opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1458 reviews

Schaduwdoek op maat

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

Waarom voor een schaduwdoek op maat kiezen?

Uiteraard kun je kiezen voor onze standaard schaduwdoeken met vaste afmetingen. Maar soms ben je echt beter uit met een maatwerk schaduwdoek. Iedere tuin of terras is toch weer anders en mogelijk biedt een van onze standaard doeken of net te weinig of net iets te veel schaduw. Of blijkt het standaard doek moeilijk te bevestigen omdat de afmetingen niet geheel aansluiten. Kies voor perfectie, kies voor een maatwerk schaduwdoek. En onze schaduwdoeken gaan zo lang mee dat het een goede investering is!

Een schaduwdoek op maat is een echte aanwinst voor je tuin of terras. Los van de aangename schaduw die deze doeken creëren geven ze ook een Mediterrane sfeer. Een schaduwdoek op maat filtert tot 97% van de UV-stralen en beschermt je hierdoor effectief tegen schadelijke zonnestralen. Doordat de stof van hoge kwaliteit is verkleurt deze amper, ook niet na jaren gebruikt en zijn ze schimmelbestendig. Wel moet je er voor zorgen dat een schaduwdoek een ietwat schuine afloop heeft om te voorkomen dat er na een regenbui water in blijft staan. Doordat ze behandeld zijn tegen vlekken zoals vogelpoep of vuil, zijn ze gemakkelijk schoon te houden met een simpel sopje.

Onder de schaduwdoeken op maat tref je waterdoorlatende en waterdichte modellen aan. Het waterdoorlatende schaduwdoek is geproduceerd uit het originele HDPE materiaal. Dit is een micro-geperforeerd polyethyleen weefsel wat ervoor zorgt dat de wind er doorheen kan. Dit biedt vele voordelen; je kan ze buiten laten hangen als het hard waait en de warmte kan makkelijk ontsnappen door het doek heen ontsnappen. Dit in tegenstelling tot de waterdichte modellen, ze houden niet alleen water maar ook lucht tegen. Hierdoor kan de temperatuur op hete dagen flink oplopen wanneer de warmte ook aan de zijkanten niet goed weg kan vanwege bijvoorbeeld een heg aan de ene kant en een muur aan de andere kant. Iets om rekening mee te houden.

Hoe stel je het juiste doek samen?

Als eerste bepaal je van welk materiaal jouw doek gemaakt moet worden.  Je kan kiezen voor de volgende materialen:

Vervolgens maak je een keuze uit de door jouw gewenste kleur. Doordat wij verschillende kleuren aanbieden zit er altijd wel een bij die het beste past bij jouw tuin. En als laatste komen de afmetingen aan bod en met de maatwerk doeken kan je hier dus alle kanten op. Geef jouw gewenste afmetingen aan ons door en wij maken het voor je! Ook moet je een keuze maken in hoe je het doek wilt gaan bevestigen. Ja kan kiezen uit muur of paalbevestiging of een combinatie.

Combinatie rechte paal met muur

.

Combinatie schuine paal met muur

.

Combinatie met twee schuine palen

.

Neem de afmetingen voor een schaduwdoek op maat

* Bij een schaduwdoek op maat kunnen naden voorkomen.
* Door de holle uitsnijding verlies je aan de zijkanten een x aantal cm. Hierdoor is het schaduwoppervlak wat kleiner.

Op maat gemaakt kent bijna geen grenzen. Je geeft aan ons de netto doekmaat door zoals in afbeelding hierboven aangegeven.

Extra ruimte bij bevestiging van schaduwdoek op maat

Voor het op de juiste manier bevestigen van een schaduwdoek moet je rekening houden met extra opspan ruimte. Wanneer het schaduwdoek strak gespannen is rekt dit daarna altijd nog een beetje uit, tussen de 2 tot 3%. Hierom adviseren om per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden waardoor er altijd genoeg ruimte is het schaduwdoek bij te spannen indien nodig. Daarom adviseren we om het schaduwdoek altijd iets kleiner te bestellen.

De keuze van de juiste kleur en materiaal

HDPE 320 gr/m2

hdpe zwart hdpe antraciet hdpe grijs hdpe ivoor

 hdpe taupe hdpe zand

 • Materiaal: HDPE
 • Gewicht: 320 g/m2
 • UV bescherming: 95%
 • Type: waterdoorlatend

.

OLEFIN 250 gr/m2

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

 • Materiaal: OLEFIN
 • Gewicht: 250 g/m2
 • UV bescherming: 97%
 • Type: waterafstotend

.

Olefin kleuren

Graphite: een donkergrijze kleur die een moderne uitstraling geeft aan je terras en tuin. De kleur antraciet past perfect in de hedendaagse tuininrichtingen met aluminium overkappingen en zwart douglas hout in combinatie met betonkleur terrastegels.

Taupe: een kleur die vooral de laatste jaren veel terug te vinden is in de tuinmeubelkussens en parasols. Taupe is een combinatie van zand, grijs en beige en past daarom bijna overal bij. Ook vind je de kleur taupe veel terug in interieur bekleding waardoor het lijkt of je woonkamer doorloopt in je tuin.

Oyster: Een lichte kleur ivoor die neigt naar licht grijs. Hierdoor is deze perfect te combineren met iedere andere kleur stof. Het geeft een moderne uitstraling aan je terras en zonwering.

Heather beige: deze kleur geeft een sfeervolle uitstraling aan je terras en tuin. De beige kleur van het doek is neutraal en daardoor toepasbaar bij veel verschillende terrastegels, decoratie en tuinmeubels.

* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Algemene schaduwdoek specificaties:

 • Weerbestendig, schimmelwerend en scheurvast
 • Bestand tegen windsnelheden tot 65 km/h
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen
 • Om het zonnedoek mooi strak te kunnen spannen zijn alle zijden hol (curve) uitgesneden
 • De afmeting van het bestelde schaduwdoek kan binnen een marge van 3% in grootte variëren
 • Rondom dubbel omgezoomd
 • Bevestiging: massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken (geen ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren)
 • Garantie: 5 jaar

Wil je graag deze doeken in het echt bewonderen dan ben je van harte welkom in onze showroom. Heb je vragen, neem dan contact op!

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Schaduwdoek op maat heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Schaduwdoek op maat

Meest recente reviews

,

Dit vonden andere klanten leuk:
Dit heb je bekeken