opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1478 reviews

Carport schaduwdoek

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

carport schaduwdoek

Geen vaste carport kies voor een schaduwdoek

Je mag om een of andere reden geen vaste carport plaatsen, dan biedt een carport schaduwdoek op maat van Coolsailpro de perfecte oplossing om je voertuig te beschermen. Carport zonnedoek is een flexibele overkapping die je auto, caravan of camper beschermt tegen de verschillende weersomstandigheden zonder vaste verankering. Hierdoor heb je geen toestemming of vergunning nodig van de gemeenten zoals bij een vaste carport. Een ander voordeel hiervan is dat het een luchtig geheel is met een speelse moderne uitstraling. Deze wordt gecreëerd door het open karakter met bevestigingspunten die op verschillende hoogtes gemonteerd worden. Dit alles zonder verlies van de functie, namelijk het beschermen van je voertuigen. Ook al heb je het maximale oppervlakte bereikt om te mogen uitbreiden is een doekoverkapping die je makkelijk weg kunt nemen de oplossing. Het enige waar je bij een carport zonnedoek rekening moet houden is dat de zijden rondom altijd een curve hebben, hol zijn uitgesneden. Hierdoor is het beschermde oppervlak altijd kleiner dan de afmeting van bevestigingspunt naar bevestigingspunt. Dus heb je de mogelijkheid om te installeren kun je beter een groter maatwerk doek nemen, zodat je voertuig volledig beschermd is.

Pluspunten carport schaduwdoek

 • Monteren kan op verschillende manieren. Je kan het met muurplaten aan de wand of muur bevestigen. Maar ook wanneer er een boom in de buurt staat kan het schaduwdoek daaraan gemonteerd worden met een special spanband die we om de boom heen doen. En natuurlijk kunnen we altijd vrijstaande palen plaatsen. Deze hebben we in verschillende materialen zoals hout, aluminium, metaal en Rvs.
 • We proberen zo min mogelijk extra montage punten te voorzien om op deze manier de omgeving niet te verstoren. Of je moet een 3D vorm in het doek willen dan moeten we meerdere bevestigingspunten voorzien om het op verschillende hoogte te monteren waardoor de 3D vorm ontstaat.
 • Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen we het schaduwdoek vromgeven en de maat nemen die nodig is. Zo kan je kiezen voor een carport schaduwzeil voor een of twee auto's.
 • Naast bescherming tegen allerlei verschillende weersinvloeden ga je ook merken dat wanneer je auto onder een carport zonnezeil geparkeerd staat dat je bij nachtvorst s'morgens niet meer hoeft te krabben.

schaduwdoek curve

* Bij een schaduwdoek op maat kunnen naden voorkomen.
* Door de holle uitsnijding verlies je aan de zijkanten een x aantal cm. Hierdoor is het schaduwoppervlak wat kleiner.

Optimale bescherming voor je auto

Je auto of andere voertuig beschermen tegen de verschillende weersinvloeden is belangrijk. Niet alleen voor de levensduur van je auto, maar ook voor uitstraling en behoud van de kleur is een juiste bescherming voor je auto, camper of ander object belangrijk. En natuurlijk ben je verzekerd van bescherming tegen zon en schadelijke Uv zonnestralen die de lak anders aantasten. Een schaduwdoek of zonnedoek zoals het ook genoemd wordt is dan daarvoor zeer geschikt. Wanneer je een zeildoek spant boven je auto is deze beschermt tegen alles wat naar beneden komt. Denk hierbij aan vogelpoep wat schadelijke lak plekken op je auto veroorzaakt. Maar ook aan takken en eikels in de herfst die schade aan je voertuig veroorzaken. Kies je voor een waterdicht schaduwdoek als overkapping dan is je cabriolet ook beschermt tegen regen. Enig nadeel hiervan is dat een waterafstotend schaduwzeil aan bepaalde installatie voorwaarden moet doen. Terwijl een zonnedoek eigenlijk het grootste deel van het jaar onbezorgd buiten kan blijven hangen.

Model zonnedoek als carport

Natuurlijk kun je kiezen voor een standaard zonnedoek model als carport bescherming. Echter dan ben je gebonden aan de standaard afmetingen en modellen zoals een rechthoek, driehoek of vierkant schaduwdoek. Onze ervaring leert dat dit vaak niet uitkomt met de ruimte die je hebt om een zonnezeil goed te kunnen plaatsen zodat het je auto, caravan of camper voldoende beschermt. Namelijk meestal wordt een carport schaduwdoek geplaatst op een inrit, en je kiest voor een doek bescherming omdat je voertuig anders vies of beschadigd wordt. Hierdoor staan er meestal bomen die niet weg gehaald kunnen of mogen worden. Om dan voldoende en de juiste bescherming te bieden zal er vaak een apart model zeildoek gemaakt moeten worden die binnen de bestaande objecten zoals woning, bomen of palen past. Ook de afmetingen van een maatwerk schaduwdoek zijn vaak anders dan de standaard modellen zonnedoeken. Hierdoor heb je vaak meerdere curve en bevestigingspunten aan een schaduwdoek waardoor er ook een aparte design vorm aan het carport zonnedoek ontstaat. Om de juiste afmeting te bepalen van het zonnedoek is het belangrijk om rekening te houden met de extra ruimte die nodig is om je zonnezeil strak te spannen. Wij adviseren een extra ruimte van 26 cm per bevestigingspunt aan te houden. Dit zodat u het schaduwdoek altijd bij kan spannen wanneer het na verloop van tijd iets, 2 - 3 % uitgerekt is.

Schaduwdoek bevestiging afstanden

Bevestiging van schaduwdoek

Het bevestigen van een carport schaduwdoek kan op verschillende manieren. Er is altijd wel een manier van bevestigen die past bij jouw type zeil overkapping. Je kan indien de mogelijkheid er is het schaduwdoek vast aan je woning bevestigen. Maar ook het plaatsen van palen of het gebruik van bestaande bomen waartussen het zonnedoek wordt bevestigd is geen probleem. Met gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen kun je het carport zonnedoek op de juiste manier installeren. Heb je palen nodig dan kan je kiezen uit verschillende modellen, zo zijn er houten palen in verschillende diktes rond of vierkant. Maar ook hebben we aluminium, metalen en Rvs palen uit een lengte of uitschuifbaar. Zie hiervoor onze rubriek bevestigingspalen. Belangrijk bij het installeren van een zonnezeil bedoeld als carport is natuurlijk de hoogte. Voor een auto of motor is dat geen probleem, maar bij een caravan of camper moet je meer hoogte creëren, zodat deze onder je schaduwzeil passen. Als je dan palen nodig hebt, is belangrijk dat ze de juiste lengte hebben rekening houdend dat ze ook nog 80-100 cm de grond in moeten. Om het carport schaduwdoek juist aan de woning en palen te bevestigen hebben we verschillende Rvs bevestigingsmaterialen die je hiervoor kan gebruiken.

Het materiaal voor je carport schaduwdoek

Als eerste maak je een keuze of je wilt dat je auto ook beschermd moet worden tegen regen of enkel tegen vuiligheid. Hierna kies je het daarvoor bestemde juiste materiaal. Is enkel bescherming tegen Uv zonnestralen en vuiligheid voldoende dan kies je voor het originele schaduwdoek materiaal HDPE. Dit materiaal biedt minimaal 95% bescherming tegen Uv zonnestralen, wind en alle vuiligheid. HDPE schaduwdoek materiaal is een micro-geperforeerd polyethyleen weefsel wat ervoor zorgt dat de wind er doorheen kan maar dat takken en eikels op het doek blijven liggen. Een belangrijk voordeel van een dicht materiaal wat de regen ook tegen houdt, is dat dit zonnedoek kan blijven hangen als het hard waait (windkracht 7-8) en een dicht zonnezeil bij windkracht 5-6 verwijderd moet worden. In de dichte zeiloverkapping materialen die waterdicht zijn kan je kiezen uit PVC, POLYESTER en ACRYL DOCRIL.

Verschillende stof kleuren

HDPE 340 gr/m2

hdpe ebony black zwart hdpe charcoal grey antraciet  hdpe camel dust zand

hdpe ivoor vanilla bean hdpe vivid silver grijs

 • Materiaal: HDPE
 • Gewicht: 340 g/m2
 • UV bescherming: 95 - 97 %
 • Type: waterdoorlatend

OLEFIN 250 gr/m2

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

 • Materiaal: OLEFIN
 • Gewicht: 250 g/m2
 • UV bescherming: 90%
 • Type: waterafstotend

Olefin kleur beschrijving

Graphite: een donkergrijze kleur die een moderne uitstraling geeft aan je terras en tuin. De kleur antraciet past perfect in de hedendaagse tuininrichtingen met aluminium overkappingen en zwart douglas hout in combinatie met betonkleur terrastegels.

Taupe: een kleur die vooral de laatste jaren veel terug te vinden is in de tuinmeubelkussens en parasols. Taupe is een combinatie van zand, grijs en beige en past daarom bijna overal bij. Ook vind je de kleur taupe veel terug in interieur bekleding waardoor het lijkt of je woonkamer doorloopt in je tuin.

Oyster: Een lichte kleur ivoor die neigt naar licht grijs. Hierdoor is deze perfect te combineren met iedere andere kleur stof. Het geeft een moderne uitstraling aan je terras en zonwering.

Heather beige: deze kleur geeft een sfeervolle uitstraling aan je terras en tuin. De beige kleur van het doek is neutraal en daardoor toepasbaar bij veel verschillende terrastegels, decoratie en tuinmeubels.

Waterdicht polyester

polyester grijs  polyester off white polyester linnen polyester antraciet

 • Materiaal: Polyester
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: Min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte

Waterdicht Docril

acryl docril antraciet n098 acryl docril grijs n067 acryl docril linnen n079 acryl docril zand n086 acryl docril wit n681

 • Materiaal: Acryl
 • Gewicht: 330 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: Min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte

Waterdicht Pvc zeil

pvc zeil antraciet pvc zeil smokey grey pvc zeil hummes

 • Materiaal: Pvc
 • Gewicht: 650 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte

* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Algemene schaduwdoek specificaties:

 • Weerbestendig, schimmelwerend en scheurvast
 • HDPE doek bestand tegen windsnelheden tot 65 km/h, dichte stof materiëlen zoals Olefin, Polyester, Docril en Pvc tot 50 km/h
 • Optimale bescherming gehele jaar door, verwijder enkel wanneer er veel gewicht op doek ligt. Denk hierbij aan sneeuw en bladeren, door gewicht rekt doek uit.
 • Om het zonnedoek mooi strak te kunnen spannen zijn alle zijden hol (curve) uitgesneden
 • De afmeting van het bestelde schaduwdoek kan binnen een marge van 3% in grootte variëren
 • Rondom dubbel omgezoomd
 • Bevestiging: massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken (geen ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren)
 • Garantie: 5 jaar

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Carport schaduwdoek heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Carport schaduwdoek
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Carport schaduwdoek

Dit heb je bekeken