opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1471 reviews

Filters
Type 
Uitvoering 
Breedte 
Lengte 
Kleur 
Gewicht doek 
Merk

Harmonicadoeken waterdoorlatend

Staat je gewenste afmeting of kleur er niet tussen? Kies dan voor een maatwerk harmonicadoek! VRAAG NU JE OFFERTE AAN!

66 Artikelen

Harmonicadoeken, keuze tussen zon of schaduw

Een groot voordeel van een harmonicadoek ten opzichte van een standaard schaduwdoek is dat je altijd zelf kan bepalen of dat je wel of niet op jouw terras in de zon zit. Door de harmonicastructuur kun je simpelweg het doek open en dicht schuiven zo ver je wilt. Het is de meest eenvoudige en goedkope manier om op een groot oppervlak te weren tegen zonnestralen en hier ook flexibel in te zijn. De doeken zijn snel open en dicht te schuiven. Dit kan niet met een standaard schaduwdoek, deze moet altijd volledig gedemonteerd worden. Een waterdoorlatend harmonicadoek biedt geen bescherming tegen de regen maar heeft wel als voordeel dat de warmte door het doek heen kan ontsnappen. Dat is op hete zomerdagen erg prettig, zeker als aan weerzijden van het doek muren of begroeiing staat waardoor het ook nog eens windstil is. Iets om rekening mee te houden bij jouw keuze voor het juiste doek.

Voordelen harmonicadoek

Een harmonicadoek wordt heel eenvoudig met staalkabels en een katrol set open en dicht geschoven. Zo kun je dus in de lente of herfst genieten van een "bescheiden" zonnetje door het doek helemaal open te zetten en in de zomer op hete dagen het doek dicht te trekken om jezelf te beschermen tegen al te sterke zonnestralen. Ook midden in de zomer kan het 's-ochtends toch verassend fris zijn en dan is het aangenaam het doek open te hebben, hetzelfde geldt voor de avonden. Het zijn vooral de middaguren waarop de hoeveelheid zon vaak te intens is en er wordt ook geadviseerd jezelf te beschermen tegen de schadelijke UV-straling die dan op zijn hoogst is. Door de flexibiliteit van de harmonicadoeken kun je dit continu makkelijk en snel zelf bepalen.

Naast de standaard harmonicadoeken zijn er de waterdichte harmonicadoeken en deze zorgen er ook voor dat je droog zit tijdens de zware regenbuien. Harmonicadoeken worden ook vaak gekozen als alternatief voor een terrasoverkapping. De kosten zijn een fractie, de installatie een fluitje van een cent en het "dak" kan voor de volle 100% open en dat is bij een terrasoverkapping meestal niet het geval. De meeste glazen terrasoverkappingen kunnen überhaupt niet open. Wil je toch een vaste constructie die ook open kan? Dan is een Lamellen Overkapping de beste keuze en ook die hebben wij in ons assortiment.

Harmonicadoeken inclusief bevestigingsmaterialen

De harmonicadoeken worden compleet met de benodigde bevestigingsmaterialen geleverd, dus inclusief staalkabel set, katrollen set en aluminium roedes. Het monteren is redelijk eenvoudig: je spant de staalkabels strak met de meegeleverde spanners waarover het wavesail wordt geleid. Met de bijgeleverde katrollen set is een harmonicadoek makkelijk open en dicht te trekken. Als er in jouw situatie geen bevestigingsmogelijkheden voorhanden zijn kun je voor een pergola kiezen, waarin het wavesail gemonteerd wordt. Hiermee heb je dan tegelijkertijd ook een losse terrasoverkapping.

Kies voor kwaliteit

De bekendste merken die wij leveren zijn Coolsail, Sunfighter en Nesling voor harmonicadoeken. Al deze merken leveren de doeken in diverse afmetingen en kleuren, inclusief bevestigingsmaterialen en handleiding. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk oplossing wanneer een standaardafmeting niet passend is. Nesling en Coolsail bieden ook een pergola aan wanneer er geen of onvoldoende bevestigingsmogelijkheden zijn. Je kan kiezen voor de standaardafmetingen van Nesling of voor een volledig op maat gemaakt doek van Coolsail, al dan niet in combinatie met een pergola. Schaduwdoekkeuze.nl heeft ook nog de mogelijkheid om harmonicadoeken zonder bevestigingsmateriaal te bestellen, waardoor je de vrije hand hebt in de manier waarop je het doek ophangt. Kortom alles wat je bedenkt is mogelijk en wij helpen je graag!