opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Schaduwdoek montage

Montage van de schaduwdoeken is eigenlijk kinderspel. Allereerst bepaalt u de plaats waar en hoe u van plan bent een schaduwdoek of schaduwdoeken te bevestigen. Dit kan zowel op grote als hele kleine oppervalkten. Zie afbeelding met verschillende voorbeelden hieronder.

Bepaal de plaats van uw schaduwdoek

Na het bepalen van de juiste plaats voor uw schaduwdoek is de volgende stap het bepalen van de bevestigingspunten. Ook hierbij zijn er diverse mogelijkheden, omdat me van bestaande bevestigingspunten uit kan gaan. Zoals muren, wanden, balken en bomen als variable zoals het plaatsen van een paal waar nodig. Er kan altijd een hellingshoek in het doek aangebracht worden bij de montage. Maar vooral bij de waterdichte schaduwdoeken is dit zeer belangrijk. Wij adviseren een hellingshoek van 30 graden wat ongeveer overeen komt met 30cm per meter diepte. 

Manier van schaduwdoek bevestigenschaduwdoek bevestigingsmogelijkheden

Belangrijk is dat alle hoeken even strak gespannen worden, zie onderstaand model.

schaduwdoek opspannen

Belangrijk is dat de bevestigingspunten stevig en stabiel zijn. Dus bij gebruik van palen moeten deze stevig in of op de grond gemonteerd worden. Denk hierbij aan een grondanker of een betonsokkel van 60x60x60x60cm waarop de paal wordt gemonteerd.

betonsokkel voor schaduwdoek paal

Ook wanneer u een schaduwdoek aan de muur wilt bevestigen moeten deze stevig genoeg zijn. Gebruik stevige oogbevestigingsplaten die men op de muur schroeft. Bevestig het schaduwdoek altijd met de diagonale lijnen van een schaduwdoek mee. Om de juiste bevestigingspunten te bepalen kan men het schaduwdoek op de grond leggen. Op deze manier wordt een schaduwdoek optimaal gespannen wat een mooi en goed eind resultaat geeft.

schaduwdoek muur bevestigingspunten

Bij de afmetingen van het schaduwdoek moet u ook altijd de extra benodigde sanruimte van 26-30cm rekenen. Dit heeft men nodig om een schaduwdoek goed strak te kunnen opspannen. In de onderstaande link wordt exact uitgelegd hoe een en ander in zijn werk gaat. Vind u het lastig om het zelf te doen of heeft u de tijd of de spullen niet laat ons dit dan voor u doen. Bekijk dan de mogelijkheden of neem contact met ons op. U krijgt bij aanschaf van een schaduwdoek een uitgebreide handleiding en tips hoe u deze op de meest makkelijke manier kunt monteren.

Een ander bevestiging manier is het gebruik van bomen in een tuin. Dit is geen enkel probleem waneer deze stevig genoeg zijn. Als de plant of een boom een stam heeft van minimaal 25cm dan is het geen probleem om deze te gebruiken als bevestigingspunt voor uw schaduwdoek.

Bevestigingsmethoden voor schaduwdoek

Er zijn standaaard bevestigingsets voor schaduwdoeken en waterdichte zonnezeilen om deze aan verschillende oppervalkte te bevestigen.

Bij een muur bevestiging monteert u de oogplaat op de muur met tussen deze plaat en het schaduwdoek een spanner. Bij een paal bevestiging zit meestal al een oog voorgemonteerd. Ook hier plaatst u een spanner tussen de paal en het schaduwdoek.

schaduwdoek bevestigingset

Is er meer afstand tussen het schaduwdoek en het bevestigingspunt. Dan kunt u dit overbruggen met staalkabel, touw of ketting.

zonnedoek bevestigingset

Schaduwdoekkeuze voordeel teken Wanneer je bij ons een schaduwdoek besteld zit er bij ieder doek een handige eenvoudige montage handleiding, download deze hier.