opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1471 reviews

Goede verzorging en onderhoud van je schaduwdoek

Het materiaal van je schaduwdoek is bij weer en wind onbeschermd. Het materiaal wordt blootgesteld aan een veel hogere belasting. De gebruikte materialen zijn geselecteerd volgens strikte regels en eisenprofielen. Het HDPE materiaal is een technisch gebreide en geweven stof met de beste basisvereisten voor bescherming tegen de zon. Maar dat wil niet zeggen dat je niet meer op moet letten. Door het geven van de juiste zorg en onderhoud gaat je schaduwdoek langer mee.

schaduwdoek reinigen

Voor het opbergen van je schaduwdoek

+ Verwijder voorzichtig de bevestigingsmaterialen zoals spanners en ketting om beschadiging te voorkomen.
+ Maak het schaduwdoek grondig schoon voor demontage. Zorg ervoor dat er geen onzuiverheden zoals bladeren, boomsporen, vogelpoep etc. op het zonnezeil zitten.
+ Rol het zonnedoek bij voorkeur op als het droog is en berg het op een droge plaats op, beschermd tegen UV-licht. Zo worden eventuele materiaalverkleuringen, schimmelvorming, kreukels en onaangename geurtjes voorkomen.
+ Controleer je schaduwdoek regelmatig voor elk gebruik op tekenen van slijtage.
+ Voorkom uitrekken van het materiaal door waterzakken, hagel of sneeuwbelasting. Dit kan leiden tot blijvende rekbaarheid van de stof. Is het stof eenmaal uitgerekt dan kun je het schaduwdoek weggooien.


Materiaal- en onderhoudsinstructies voor Schaduwdoek

Schaduwdoeken gemaakt van HDPE (gebreide stof). HDPE is een uiterst onderhoudsvriendelijke en robuuste stof. Het is gemaakt van milieuvriendelijk, zeer scheurvast
high Destiny polyethyleen en maakt indruk met zijn hoge schaduwwaarden en laag basisgewicht. HDPE is een wind- en luchtdoorlatend materiaal waardoor er geen warmteontwikkeling onder het zonnedoek ontstaat. Het materiaal laat zich makkelijk reinigen met water of een mild schoonmaakmiddel tot 30°C met een zachte borstel. Je spoelt het ook gemakkelijk af met de tuinslang. Het gebruik van bepaalde chemicaliën, zoals chloor, kan leiden tot voortijdige einde. Daarom adviseren wij dit ook niet. Doe het schaduwdoek NIET in de wasmachine of droogtrommel en schrob de stof NIET met een harde borstel, schuursponsje of schuurmiddel.

Korte instructies, informatie en onderhoudsadviezen

+ Was het HDPE materiaal met een vloeibaar wasmiddel (zeep, afwasmiddel) gemengd met water.
+ Zeepoplossing: ca. 5%
+ Watertemperatuur: ca. 30° C
+ Om het schaduwdoek te reinigen mag een zachte borstel gebruikt worden.
+ Stof moet periodiek worden verwijderd.
+ Reiniging met een hogedrukreiniger raden wij niet aan. Doe je dit toch dan minimaal op een afstand van ca. 1 m. Het doek moet op de grond liggen (let op: anders ontstaan ​​er scheuren en gaten).
+ Als het schaduwdoek tijdens het ophangen wordt schoongemaakt, bestaat het risico dat de stof gaat uitpuilen.
+ Of reiniging nodig is of niet hangt af van de omgevingsinvloeden (verkeer, luchtvervuiling, industriële dampen, etc.).
+ Regelmatige reiniging is aan te raden, afhankelijk van de mate van vervuiling.
+ Als het doek pas na jaren gebruik wordt schoongemaakt, kan het niet in nieuwstaat zijn.