opc_loader

Schaduwdoek montage

Montage van de schaduwdoeken is eigenlijk kinderspel. In de onderstaande link wordt exact uitgelegd hoe een en ander in zijn werk gaat. Vind u het lastig om het zelf te doen of heeft u de tijd of de spullen niet laat ons dit dan voor u doen. Bekijk dan de mogelijkheden of neem contact met ons op. U krijgt bij aanschaf van een schaduwdoek een uitgebreide handleiding en tips hoe u deze op de meest makkelijke manier kunt monteren.

Allereerst bepaalt u waar u het maatwerk schaduwdoek wilt plaatsen. Hou hierbij rekening met de draaiing van de zon en de stand van de zon tijdens de seizoenen (de zon staat in de zomer hoger).

Dan monteert u al het benodigde rvs-bevestigingsmateriaal. Draai de spanners (gebruik evenveel spanners als hoeken in het doek) voor 90% uit, omdat u het doek naderhand altijd strakker wilt kunnen spannen. Het doek rekt iets uit tijdens het gebruik. Een te groot doek is direct waardeloos een doek wat iets te klein is kun u altijd aanvullen met extra bevestigingsmiddelen!

Vervolgens spant u een koord strak tussen de gevonden bevestigingspunten. Meet de afstand tussen de punten en noteer ze zorgvuldig. Maak de schets vanuit bovenzicht als een vogel die naar beneden kijkt. Begin met punt A linksonder en ga zo met de wijzers van de klok mee tot u weer bij A uitkomt.

Meet ook de diagonalen op: de afstanden van de punten kruislings over het doek > A-C en B-D. Zo weten we zeker of de gemeten afstanden kloppen en hoe groot de hoeken in uw schaduwdoek moeten zijn.

Voordelen Schaduwdoek

  • Simpel op te hangen en weer te demonteren in de herfst en winterperiode;

  • Voordelig in aanschaf, de goedkoopste manier om een overkapping te maken;
  • Weinig werk om te monteren t.o.v. een complete vaste tuinoverkapping;
  • Waterbestendig en schimmelwerend;
  • Licht van gewicht;
  • Bescherming tegen Uv-straling (per product aangegeven, doorgaans 90-95%). Veilig voor u en uw spelende kinderen;
  • Schaduwzeil ziet er mooi uit. Keuze uit vele kleuren, bekijk onze webwinkel
  • Ook geschikt voor schaduw creëren boven uw zandbak of ander speeltoestel.
Schaduwdoek montage