opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1478 reviews

Duo rolgordijn

16 Artikelen

Wat is een duo rolgordijn?

In tegenstelling tot de klassieke rolgordijnen worden duo rolgordijnen gemaakt van twee lagen textiel achter elkaar. De doeken zijn zo geweven dat bijvoorbeeld de transparante strepen worden afgewisseld met ondoorzichtige strepen. Met behulp van een ketting kunnen de twee lagen stof tegen elkaar aan worden bewogen, waardoor het invallende licht naar persoonlijke voorkeur kan worden geregeld. Helder en doorzichtig overdag met verduistering wanneer het nodig is bij zonlicht of nacht. Een duo rolgordijn is de meest flexibele oplossing tegen privacy en zonwering. Bepaal dus zelf je privacy gehalte door meer of minder doorzichtigheid. Ook wanneer het schemerig of donker wordt, kun je de kamer volledig verduisteren. Naast functionaliteit biedt een duo rolgordijn jou tegelijkertijd een stijlvolle blikvanger als raamdecoratie.

duo rolgordijnen

Wat is beter: duo rolgordijn of plisségordijn?

Ook een plisségordijn is een soort mix tussen een rolgordijn en een normaal gordijn en is net als het duo rolgordijn gemaakt van textiel. Tegelijkertijd doen de horizontale plooien denken aan de lamellen van een jaloezie. Vind je het lastig om te kiezen tussen duo rolgordijn en plisségordijn dan is het enerzijds een kwestie van persoonlijke smaak. Maar anderzijds is er ook een belangrijk verschil qua functie. Dankzij het duo rolgordijn kan de lichtinval en de privacybescherming continu worden gewijzigd, ook in gesloten toestand. Bij een plisségordijn is dit anders namelijk alleen het materiaal bepaalt hoeveel of weinig licht door een plisségordijn schijnt. Wel kun je een plisségordijn zowel aan de boven als onderkant stuk open laten terwijl het midden gedeelte gesloten is. Handig als je hem gebruikt als privacyscherm voor een raam op de begane grond. Als je hem bovenaan een stukje open zet, kun je makkelijk naar buiten kijken. Tegelijkertijd wordt je privacy beschermd.

Hoe donker wordt een kamer met een dubbel rolgordijn?

De intensiteit van de verduistering hangt af van de aard van de ondoorzichtige segmenten van het duo rolgordijn. Het hangt o.a. af van de dichtheid en kleur van het materiaal op deze plaatsen. Het allerbelangrijkste is de dichtheid van het materiaal: zelfs een lichtgekleurde stof houdt veel licht tegen als deze strak geweven is. Omgekeerd dringt er nog steeds relatief veel licht door een los geweven donkere stof. Kleur speelt ook een rol bij doorschijnende stoffen. Bij dezelfde dikte dringt er iets meer licht door een lichte stof dan een donkere stof. Dit komt doordat bij lichtgekleurde stoffen de afzonderlijke vezels het licht sterker reflecteren, soms naar de kamer. Bij de meeste duo rolgordijnen zijn de ondoorzichtige segmenten gemaakt van een materiaal dat toch wat licht doorlaat. Door het gaas materiaal wat tussen het ondoorzichtige polyester materiaal is geweven schijnt er extra licht door. Deze duo rolgordijnen zijn ideaal om fel zonlicht tegen te houden zonder de kamer volledig te verduisteren. Wil je een kamer volledig verduisteren? Dan adviseren wij te kiezen voor de speciale verduisteringsrolgordijnen met een ondoorzichtige coating.

Van welk materiaal zijn duo-rolgordijnen gemaakt?

Onze duo rolgordijnen zijn gemaakt van hoogwaardig polyester. Ze zijn water- en vuilafstotend en daarom niet alleen perfect voor in je woonkamer of slaapkamer maar ook voor in een keuken en badkamer.

Hoe maak je een dubbel rolgordijn schoon?

Zoals alle raamdecoratie van textiel vereisen ook duo rolgordijnen een zekere mate van onderhoud. Schoonmaken is eenvoudig met onze handige tips:

  • Om te voorkomen dat het rolgordijn erg vuil wordt, moet u het regelmatig afstoffen. Met een microvezel plumeau kun je effectief en voorzichtig stof verwijderen. Als je er geen bij de hand hebt, is een microvezeldoek met een pluizige structuur voldoende. Vergeet bij het afstoffen de binnenkant van de jaloezie niet. Na verloop van tijd hoopt zich daar meer vuil op.
  • Veel duo rolgordijnen kun je schoonmaken met een vochtige doek. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld gecoate modellen. Let daarom op de instructies van de fabrikant.
  • Voor een intensieve reiniging maak je een microvezeldoek vochtig en veeg je het duo rolgordijn voorzichtig schoon. Maar je moet dit pas doen nadat je het droog hebt afgestoft. Wrijf anders het stof met de vochtige doek in de stof. Wees vooral voorzichtig bij lichtgekleurde rolgordijnen, zodat er geen vuilstrepen achterblijven.
  • Als helder water niet voldoende is, gebruik dan een mild schoonmaakmiddel. Laat het rolgordijn vervolgens goed drogen als het uitgetrokken is.
  • Wees voorzichtig bij het gebruik van een stofzuiger: het gebeurt maar al te snel dat de stofzuiger naar binnen trekt en de stof van het duo-rolgordijn beschadigt. Om deze reden raden wij je aan het rolgordijn niet te stofzuigen.

Duo-rolgordijnen – niet alleen raamdecoratie

Duo rolgordijnen kun je gebruiken als raamdecoratie of als moderne, stijlvolle roomdividers. In tegenstelling tot vaste scheidingswanden bieden rolgordijnen het voordeel dat ze snel van karakter kunnen veranderen. De modellen kunnen doorschijnend of ondoorzichtig zijn en kunnen indien nodig volledig worden geopend.

Als het om interieurontwerp gaat, zijn de enige grenzen je verbeeldingskracht. Gebruik bijvoorbeeld één of meerdere rolgordijnen om het woongedeelte met bank te scheiden van het eetgedeelte. Of je kunt het slaapgedeelte in een eenkamerappartement verbergen. Ook een werkplek integreer je stijlvol in het woongedeelte met dubbele rolgordijnen als roomdivider.

Om als roomdivider te kunnen functioneren hoeft het duo-rolgordijn niet helemaal tot aan de vloer te reiken. De afstand mag echter niet te groot zijn: in de meeste gevallen zijn modellen met een lengte van 200 cm voldoende voor een gemiddelde kamerhoogte van 240 cm.