opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1478 reviews

Schaduwdoek op maat

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

Waarom voor een schaduwdoek op maat kiezen?

Uiteraard kun je kiezen uit een van de vele standaard schaduwdoeken met vaste afmetingen. Maar soms ben je echt beter uit met een schaduwdoek op maat. Iedere tuin of terras is toch weer anders en mogelijk biedt een van onze standaard doeken of net te weinig of net iets te veel schaduw. Of blijkt het standaard doek moeilijk te bevestigen, omdat de afmetingen niet geheel aansluiten. Kies voor perfectie, kies voor een maatwerk schaduwdoek. Je kan een zonnedoek op maat ook niet vergelijken met een normaal standaard schaduwdoek. De kwaliteit van het HDPE materiaal wat wij gebruiken voor onze maatwerk schaduwdoeken is veel dikker (340 gr/m2) en beter dan het standaard materiaal wat een lichtere kwaliteit (190 gr/m2) is. Hierdoor is het kiezen voor een maatwerk oplossing een goede investering, zeker voor de lange termijn!

Zonwering met mediterrane sfeer

Een schaduwdoek op maat is een echte aanwinst voor je tuin of terras. Los van de aangename schaduw die deze doeken creëren geven ze ook een Mediterrane sfeer. Een schaduwdoek op maat filtert tot 97% van de UV-stralen en beschermt je hierdoor effectief tegen schadelijke zonnestralen. Doordat de stof van hoge HDPE (high density polyethyleen) kwaliteit is, verkleurt deze amper, ook niet na jaren van gebruik. Het materiaal hdpe zonnedoek materiaal is onderhoudsarm en nagenoeg weerbestendig. Het neemt namelijk bijna geen water op waardoor het rotvrij en schimmelwerend is. Wanneer het materiaal vervuild is, maak je het eenvoudig schoon met water en eventueel natuurlijke zeep. Door deze eigenschappen is het een ideale oplossing voor volledig buitengebruik, met name in de zomer maanden van maart tot en met september.

Waterdoorlatend schaduwdoek op maat

Onder de schaduwdoeken op maat tref je waterdoorlatende en waterdichte modellen aan. Het waterdoorlatende schaduwdoek is geproduceerd uit het originele HDPE materiaal. Dit is een gebreid micro-geperforeerd polyethyleen weefsel wat ervoor zorgt dat de wind er doorheen kan. Hierdoor is geen enkel probleem om een waterdoorlatend zonnedoek op maat buiten te laten hangen als het waait. Ook als het heel erg warm is heeft de open structuur van de stof een voordeel, de warmte kan makkelijk ontsnappen waardoor het altijd koeler is onder een schaduwdoek. Dit in tegenstelling tot zonwering oplossingen met volledige dichte stof materialen zoals een parasol, zonnescherm of waterdicht schaduwdoek. Modellen met dichte acryl stoffen of ander dicht buiten materiaal houden namelijk de warmte vast waardoor je bij hoge temperaturen het nog steeds warm hebt.

schaduwdoek curve

* Bij een schaduwdoek op maat kunnen naden voorkomen.
* Door de holle uitsnijding verlies je aan de zijkanten een x aantal cm. Hierdoor is het schaduwoppervlak wat kleiner.

Model schaduwdoek op maat

Door het op maat maken van schaduwdoek is veel mogelijk is ons atelier. Zo kunnen we verschillende schaduwdoek modellen maken met bijvoorbeeld extra bevestigingspunten of afwijkende vormen met ongelijke zijden. Aan de hand van een tekening kunnen we je direct vertellen of het gewenste model mogelijk is om te maken door ons. Waar je wel altijd rekening mee moet houden zijn de curve, holle uitsnijdingen van de zijden. Deze heeft een zonnedoek altijd omdat het anders nooit goed en mooi strak gespannen kan worden bij installatie. Door de curve wordt de kracht bij het strak spannen naar het midden van het schaduwdoek getrokken. De afmeting van een schaduwdoek wordt altijd weergegeven van bevestigingspunt naar bevestigingspunt. Hierdoor is door de holle uitsnijding van de zijden het daadwerkelijke schaduw oppervlak kleiner. Een veel gestelde vraag is hoeveel centimeter verlies ik door de curve? Dat is afhankelijk van de afmeting van het doek. Meestal wordt bij het maken van een schaduwdoek op maat 6% gerekend voor een curve. We kunnen bij een zonnedoek op maat maximaal een zijde recht maken zonder curve. Op die manier krijg je een groter oppervlakte van schaduw. En bij bevestiging van je schaduwdoek aan de muur boven een glazen pui, raam of tuindeuren voorkom je hiermee dat de zon nog tussen het schaduwdoek en de gevel doorschijnt.

Geef de juiste maat door

Het belangrijkste bij een schaduwdoek op maat is de afmeting. Hier ontstaat nogal eens de verwarring. Vaak wordt gedacht dat de afmeting van het doek ook de afmeting van het oppervlak moet zijn. Maar dat is juist niet waar. Het oppervlak waar het zonnedoek op maat moet worden geïnstalleerd moet groter zijn dan de maat van het schaduwdoek. Dit omdat het schaduwdoek nog altijd 2 - 3% kan uitrekken en je het op die manier altijd bij kunt spannen. Op deze manier monteer je het zonnedoek altijd goed. Wij adviseren om per bevestigingspunt 26 cm extra ruimte te nemen zoals je in onderstaande voorbeelden kunt zien. Op deze manier krijg je het schaduw zonweringsdoek altijd op de juiste manier gemonteerd.

Schaduwdoek bevestiging afstanden

Snel en eenvoudig installeren

Bij alle schaduwdoeken zit standaard een montage handleiding verpakt om je vooruit te helpen. Naast de papieren handleiding hebben we op onze website een speciale pagina met tips en trucs staan voor het snel en eenvoudig installeren. Naast deze handige en uitgebreide uitleg vind je er ook een simpele instructie video van hoe je een schaduwdoek op maat het beste kan installeren.

Hoe stel je het juiste doek samen?

Als eerste bepaal je van welk materiaal jouw doek gemaakt moet worden. Je kan kiezen uit het waterdoorlatende HDPE of waterafstotende OLEFIN materiaal. Natuurlijk hebben we ook 100% waterdichte stoffen, maar daarvoor verwijzen we je graag door naar ons waterdicht schaduwdoek op maat. Vervolgens maak je een keuze uit de door jou gewenste kleur. Doordat wij verschillende kleuren aanbieden zit er altijd wel een bij die het beste past bij jouw tuin. En als laatste komt de juiste afmeting aan bod en met maatwerk zonnedoeken kan je hier alle kanten mee op. Geef de door jou gewenste afmeting aan ons door en wij maken het schaduwdoek perfect voor je op maat! Om het juist te monteren kan je kiezen uit verschillende bevestigingsmaterialen, van complete sets of losse bevestigingsonderdelen 

HDPE 340 gr/m2

hdpe ebony black zwart hdpe charcoal grey antraciet  hdpe camel dust zand 

hdpe ivoor vanilla bean hdpe vivid silver grijs

 • Materiaal: HDPE
 • Gewicht: 340 g/m2
 • UV bescherming: >95%
 • Type: waterdoorlatend

OLEFIN 250 gr/m2

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

 • Materiaal: OLEFIN
 • Gewicht: 250 g/m2
 • UV bescherming: 97%
 • Type: waterafstotend

* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Algemene schaduwdoek specificaties:

 • Weerbestendig, schimmelwerend en scheurvast
 • Bestand tegen windsnelheden tot 65 km/h
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen
 • Om het zonnedoek mooi strak te kunnen spannen zijn alle zijden hol (curve) uitgesneden
 • De afmeting van het bestelde schaduwdoek kan binnen een marge van 3% in grootte variëren
 • Rondom dubbel omgezoomd
 • Bevestiging: massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken (geen ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren)
 • Garantie: 5 jaar

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Schaduwdoek op maat heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Schaduwdoek op maat
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Schaduwdoek op maat

Dit heb je bekeken