opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1455 reviews

Waterdicht schaduwdoek op maat met rechte zijden

Maak je eigen waterdicht schaduwdoek op maat met rechte zijden. Kies het juiste materiaal van waterafstotend of 100% waterdicht. Ieder materiaal heeft zijn eigen kleur, keuze en eigenschappen.

Hierom bestel je een schaduwdoek op maat bij Schaduwdoekkeuze.nl:

waterdicht schaduwdoek met rechte zijden>

betaallogo's producten

Doek Kleuren

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

Waterdicht schaduwdoek op maat met rechte zijden?

Waterdicht schaduwdoek op maat met rechte zijden is ideaal om als overkapping te dienen van bijvoorbeeld een Pergola of ander model afdak. Naast 100% bescherming tegen regen geeft ook een waterdicht schaduwdoek je volledige, 80% bescherming tegen de schadelijke Uv zonnestralen. Door de rechte zijden rondom i.p.v. de hol uitgesneden zijden zoals bij een origineel gecurvd schaduwdoek heb je een veel groter oppervlak van het doek wat bescherming geeft.

Monteren van waterdicht schaduwdoek met rechte zijden

In tegenstelling tot bij een gecurvde schaduwdoek monteer je een waterdicht schaduwdoek met rechte zijden rondom. Het acryl schaduwdoek met rechte zijden is rondom voorzien van een polypropyleen verstevigingsband die ook als versteviging dient en uitscheuren voorkomt. In deze 50 mm dubbelzijdige pp band zitten de montage rvs ringen om de 50 of 25 cm. Standaard heeft het zonnezeil waterdicht met rechte zijden ronde zeilogen waardoor je het doek met elastieken of elastisch koord kan monteren om de buizen van je pergola. Maar naast de ronde zeilringen kan je ook kiezen voor ovale ogen met tourniquet of kunststof patentbeugel sluiting. Met beide bevestigingsmaterialen kun je het doek op maat direct monteren op een pergola of tussen de buizen, balken van een frame. Alleen door gebruik te maken van tourniquets of patentbeugels kan je het schaduwdoek snel verwijderen en ook weer bevestigen.

schaduwdoek op maat rechte zijden rand afwerking

Specialiteit op maat maken schaduwdoeken

Wanneer je voor een waterdicht schaduwdoek met rechte zijden kiest, is vrijwel ieder model en afmeting mogelijk. Dit is het voordeel van onze specialiteit in het op maat maken van diverse modellen schaduwdoeken. Stuur ons je tekening met vorm en afmetingen en wij beoordelen of het mogelijk is om hier een waterdicht schaduwdoek met rechte zijden van te maken. Wanneer dit geen probleem is dan is het wel belangrijk om wanneer je het doek ontvangt en gaat monteren rekening te houden met voldoende afschot. Door een ruime marge van minimaal 30 cm per meter diepte aan te houden blijft er geen water op het doek staan. Hierdoor worden water zakken in het acryl materiaal voorkomen.

De keuze van de juiste kleur en materiaal

Waterafstotend olefin doek

Naast hier boven genoemde verschillende waterdichte schaduwdoek materialen hebben we ook het Olefin waterafstotend doek materiaal in onze collectie. Waarom zou je kiezen voor een waterafstotend stof i.p.v. waterdicht? Het Olefin doek heeft het uiterlijk van interieur stof zonder concessies te doen aan de outdoor kwaliteiten. De 100% waterdichte doeken zijn stugger en alleen maar leverbaar in effe kleuren en ogen daardoor ook meer basic. Zoek je een materiaal wat meer uitstraling heeft en 100% lijkt of stof materiaal wat je ook tegen komt in de interieur stofferingen dan kies je voor Olefin 250 gr/m2. Het is weliswaar niet volledig waterdicht, het kan op de naden doorlekken en bij langdurige regenval door het doek. Maar meestal worden beide voorkomen wanneer je het installatieadvies van 30 cm per meter diepte afloop opvolgt.

Olefin 250 gr/m2

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

 • Materiaal: Olefin
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: Waterafstotend
 • Uv bescherming: Min. 97%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte.

Olefin kleuren

Graphite: Is een donker grijze kleur die een moderne uitstraling geeft aan je terras en tuin. De kleur antraciet past perfect in de hedendaagse tuininrichtingen met veel aluminium antraciet overkappingen en zwart douglas hout en beton kleur terrastegels.

Taupe: Is een kleur die vooral de laatste jaren veel terug te vinden is in de tuinmeubelkussens en parasols. Taupe is een combinatie van zand, grijs en beige en past daarom bijna overal bij. Ook vindt je de kleur taupe veel terug in interieur bekleding waardoor klanten het ook voor buiten kiezen.

Oyster: Is een lichte kleur ivoor die neigt naar licht grijs. Hierdoor kun je hem perfect met iedere andere kleur stof combineren. Het geeft een lichte moderne uitstraling aan je terras en zonwering.

Heather beige: Waterafstotende beige gestructureerde materiaal uit de 250 gr/m2 Olefin collectie geeft een sfeervolle uitstraling aan je terras en tuin. De beige kleur van het doek is neutraal en is daardoor toepasbaar bij veel verschillende terrastegels, decoratie en tuinmeubels.

Waterdicht polyester

polyester grijs  polyester off white

 • Materiaal: Polyester
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: Min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte

Waterdicht Docril

acryl docril antraciet n098 acryl docril grijs n067 acryl docril linnen n079 acryl docril zand n086 acryl docril wit n681

 • Materiaal: Acryl
 • Gewicht: 330 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: Min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte

Waterdicht Pvc zeil

pvc zeil antraciet pvc zeil smokey grey pvc zeil hummes

 • Materiaal: Pvc
 • Gewicht: 650 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte


* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Algemene schaduwdoek specificaties:

 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Het is bestand tegen windsnelheden van 55 tot 65 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf buitenkant doek.
 • De grootte van het bestelde schaduwdoek kan binnen een marge van +/- 3% van de weergegeven grootte variëren.
 • Afwerking rondom: Polypropyleen band
 • Bevestiging: Ronde zeilogen om de 50 cm
 • Garantie: 5 jaar

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Waterdicht schaduwdoek op maat met rechte zijden heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Waterdicht schaduwdoek op maat met rechte zijden

Meest recente reviews

,

Dit vonden andere klanten leuk: