opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1471 reviews

Acryl Docril

Zoek je echt een zware kwaliteit waterdicht materiaal dan is het acryl docril doek de juiste keuze. Met een gewicht van 330 gr/m2 is het een zwaar stevig doek met een hoge waterdichtheid. Met een waterkolom van 1000 mm behoort het tot de absolute top in waterdichte materialen. En Docril behoort tot de top van de geverfde acryl stoffen. Wil je ook buiten blijven genieten bij regen, kies dan voor een Acryl Docril schaduwdoek, hiermee zit je gegarandeerd droog. Daarnaast behoudt het Acryl Dorcil voor 98% zijn originele kleur zonderook na langdurig gebruik. Daarbij is dit materiaal ook nog eens schimmelwerend en  nagenoeg onderhoudsvrij wat het gebruikscomfort en levensduur verlengt.

Waterdicht Acryl

Door de speciale coating die toegevoegd is aan het Docril materiaal is het Acryl doek volledig waterdicht. Daarbij zorgt de coating er ook voor dat schimmels, algen en bacteriën geen aanhechting krijgen op het materiaal. Hierdoor behoudt het zijn kwaliteit, wat de levensduur ten goede komt. Naast dat het Acryl Docril doek voor het produceren van op maat gemaakte schaduwdoeken wordt gebruikt, zie je het materiaal ook vaak terug bij boten als bootkap en in zonwering producten zoals luifels, markiezen ect. Met zijn specifieke ademende eigenschappen ondanks dat het waterdicht is en de vormvastheid van het model, verklaart waarom dit een gewild materiaal is voor buitenzonweringsdoeleinden zoals schaduwdoeken.

Schoonmaken van het Docril doek

Reinig je Docril doek met water en een zachte borstel. Heb je een plaatselijke vlek die er normaal niet uit te poetsen is zonder het doek te beschadigen? Gebruik daar dan lauw warm water (38 graden) in combinatie met natuurlijke (groene) zeep voor. Belangrijk is dat er geen chemicaliën in zitten, deze tasten het stof aan. Spoel de plaats waar je zeep het gebruikt goed na met water. Laat het daarna goed drogen voordat je het wilt opbergen.

5 jaar garantie

Docril geeft op het acryl een garantie van 5 jaar op de kleurechtheid. Hierdoor wordt nogmaals benadrukt dat het gaat om een top kwaliteit stof materiaal. Belangrijk is wel dat het onderhoudsadvies wordt opgevolgd zoals wordt geadviseerd.

zonnetransmissie

Zonnetransmissie (TS)

Dit is het percentage zonnestraling die het doek door laat. Hoe hoger het getal hoe meer zonnestralen er de ruimte binnen komen.

zonnestralen reflectie

Zonnestralen reflectie (RS)

Aandeel van de zonnestraling dat door de stof wordt gereflecteerd. Een hoog percentage betekent dat de stof goed presteert in het reflecteren van zonnestralen.

absoberende zonnestralen

Absorberende zonnestralen (AS)

Aandeel van de zonnestraling dat door de stof wordt geabsorbeerd. Een laag percentage betekent dat de stof weinig zonnestraling absorbeert.

Eigenschappen:

  • Waterkolom: 1000 mm
  • Uv bescherming: >90%
  • Schimmelwerend
  • Kleurechtheid: 7 op schaal van 8
  • Treksterkte: 147 daN per 5cm
  • Scheurweerstand: 3 daN
  • Materiaal: 100% dyed acryl garen

docril acryl antraciet

Antraciet N098

De donkerste kleur samen met zwart uit het acryl collectie. De kleur antraciet wordt het vaakst door klanten gekozen als zonwering doek. Het oogt ook als zeer chique door het stevige en zware materiaal van Docril.

Ts waarde 3,2
Rs waarde 19,53
As waarde 77,27

docril acryl grijs

Grijs N067

Licht grijs, ook wel steen grijs genoemd, is lichter dan antraciet, maar nog wel steeds grijs en niet naar de witte kleur toe. Het sluit daarom mooi aan bij een Douglas houten overkapping waarvan het hout naar grijs verkleurt in loop van de tijd. Ook wanneer je een zwarte tuinschutting of veranda hebt, past een waterdicht grijs Acryl doek daar perfect bij.

Ts waarde 6,34
Rs waarde 33,56
As waarde 60,1

acryl docril Linnen

Linnen N079

Sfeervolle camelachtige kleur Linnen geeft sfeer aan het buitenleven. Met de combinatie van taupe en zand die veel terug keert in de tuinmeubelkussens en parasols past de kleur acryl Linnen uit de docril collectie daar perfect bij.

Ts waarde 7,21
Rs waarde 28,5
As waarde 64,29

docril acryl zand

Zand N086

Zand kleur is lichter dan linnen. Wil je geen wit doek in je tuin of op terras dan is de kleur zand de juiste keuze. Zand Acryl is een sfeervol stoere kleur schaduwdoek wat perfect tot zijn recht komt op een buitenspeelplaats van bijvoorbeeld een school. Het heeft zeer goede zonwerende specificaties en daarom uitermate geschikt om je te beschermen tegen de UV zonnestralen en regen.

Ts waarde 11,7
Rs waarde 40,87
As waarde 47,43

acryl wit

Wit N681

Wit acryl is de lichtste variant en oogt zeer modern en strak. Door de witte kleur is de reflectie van het zonlicht zeer hoog met weinig doordringende UV zonnestralen. Hierdoor ben je altijd goed beschermt. Een vaak gehoorde opmerking is dat een wit doek wel eerder vuil wordt dan een donker doek. Maar het heeft een veel lichtere uitstraling op je terras of in de tuin.

Ts waarde 26,98
Rs waarde 64,82
As waarde 8,2