opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1478 reviews

Harmonicadoek waterdoorlatend op maat

2 Artikelen

maatwerk wavesail

Maatwerk harmonicadoek waterdoorlatend

Harmonicadoeken waterdoorlatend op maat zijn de ideale zonwerende oplossing om buiten op je terras te genieten van de zomerse dagen en avonden. Deze flexibele zonwering biedt de keus tussen schaduw en zon zonder al teveel inspanning. Wanneer je relaxed onder het harmonicadoek in de schaduw ben je beschermt tegen de schadelijke Uv zonestralen. Zonder de nadelen van een traditionele zonwering zoals een zonnescherm of parasol. Vanaf nu is het mogelijk om ook naast de standaard wavesails ook een harmonicadoek waterdoorlatend op maat te laten maken. Je bent dan niet meer gebonden aan de standaard afmetingen en vrij in model en keuze. Want steeds meer blijkt dat een standaard afmeting niet past waar jij schaduw wilt. En dan ben je met een maatwerk harmonicadoek veel meer geholpen.

Waarom een harmonicadoek kiezen?

Een harmonicadoek heeft voordelen t.o.v. ander zonwering oplossingen. Zo biedt het 340 gr/m2 HDPE materiaal (high destiny polyethyleen)vele voordelen, het laat licht en wind door maar beschermt volledig, >95% tegen de schadelijke Uv zonnestralen en warmte. Dit alles zonder dat de hitte kans heeft om het benauwd onder het schuifgordijn te krijgen. De wind gaat namelijk door het micro geperforeerde materiaal heen zonder verlies van de zonwerende functie. Bij een zonneluifel of parasol is dit niet het geval. Deze zorgen voor schaduw maar nemen niet de warmte onder een zonnescherm of parasol weg. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van dicht geweven stoffen waar geen lucht (wind) door heen kan, zoals bij een wavesail. Daarnaast kun je bij een harmonicadoek zelf bepalen wanneer je schaduw wilt en hoeveel ruimte dat je uit de zon wilt zitten. Want door de eenvoudige bediening met het katrolsysteem schuif je het wavesail namelijk zover uit als je nodig vindt. Andere zonwerende oplossingen zoals ook een vast schaduwdoek bedekken altijd je gehele oppervlakte.

wavesail maatwerk

Kwaliteit op maat

Door te kiezen voor een op maat gemaakt harmonicadoek waterdoorlatend ben je verzekerd van kwaliteit. Ieder besteld wavesail wordt door ons voor je precies op de gewenste afmetingen op maat gemaakt. Wanneer je een speciaal verzoek hebt, bijvoorbeeld een uitsparing voor een regenpijp dan kunnen we dit zo voor je maken dat het harmonicadoek nog steeds functioneert. Betreft de maten zijn we tot veel in staat, zo kunnen we in de breedte wel tot 6 m gaan zonder dat dit een probleem is. Dit komt doordat wij aluminium baleinen gebruiken uit 1 lengte en geen deelbare stokken. Dit is veel zwakker dan het Coolsail ophangsysteem waardoor we breder kunnen werken. Ook in lengte uitval kunnen we tot maar liefst 8 m gaan door het speciale Coolsail spansysteem en de soepele katrol of schuifstang bediening. Maar het belangrijkste is natuurlijk het materiaal waar het schuifgordijn van gemaakt wordt.

Het juiste zonwerende materiaal

Hiervoor gebruiken wij het 340 gr/m2 originele high destiny polyethyleen materiaal wat water en winddoorlatend is en een Uv bescherming biedt van minimaal 95%. Hierdoor ben je altijd beschermt tegen zon en warmte zonder dat het donker wordt onder het harmonicadoek omdat het nog steeds licht doorlaat. Daarbij heeft het ook de ideale eigenschappen om buiten te laten hangen. Het hdpe materiaal is namelijk schimmelwerend en rotvrij. Voor een jaren lang plezier van je flexibel zonweringsysteem adviseren wij van Schaduwdoekkeuze om het te gebruiken in de periode van maart tm september. Het is geen probleem om het hele jaar door buiten te laten hangen, alleen niet uitgetrokken omdat het systeem niet tegen zwaar gewicht kan van bladeren of sneeuw. Een ook bij harde wind adviseren we om het harmonicadoek in te trekken. Je kan eventueel een afdakje boven het wavesail laten maken als het ingetrokken is of wanneer dat niet mogelijk is, maken wij ook een beschermhoes op maat.

harmonicadoek waterdoorlatend lichtstraat overkappingWanneer kies je voor een harmonicadoek

Een harmonicadoek zonwering kun je voor vele toepassingen gebruiken. Het is namelijk een flexibel zonweringsysteem waarbij jezelf bepaalt wanneer en hoelang je in de schaduw of zon wilt zitten. Wil je of mag je bouw technisch geen vaste terrasoverkapping plaatsen dan biedt een uitschuifbaar wavesail de perfecte oplossing. Je kan het uitschuif vouwdak systeem eenvoudig tussen twee muren plaatsen waardoor er geen vaste constructie nodig is. Heb je geen vaste bevestigingspunten, dan plaats je bijvoorbeeld een vrijstaande pergola, die je niet in de grond verankerd. Dan is het nog steeds geen vaste overkapping waar je een vergunning voor nodig hebt. En in pergola hang je dan het harmonica schuifgordijn. Maar ook wanneer je wel een veranda of serre hebt geplaatst met een doorzichtig dak dan geeft een harmonicadoek een aangename verkoeling. Want je wilt tenslotte je overkapping blijven gebruiken in voorjaar en zomer, maar door de hoge temperatuur binnen is dat nauwelijks mogelijk. Daarom is een zonweringsysteem de juiste oplossing en een harmonicadoek is veel voordeliger dan een elektrisch verandazonwering systeem. En wat te denken van een lichtstraat of lichtkoepel die je in je woonkamer, keuken of overkapping hebt laten bouwen voor meer licht inval. Maar lichtinval geeft ook warmte door de zon en daar is niet altijd rekening mee gehouden. Ook hier biedt een wavesail systeem de oplossing.

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden