerd worden tegen het plafond (balk of muur). Bij een Buitenrolgordijn hoef je enkel de zijsteunen te monteren tegen een balk of plafond. Heb je voor een zipscreen gekozen, dan is het wat ingewikkelder maar ook nog steeds wel zelf te doen. Bij dit product zit altijd een Engelstalige handleiding wat het monteren eenvoudiger maakt. Twijfel je of je dit aandurft? Bel ons en wij kunnen je advies geven of de volledige montage voor je verzorgen.

16) Doen jullie ook de montage aan huis verzorgen van de buitengordijnen?

Jazeker! Ons advies is altijd; laat bij twijfel ons de montage verzorgen. Je voorkomt dat je schade aanbrengt aan je huis / overkapping, veel tijd kwijt bent en dan alsnog onze hulp in moet roepen. Wij helpen je graag en zullen je altijd van tevoren vertellen wat het zal gaan kosten. Geen verassingen achteraf.

17) Worden de bevestigingsmaterialen meegeleverd?

Er worden nooit bevestigingsmaterialen zoals schroeven en pluggen meegeleverd. Iedere bevestiging is weer anders en vereist andere materialen. Voor bijvoorbeeld hout moet je andere schroeven gebruiken dan voor beton.

18) Kunnen Bamboerolgordijnen ook buiten gebruikt worden?

Het is niet aan te raden om bamboe rolgordijnen buiten in de openlucht te monteren. Schimmel en verkleuring treden dan snel op als er niet genoeg bescherming is. Bamboe is een natuurproduct en daardoor zal het makkelijk verweren. Ook wanneer het onder een terrasoverkapping gebruikt wordt loop je kans op schimmelvorming, verkleuring en verwering van het materiaal. Het is belangrijk om het niet in contact met de regen te laten komen.

19) Als de afmeting bij de bamboerolgordijnen op jullie website er niet tussen staat, kunnen deze dan op maat gemaakt worden?

Als jouw gewenste afmeting er niet tussen staat dan is deze niet standaard leverbaar. Wij maken geen bamboe rolgordijnen of vouwgordijnen op maat. Je kan wel zelf besluiten om een grotere afmeting te kiezen en ze zelf passend op maat te maken.

20) Kan ik bamboerolgordijnen zelf inkorten of moet ik dat laten doen?

Ja je kunt deze zelf inkorten in lengte en breedte. De lengte inkorten is meestal geen enkel probleem doordat je er gewoon latjes af kunt halen. In de breedte inkorten kan door een stuk van de bamboestokken af te zagen. Je hebt hiervoor wel een zaag nodig met een fijn zaagblad om versplintering te voorkomen.