opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1478 reviews

Zonneschermen

7 Artikelen

Zonneschermen direct vergelijken

Er zijn veel verschillende modellen zonneschermen. Wij verkopen een grote verscheidenheid aan luifel modellen, zoals knikarmschermen en uitvalschermen. Allemaal van goede Europese kwaliteit met dito goede prijs-kwaliteitverhouding.
Goedkope zonneschermen, vaak afkomstig uit China, leveren wij bewust niet. Onze ervaring is dat deze schermen er vaak in eerste instantie prima uitzien maar na enkele jaren duidelijke gebreken vertonen. Men moet dan denken aan scheurtjes die bij kieren en naden ontstaan, verkleuring van het doek of mankementen aan de elektromotor. Ook zijn al onze modellen voorzien van het EU-keurmerk wat inhoud dat ze veilig zijn, ook in extreme weersomstandigheden. Niet alle goedkopere modellen bieden deze mate van veiligheid en wij willen te allen tijde voorkomen dat een luifel of scherm losraakt in combinatie met spelende kinderen. Daarom verkopen wij uitsluitend Europese kwaliteit zonneluifels en nog steeds voor een hele aantrekkelijke prijs. 
De modellen zijn verkrijgbaar in zowel standaard afmetingen als afmetingen die deze limieten ruimschoots overschrijden. Bij excessieve afmetingen worden de schermen op maat gemaakt. Wij kunnen voor bijna ieder vraagstuk een oplossing leveren. 

Wat is een zonnescherm?

Een zonnescherm dient als bescherming tegen zon, hitte, verblinding en privacy en is een natuurlijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en uitvoeringen. Of het nu gaat om een zonwering die je vast kan klemmen, of met open gelede armen of een zonwering die gemonteerd is in een cassette en dient als zijwindscherm. Wij bieden zonwering in zowel standaard maten als maatwerk, tegen eerlijke en betaalbare prijzen. Laat je buiten wens uitkomen: eenvoudig, snel en ongecompliceerd! Op warme zomerdagen wil iedereen buiten een schaduwplekje. Een zonnescherm van goede kwaliteit is dan vanzelfsprekend. Door de keuze uit zeer uiteenlopende kleuren gaan de schermen onopvallend op in de architectuur van de  woning. Met een van onze kwaliteit luifels geniet je zorgeloos van de zon.

Hoeveel schaduw biedt mijn zonnescherm?

Hoeveel schaduw een zonnescherm daadwerkelijk biedt, hangt af van verschillende factoren. Allereerst is de locatie en de richting waarin het terras of balkon wijst van belang. Ook belangrijk zijn de hellingshoek en de hoogte van de bevestiging van het zonneluifel en natuurlijk de tijd van de dag en het seizoen. Zorg ervoor dat je van tevoren de zon volgt op het punt waar de luifel moet worden geïnstalleerd. Laat je door ons adviseren!

Hoe lang beschermt een luifel mij tegen schadelijke UV-stralen?

Net als de zonbeschermingsfactor voor zonnebrandcrèmes werkt deze UV-factor ook voor luifels. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe langer je onder het zonnescherm kan blijven. Onze modellen zonneluifel hebben minimaal de UV-beschermingsfactor 30+. Als je een heel licht huidtype hebt, is de natuurlijke beschermingstijd van je huid ongeveer 10 minuten. Zit je onder een zonnescherm met beschermingsfactor 30, dan is de beschermingstijd toegenomen tot 5 uur. Een enorme verlenging zonder dat je in de weer hoeft met zonnebrandcrèmes.

Wat moet ik weten over zonweringsstoffen?

Bij de fabricage van onze zonneschermen gebruiken we in principe drie soorten stof:

  • • Ademend polyethyleen in onze luifels
  • • Hoogwaardig polyester in onze modellen in standaard maten
  • • Acryl op onze modellen op maat

Polyester en polyethyleen worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid, terwijl acryl ook bijzonder licht vast en UV-bestendig is dankzij een speciaal verfproces.

Waterdicht of waterafstotend?

Luifels zijn in eerste instantie een zonbescherming en niet speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen regen. Maar doordat de doeken zijn uitgerust met een speciale coating - bijvoorbeeld teflon – zijn ze water- en vuilafstotend. Ze zijn hierdoor bestand zijn tegen een korte regenbui, maar niet ontworpen om urenlang bescherming te bieden tegen regen. Hoeveel vocht het materiaal kan opnemen, hangt af van het gewicht van de stof.
De hellingshoek van het zonnescherm moet altijd op minimaal 15 ° ingesteld worden, zodat regenwater zonder problemen naar voren of opzij kan weglopen. Laat in ieder geval de zonneluifel niet onbeheerd achter als het regent, er bestaat dan het risico dat er waterzakken in het doek ontstaan. Gebruik een bezem of hand om ervoor te zorgen dat het water kan weglopen om schade te voorkomen. De beste oplossing is de meest voor de hand liggende, wanneer de lucht dreigend genoeg is een aangeeft dat het op korte termijn kan gaan regenen de luifel weer inrollen. 

Hoe kleurecht is mijn zonweringdoek?

Over het algemeen zal elke stofkleur op een bepaald moment onder invloed van licht vervagen. Of de kleuren na jaren nog steeds schijnen of snel vervagen, hangt af van het verfproces en de kwaliteit van de stof. Zo heeft een stof die een jaar lang ononderbroken en zonder kleurverandering aan de zon en andere weersomstandigheden is blootgesteld, een zeer hoge lichtechtheid. In Europa worden alleen zonneschermen met lichtechtheidsklasse 4 goedgekeurd wat inhoud dat de kleuren lang goed blijven. Exacte aantal jaren is niet te voorspellen omdat dit afhankelijk is van het aantal zonuren en dit ieder jaar verschillend is. 

Hoeveel wind kan mijn luifel weerstaan?

Geen enkele luifel kan een orkaan trotseren. Maar een zonwering kan meer dan een lichte bries opvangen. Bijna al onze modellen zonneschermen hebben windweerstandsklasse 2, wat overeenkomt met 5 Beaufort (windsnelheden tot en met 38 km/u). Waait het steviger(dat zie je vooral aan de takken die krachtig bewegen in de wind)dan is het advies om het zonnescherm te sluiten.