opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1471 reviews

Schaduwdoek op maat met rechte zijden

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

schaduwdoek met rechte zijden bevestigen

Waarom een schaduwdoek op maat met rechte zijden?

Coolsailpro schaduwdoek op maat met rechte zijden geeft het volledig oppervlak bescherming. Met dit model zonnedoek heb je geen last van hol uitgesneden zijden (curve) zoals bij een standaard schaduwdoek model. De afmeting die je bestelt krijg je dan ook als zonwering oppervlak. Het schaduwdoek met rechte zijden wordt zoals alle waterdoorlatende modellen doeken gemaakt uit het originele geweven HDPE-materiaal. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het 95% - 97% bescherming biedt tegen de Uv zonnestralen, warmte, en wind. Dus niet alleen tegen de zon is dit zonnedoek de oplossing, maar ook tegen wind.

Toepassingen van schaduwdoek met rechte zijden

Je kan een schaduwdoek met rechte zijden gebruiken voor verschillende toepassingen waar je bescherming wilt tegen zon, warmte en wind of inkijk. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden.

 • Als horizontale zonwering op een pergola of veranda
 • Verticale bescherming tegen zon en wind bij een terrasoverkapping
 • Privacydoek tegen inkijk van buitenaf
 • Balkondoek 
 • Zonwering doek op dakraam of andere ramen

schaduwdoek rechthoek op maat met rechte zijden

Niet alleen bescherming van boven

Je kan een schaduwdoek met rechte zijden ook makkelijk verticaal (van boven naar beneden) hangen zodat je beschermd bent tegen wind en zon. Denk hierbij vooral aan een terrasoverkapping die aan de zijkant open is waardoor je vaak toch last hebt van wind. Door het monteren van een schaduwdoek voorkom je dit waardoor je meer en langer kunt genieten in je veranda. Ook wanneer je last hebt van invallende laagstaande zon net onder de overkapping door. Dan biedt een schaduwdoek met rechte zijden voorzien van een paar ronde ogen een snelle oplossing. Je hangt dat dan snel en simpel op wanneer nodig en pakt het weer weg wanneer je wilt. Maar ook als schuifgordijn is een zonnedoek met ogen goed te gebruiken. Je spant een staalkabel waar je het doek doorheen doet en hebt een zonwering gordijn wat je open en dicht schuift. Ook wordt een zonnedoek met rechte zijden veel gebruikt voor andere doeleinden zoals het beschermen van vissen in een koi vijver of over een zwembad als afdekking Zo zijn er veel oplossingen voor een schaduwdoek met rechte zijden.

Kenmerken van schaduwdoek met rechte zijden

 • Scheurbestendig
 • Het is bestand tegen windsnelheden tot 80 Km/h.
 • Gaat niet doorhangen bij juiste bevestiging
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rot vrij
 • Polypropyleen verstevigingsband rondom
 • Dubbel stiknaad met Dabond garen

Nooit een opgesloten gevoel met schaduwdoek

Door het micro geperforeerde HDPE materiaal heb je nooit een opgesloten gevoel. Het materiaal laat voldoende licht door en je blijft er doorheen kijken. Je kijkt namelijk altijd vanuit donker naar licht. Dus vanuit de overkapping wanneer je het schaduwdoek verticaal hangt, kun je gewoon naar buiten kijken. De mensen van uit buiten kijken niet de overkapping in. Hierdoor heb je nog steeds voldoende privacy en ben je volkomen beschermd tegen nieuwsgierige buren en inkijk. Een origineel HDPE privacydoek en schaduwdoek samen geeft een volledige bescherming waar jij het voor nodig hebt. Informeer daarom altijd naar de mogelijkheden, want maken kunnen we bijna alles

schaduwdoek rechte zijden bevestiging

Afwerking rondom schaduwdoeken op maat met rechte zijden?

De afwerking van een schaduwdoek is belangrijk, want dit bepaalt voor het grootste gedeelte de kwaliteit. Want alleen het HDPE (high density polypropyleen) materiaal zelf beschermt je maar zorgt niet alleen voor de levensduur van je zonnedoek. In tegenstelling tot een standaard schaduwdoek model is een schaduwdoek op maat met rechte zijden rondom afgewerkt met een polypropyleen verstevigingsband. Deze pp band wordt rondom het HDPE materiaal gestikt als afwerking, maar ook als versteviging voor de zeilogen zodat die niet uitscheuren. De polypropyleenband rekt nauwelijks mee waardoor de opgegeven afmeting ook daadwerkelijk de maat is waar het schaduwdoek voor bedoeld is. Je hoeft dus geen rekening te houden met elastisch rek van het materiaal. De polypropyleen afwerkband leverbaar in 5 verschillende kleuren, zodat bij iedere HDPE kleur een geschikte pp band past. Om de juiste spanning te creëren bij bevestigen van het schaduwdoek is het belangrijk dat de Rvs zeilogen rondom gelijkmatig verdeeld zijn. Wanneer je het schaduwdoek met rechte zijden gaat spannen met bungee ball elastieken of elastisch koord moet er rekening gehouden worden met een bepaalde spanafstand. Wij adviseren hiervoor 5 tot 15 cm aan te houden, wat mogelijk is bij je.

schaduwdoek op maat rechte zijden rand afwerking

Kwaliteit Rvs zeilogen bevestiging

In de Coolsailpro schaduwdoeken met rechte zijden wordt uitsluitend gewerkt met Rvs zeilogen. Dit om de volledige kwaliteit van onze schaduwdoeken te waarborgen. Belangrijk om te weten is dat bij het kiezen van de juiste bevestigingsmaterialen deze standaard 6 cm uit de hoeken van het schaduwdoek geplaatst worden. Dit doen we omdat in de hoeken altijd een verdikking van extra polypropyleenband aanwezig is waardoor de zeilringen dan minder stevig zitten. Wil je toch de rvs zeilogen precies in de hoeken hebben dan is dat geen probleem als we dit vooraf bij bestelling doorkrijgen. We maken dan de hoeken op een andere manier waardoor het wel mogelijk is. Je kan kiezen uit diverse Rvs bevestigingsmaterialen om je schaduwdoek met rechte zijden te monteren. Standaard gebruiken we ronde Rvs zeilogen die om de 50 cm in het doek geponst worden, natuurlijk kan dat ook op andere afstanden wanneer nodig of als dat voor je beter uitkomt. Niet alleen worden er ronde zeilringen gebruikt, maar ook ovale in twee verschillende formaten. Deze gebruiken we bij de draaibare tourniquet sluitingen die vooral gebruikt worden wanneer het schaduwdoek verticaal gemonteerd wordt, bijvoorbeeld als zij afsluiting bij een overkapping.

Kies je kleur en materiaal

Hdpe 340 gr/m2

hdpe ebony black zwart hdpe charcoal grey antraciet  hdpe camel dust zand

hdpe ivoor vanilla bean hdpe vivid silver grijs

 • Materiaal: HDPE
 • Gewicht: min. 340 g/m2
 • Uv bescherming 95% – 97%
 • Type: Waterdoorlatend

Olefin 250 gr/m2

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

 • Materiaal: Olefin
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: Waterafstotend
 • Uv bescherming: Min. 90%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte.


* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Algemene schaduwdoek specificaties:

 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf buitenkant doek.
 • De grootte van het bestelde schaduwdoek kan binnen een marge van +/- 3% van de weergegeven grootte variëren.
 • Bevestiging: Ronde zeilogen om de 50 cm (alle afstanden mogelijk)
 • Uv garantie: 5 jaar
 • Algehel garantie: 2 jaar

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Schaduwdoek op maat met rechte zijden heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Schaduwdoek op maat met rechte zijden
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Schaduwdoek op maat met rechte zijden