opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1455 reviews

Schaduwdoek waterdicht op maat

Je kunt bij ons een Maatwerk Waterdicht Schaduwdoek bestellen die helemaal ontworpen met de ideale afmeting voor jouw tuin, terras of serre. Nagenoeg iedere maat of vorm is mogelijk. Zorg wel dat je de juiste maten aan ons doorgeeft want een maatwerk doek kunnen we helaas niet meer ruilen. 

Afhankelijk van het materiaal wat je kiest is het waterafstotend of waterdicht wat inhoudt dat je tijdens een regenbui gewoon onder het doek kan blijven zitten. Het waterdicht schaduwdoek beschermt uiteraard tegen de zon en zijn schadelijke UV-stralen.

Geen zin in de hoge kosten van een vaste overkapping? Kies dan voor een flexibel maatwerk waterdicht schaduwdoek. Goedkoper en eenvoudig te monteren en te demonteren. Ook in vele kleuren beschikbaar.

Hierom bestel je een Schaduwdoek Waterdicht Op Maat bij Schaduwdoekkeuze.nl

coolsail pro schaduwdoek waterdicht 250 g/m2

betaallogo's producten

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

Het voordeel van een waterdicht schaduwdoek op maat

Het op maat gemaakt waterdicht schaduwdoek is de ideale oplossing voor bescherming tegen zon en regen. Doordat het doek eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd kan worden heb je de keuze wanneer je van deze bescherming gebruik wilt maken. Een permanente overkapping houdt de eerste zonnestralen in de lente ook tegen en deze zijn vaak erg welkom! En in de winter als de lichtintensiteit erg laag is wil je juist zoveel mogelijk lichtinval door je (huiskamer)ramen heen laten komen. Door te kiezen voor een maatwerk doek kun je dus het hele jaar door zelf bepalen of je wel of geen bescherming wilt.   

Het waterdicht zonnezeil wordt buiten geïnstalleerd op jouw terras, balkon of in je tuin en creëert een schaduwrijke ruimte die je ook nog eens beschermt tegen de regen. Behalve dat het doek de zonnestralen tegen houdt zorgt het er ook voor dat er geen schadelijke UV stralen doorkomen. Dit is vooral schadelijk voor de huid en verminderd de kans op huidkanker aanzienlijk.

En last but not least, het materiaal van onze schaduwdoeken is een lust voor het oog. De kleuren zijn modern en geven een Mediterrane sfeer en de kwaliteit is hoog en dat zie je er aan af. Geen goedkoop lapje stof van de bouwmarkt maar echte kwaliteit wat jarenlang meegaat zonder te verkleuren of beschadigd te raken.

De belangrijkste kenmerken

Het belangrijkste kenmerk is de waterdichtheid in combinatie met de anti UV-functie. Het is wel van belang het doek goed te monteren om de waterdichtheid te garanderen. Het doek moet altijd een schuine afloop hebben zodat het water weg kan lopen. Als dat niet zo is dan ontstaat er een “waterzak” en zal het doek hier op den duur gaan lekken en of gaan rotten.  

De doeken zijn zeer robuust dankzij het 250 gr/m2 Polyester met PU-coating en we bieden zelfs ook nog de totaal onverwoestbare variant; de Olefin 330 gr/m2 Acryl Docril variant. Op al onze doeken zit standaard 5 jaar garantie en worden de doeken correct gemonteerd en schoon gehouden, dan gaan ze zeer lang mee. Tien tot twintig jaar is geen uitzondering.

 Het reinigen is erg gemakkelijk, een paar keer per jaar even met een sopje en een spons het doek afnemen is voldoende. Gebruik nooit bijtende, alcoholhoudende reinigingsmiddelen want die kunnen de coating aantasten. Na het reinigen ook ruim afspoelen met water.

Hoe ontwerp je jouw eigen schaduwdoek?

Ieder model met eigen afmetingen is mogelijk. Je kan zelf de vorm, de grootte en de kleur bepalen. Houd er wel rekening mee dat de stof bij ons op een rol zit van 150 cm en je daar dus altijd een naad hebt zodra het doek breder / langer wordt dan 150 cm. We zorgen er natuurlijk voor dat de naad altijd netjes in het midden is geplaatst. Je kan kiezen uit vijf verschillende kleuren, er zit er altijd een tussen die het beste past bij jouw situatie. Ook moet je goed nadenken hoe je dit doek wilt gaan bevestigen. Er zijn verschillende bevestigingssystemen en elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Wij adviseren je er graag over.

Het begint met het opnemen van de maten. Op de afbeelding hieronder is te zien welke maten wij van je moeten weten.


* Bij een waterdicht rechthoekig schaduwdoek komen naden voor.
* Door de holle uitsnijding verlies je aan de zijkanten een x aantal cm. Hierdoor is de schaduw oppervlakte kleiner.

Onze op maat gemaakte doeken kunnen in bijna iedere afmeting of model geleverd worden. Geef aan ons de exacte maten door en wij gaan vor je aan de slag!

Keuze uit Wand- of Mastbevestiging

Je hebt de keuze uit verschillende bevestiging mogelijkheden (zie onderaan de verschillende afbeeldingen) om het schaduwdoek te monteren. Belangrijk is dat je de voorschriften nauwlettend volgt. Houd rekening met de volgende punten:

       ·   Zorg voor voldoende schuine afloop (30 cm per meter diepte) zodat het regenwater altijd weg kan lopen en er geen waterzak ontstaat.
·   Zorg ook voor extra speling (min. 26 cm) rondom het zoek zodat je altijd genoeg ruimte overhoudt om het doek te installeren.
·   Beter een iets te kleine afmeting dan te groot. Een iets te kleine afmeting wordt overbrugd met spanlijnen, maar een te grote afmeting maakt de montage moeilijk en soms onmogelijk (bevestiging tussen muren).

 In de illustraties hieronder staan een paar voorbeelden:

Voorbeeld montage met rechte paal links en muur rechts.

.

Voorbeeld montage met schuine paal links en muur rechts.

.

Voorbeeld montage met twee schuine palen.

 Voor de juiste montage hebben wij diverse RVS bevestigingsmaterialen zoals spanners en katrolsystemen. Heb je ook een paal nodig om het doek aan vast te maken? Wij hebben palen met diverse materialen zoals Douglas hout, RVS, Metaal en Aluminium.

Waterafstotend Schaduwdoek: Olefin

Je kunt kiezen voor waterdichte en waterafstotende schaduwdoeken. Het materiaal wat wij voor onze waterafstotende doeken gebruiken heet Olefin en heeft als groot voordeel dat de stof er zeer chique uitziet. Ze worden vaak gemonteerd bij luxe loungebars en beachclubs vanwege de mooi ogende uitstraling van het stof. Het heeft dezelfde fijnheid als interieurstof zonder concessies te doen aan de outdoor eigenschappen.

De 100% waterdichte doeken zijn stugger en alleen leverbaar in effe kleuren en ogen hierdoor meer basic. Wil je maximale sfeer in jouw tuin of terras? Dan kies je voor Olefin 250 gr/m2. Deze stof is weliswaar niet volledig waterdicht, het kan op de naden wat doorlekken en bij aanhoudende regenval zal he op den duur ook door het doek gaan lekken. Toch wordt de kans hierop enorm verminderd wanneer de doeken een schuine afloop hebben van minimaal 30 cm per meter diepte.

Kleuren:

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

Graphite (antraciet): Dit is een donkergrijze kleur die een moderne uitstraling geeft aan je terras en/of tuin. Deze kleur past perfect in de hedendaagse tuininrichtingen met veel aluminium overkappingen, zwart Douglas hout en betonkleur terrastegels.
Taupe: Dit is een kleur die vooral de laatste jaren populair is bij tuinmeubelkussens en parasols. Taupe is een combinatie van zand, grijs en beige en past daarom bijna overal bij. Ook vind je de kleur taupe veel terug in interieur bekleding waardoor ook buiten een huiselijke sfeer wordt gecreëerd.
Oyster: Is een lichte kleur ivoor die neigt naar licht grijs. Hierdoor kun je hem perfect met iedere andere kleur stof combineren. Het geeft een lichte moderne uitstraling aan je terras en zonwering.
Heather beige: Deze kleur geeft een sfeervolle uitstraling aan je terras en tuin. De kleur is neutraal en is daardoor toepasbaar bij veel verschillende terrastegels, decoratie en tuinmeubels.

Specificaties:

 • Materiaal: Olefin
 • Gewicht: 250 g/m²
 • Type: Waterafstotend
 • Uv bescherming: min. 97%
 • Montage: minimale afschot 30 cm per meter diepte
 • Afwerking rondom: dubbel omgezoomd.
 • Bevestiging: massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Bestand tegen windsnelheden van 55 tot 65 Km/h.
 • Garantie: 5 jaar

Waterdicht Schaduwdoek: Polyester

Polyester doeken hebben als voordeel dat ze 100% waterdicht zijn en zéér kleurvast. Ze kunnen goed tegen zonlicht en zelfs na jaren intensief gebruik treedt nauwelijks verkleuring op. Ook blijft de stof kreukvrij als deze de hele winter binnen heeft gelegen. Even na het uithangen zijn er wat vouwen te zien, maar deze verdwijnen vrij snel. Door de hoge isolerende werking komt er geen zonlicht en nagenoeg ook geen UV straling doorheen. Zeer slijtvast en makkelijk schoon te houden. Wil je een zeer sterk schaduwdoek met maximale bescherming, dan kies je voor onze Polyester doeken.

Kleuren:

polyester grijs   polyester off white

Specificaties:

 • Materiaal: Polyester
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte
 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Bestand tegen windsnelheden van 55 tot 65 Km/h.
 • Afwerking rondom: dubbel omgezoomd.
 • Bevestiging: massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Garantie: 5 jaar

Waterdicht Schaduwdoek: Docril

Docril Schaduwdoeken hebben het voordeel zeer robuust en volledig waterdicht te zijn. Doordat de verf doordrongen is in de diepste lagen treedt er geen verkleuring op, ook niet na langdurig gebruik. Ze zijn bestand tegen elk weertype door de stevige coating die op het doek is aangebracht. Docril doeken geven ook de hoogste UV-bescherming, dit is minimaal 90%. Onderhoud hebben ze niet nodig, behalve zo nu en dan een sopje om het ergste vuil te verwijderen.

Kleuren:

acryl docril antraciet n098 acryl docril grijs n067 acryl docril linnen n079 acryl docril zand n086 acryl docril wit n681

Specificaties:

 • Materiaal: Acryl
 • Gewicht: 330 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: min. 90%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte
 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Bestand tegen windsnelheden van 55 tot 65 Km/h.
 • Afwerking rondom: dubbel omgezoomd.
 • Bevestiging: massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Garantie: 5 jaar

Waterdicht Schaduwzeil: PVC

PVC Schaduwzeilen behoren tot de allersterkste schaduwdoeken die we hebben, ze kunnen het hele jaar door buiten hangen zonder beschadigd te raken door extreme weersinvloeden. Scheuren is onmogelijk, tenzij verkeerd is gemonteerd. Zorg ervoor dat je het zeil niet te strak spant, door temperatuurverschillen kan het zeil wat uitzetten of krimpen. Voor een langdurige oplossing is PVC de ideale keuze. Onze PVC Schaduwzeilen zijn vervaardigd uit meerdere lagen polyester geweven weefsel. Daaroverheen is een coating aangebracht die is geverfd. Polyester zeilen worden vaak gebruikt om boten af te dekken, dat geeft aan hoe sterk deze zeilen zijn.

Kleuren:

pvc zeil antraciet pvc zeil smokey grey pvc zeil hummes

Specificaties:

 • Materiaal: Pvc
 • Gewicht: 650 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte
 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Bestand tegen windsnelheden van 55 tot 65 Km/h.
 • Afwerking rondom: dubbel omgezoomd.
 • Bevestiging: massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Garantie: 5 jaar


* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen? Bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Heb je vragen over deze Schaduwdoeken? Neem dan contact op!

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Schaduwdoek waterdicht op maat heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Schaduwdoek waterdicht op maat

Meest recente reviews

,