opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1475 reviews

Schaduwdoek waterdicht op maat

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

Schaduwdoek waterdicht op maat als overkapping

Een schaduwdoek waterdicht op maat is de ideale oplossing wanneer je geen vaste overkapping op het terras of in de tuin wilt. Door de felxibele oplossing van een zonnezeil waterdicht ben je beschermd tegen zon, warmte en regen. Doordat we een schaduwdoek waterdicht speciaal voor je op maat maken is er veel mogelijk, informeer daarom altijd of wat jij in gedachten hebt realiseerbaar is. Een schaduwzeil is de juiste oplossing wanneer je geen veranda of overkapping wilt, kunt of mag. Je hebt namelijk toch het voordeel van een terrasoverkapping omdat je beschermt buiten kunt blijven zitten. Een permanente overkapping houdt de eerste zonnestralen in de lente ook tegen en deze zijn vaak erg welkom! En in de winter als de lichtintensiteit erg laag is wil je juist zoveel mogelijk lichtinval door je (huiskamer)ramen heen laten komen. Een schaduwdoek kan namelijk eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden, je hebt zelf de keuze wanneer je van deze bescherming gebruik wilt maken.

Verschil tussen standaard afmeting en op maat

Zoek je een oplossing tegen regen en ook zon dan kom je al snel uit bij een schaduwdoek waterdicht. Wij hebben een behoorlijke standaard collectie waterdichte zonnezeilen. Alleen vaak past dit waterdicht schaduwzeil toch net niet op de plaats waar jij het wilt en dan is maatwerk de oplossing. Of het nu buiten geïnstalleerd wordt op jouw terras, balkon of in je tuin het creëert een schaduwrijke ruimte die je ook nog eens beschermt tegen de regen. Behalve dat het doek de zonnestralen tegen houdt zorgt het er ook voor dat er geen schadelijke UV stralen doorkomen. Dit is vooral schadelijk voor de huid en verminderd de kans op huidkanker aanzienlijk. Het materiaal van onze 100% waterdichte schaduwdoeken op maat is een lust voor het oog in vergelijking met de basic standaard schaduwdoeken. De kleuren zijn modern en geven een Mediterrane sfeer en de zware 330 gr/m2 acryl kwaliteit is hoog en dat zie je er aan af. Geen goedkoop lapje stof van de bouwmarkt wat doorlekt maar echte kwaliteit wat jarenlang meegaat zonder te verkleuren of beschadigd te raken.

Waarom maatwerk?

Het voordeel van maatwerk is natuurlijk dat je niet gebonden bent aan standaard afmetingen en modellen. Je kan tot bepaalde hoogte je eigen model en afmeting laten maken. Naast de twee meest belangrijke aspecten ben je ook verzekerd van een veel betere kwaliteit waterdicht materiaal. De waterdichte stoffen die wij verwerken tot zonnezeilen zijn volledig waterdicht en lekken niet door, dit in tegenstelling tot de standaard doeken. Ook qua kleur heb je meer keuze, we hebben een paar standaard kleuren doek op voorraad loiggen. Maar wil jij een andere kleur die beter past bij de uistraling of project dan is het geen enkel probleem. Wij kunnen van de acryl stoffen alle kleuren leveren. Door al deze voordelen t.o.v. een standaard schaduwdoek waterdicht past een maatwerk zonnezeil perfect in de ruimte die jij daarvoor in gedachten hebt.

schaduwdoek curve

* Bij een schaduwdoek waterdicht op maat komen naden voor.
* Door de holle uitsnijding verlies je aan de zijkanten een x aantal cm. Hierdoor is het beschermingsoppervlak kleiner.

Waarom een curve?

Een schaduwdoek heeft altijd een curve, het maakt niet uit of het een waterdicht schaduwdoek of waterdoorlatend model is. De curve, holle uitsnijdingen van de zijden zijn nodig zodat je het zonnezeil op de juiste manier strak kan installeren. Door de curve wordt de kracht bij het strak spannen naar het midden van het schaduwzeil getrokken. Nadeel van de holle uitsnijding langs de zijden is dat het totale bescherming oppervlak van het schaduwdoek waterdicht kleiner is, je verliest namelijk de zijkanten. Hierom wordt de afmeting van een waterdicht zonnezeil op maat altijd weergegeven van bevestigingspunt tot bevestigingspunt. Hoeveel verlies ik dan aan netto schaduwdoek? Dat ligt een beetje aan de afmeting die je nodig hebt. Meestal hanteren we een marge van 6% wat overeenkomt met ongeveer 20 cm verlies in midden van de curve.

Oplossing voor volledige bescherming

Veel klanten vinden de curve bij een schaduwdoek waterdicht op maat een groot nadeel omdat er dan toch nog water tussen doek en gevel door kan. Hier hebben we een oplossing voor. We kunnen namelijk een zijde recht maken bij een schaduwdoek. Dus geen twee of meer maximaal 1. Dit is dan meestal de zijde aan de muur zodat het naadloos aansluit en er geen water doorheen kan. Monteer je zelfs een wandprofiel op de wand dan schuif je daar het doek in zodat er helemaal geen ruimte speling tussen doek en gevel zit. Nu heb je een volledige overkapping die beschermt tegen zon, regen en wind.

Hoe bevestig ik mijn schaduwdoek waterdicht?

Je kan op diverse manieren je schaduwdoek waterdicht op maat bevestigen. Of je dit doet tussen diverse vaste bevestigingspunten zoals tussen muren of in een pergola of dat je vrijstaande palen moet plaatsen omdat je geen of niet voldoende vaste bevestigingsmogelijkheden hebt. Voor een zonnezeil waterdicht maakt dat niet uit, als er maar rekening gehouden wordt met een paar belangrijke punten. Wat is belangrijk voor het juist bevestigen van een schaduwzeil waterdicht. 

 • Zorg voor voldoende schuine afloop (30 cm per meter diepte) zodat het regenwater altijd weg kan lopen en er geen waterzak ontstaat
 • Zorg ook voor extra speling (min. 26 cm) rondom het schaduwdoek zodat je altijd genoeg ruimte overhoudt om het doek op spanning te brengen.

Wanneer je niet voldoende oppervlak ruimte hebt of je kunt het schaduwdoek waterdicht niet onder de juiste helling monteren kies dan voor een kleiner formaat dan je eerst op het oog had. Bij een kleiner schaduwdoek kun je de ruimte tussen het doek en bevestigingspunt overbruggen. Maar wanneer het zonnezeil te groot is gaat het doek doorhangen en heb je een waterzak. 

Schaduwdoek bevestiging afstanden

Om je schaduwdoek waterdicht juist te monteren hebben we diverse RVS bevestigingsmaterialen zoals spanners en katrolsystemen. Heb je ook een paal nodig om een bevestigingspunt te creeren dan hebben we ook daarin een keuze in Douglas hout, RVS, Metaal en Aluminium. Om je van duidelijke montage instructies te voorzien wordt bij ieder schaduwdoek waterdicht op maat een handleiding meegeleverd. Maar ook hebben we een speciale montage pagina op onze website met advies voor het juist monteren van je zonnezeil met daarbij ook een video die het voor je nog makkelijker maakt.

Het verschil in materialen

Hierom bieden we naast de standaard afmetingen de mogelijkhied om je zonnezeil op maat speciaal te laten maken in de beste kwaliteit stof. Het grote verschil naast de afwijkende maat of model zit hem in het materiaal. In standaard kennen we twee verschillende kwaliteiten. De basic versie 160 gr/m2 polyester en het Coolsail schaduwdoek 250 gr/m2. Het basic model is niet 100% waterdicht zoals onze maatwerk schaduwdoeken waterdicht. Bij een standaard model uit 160 gr/m2 polyester lekt het vaak op de naad zeker door wat je niet wilt natuurlijk. Dit is bij een door ons speciaal op maat gemaakt model niet het geval die zijn 100% waterdicht. Wij gebruiken namelijk het speciale Docril (Acryl) materiaal wat ook voor o.a. bootkappen gebruikt wordt. Daarnaast gebruiken we ook de stof materialen Polyester, Pvc en Olefin.

Waterafstotend Schaduwdoek: Olefin

Je kunt kiezen voor waterdichte en waterafstotende schaduwdoeken. Het materiaal wat wij voor onze waterafstotende doeken gebruiken heet Olefin en heeft als groot voordeel dat de stof er zeer chique uitziet. Ze worden vaak gemonteerd bij luxe loungebars en beachclubs vanwege de mooi ogende uitstraling van het stof. Het heeft dezelfde fijnheid als interieurstof zonder concessies te doen aan de outdoor eigenschappen. De 100% waterdichte doeken zijn stugger en alleen leverbaar in effe kleuren en ogen hierdoor meer basic. Wil je maximale sfeer in jouw tuin of terras? Dan kies je voor Olefin 250 gr/m2. Deze stof is weliswaar niet volledig waterdicht, het kan op de naden wat doorlekken en bij aanhoudende regenval zal he op den duur ook door het doek gaan lekken. Toch wordt de kans hierop enorm verminderd wanneer de doeken een schuine afloop hebben van minimaal 30 cm per meter diepte.

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

Specificaties:

 • Materiaal: Olefin
 • Gewicht: 250 g/m²
 • Type: Waterafstotend
 • Uv bescherming: min. 93%
 • Bestand tegen windsnelheden van 45 tot 55 Km/h.

Waterdicht Schaduwdoek: Polyester

Polyester doeken hebben als voordeel dat ze 100% waterdicht zijn en zéér kleurvast. Ze kunnen goed tegen zonlicht en zelfs na jaren intensief gebruik treedt nauwelijks verkleuring op. Ook blijft de stof kreukvrij als deze de hele winter binnen heeft gelegen. Even na het uithangen zijn er wat vouwen te zien, maar deze verdwijnen vrij snel. Door de hoge isolerende werking komt er geen zonlicht en nagenoeg ook geen UV straling doorheen. Zeer slijtvast en makkelijk schoon te houden. Wil je een zeer sterk schaduwdoek met maximale bescherming, dan kies je voor onze Polyester doeken.

polyester grijs  polyester off white polyester linnen polyester antraciet

Specificaties:

 • Materiaal: Polyester
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: min. 80%
 • Bestand tegen windsnelheden van 50 tot 60 Km/h.

Waterdicht Schaduwdoek: Docril

Docril Schaduwdoeken hebben het voordeel zeer robuust en volledig waterdicht te zijn ze hebben een waterkolom van 1000 mm. Doordat de verf doordrongen is in de diepste lagen treedt er geen verkleuring op, ook niet na langdurig gebruik. Ze zijn bestand tegen elk weertype door de stevige coating die op het doek is aangebracht. Docril doeken geven ook de hoogste UV-bescherming, dit is minimaal 80%. Onderhoud hebben ze niet nodig, behalve zo nu en dan een sopje om het ergste vuil te verwijderen.

acryl docril antraciet n098 acryl docril grijs n067 acryl docril linnen n079 acryl docril zand n086 acryl docril wit n681

Specificaties:

 • Materiaal: Acryl
 • Gewicht: 330 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: min. 80%
 • Bestand tegen windsnelheden van 55 tot 65 Km/h.

Waterdicht Schaduwzeil: PVC

PVC Schaduwzeilen behoren tot de allersterkste schaduwdoeken die we hebben, ze kunnen het hele jaar door buiten hangen zonder beschadigd te raken door extreme weersinvloeden. Scheuren is onmogelijk, tenzij verkeerd is gemonteerd. Zorg ervoor dat je het zeil niet te strak spant, door temperatuurverschillen kan het zeil wat uitzetten of krimpen. Voor een langdurige oplossing is PVC de ideale keuze. Onze PVC Schaduwzeilen zijn vervaardigd uit meerdere lagen polyester geweven weefsel. Daaroverheen is een coating aangebracht die is geverfd.

pvc zeil antraciet

Specificaties:

 • Materiaal: Pvc
 • Gewicht: 650 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: min. 80%
 • Bestand tegen windsnelheden van 50 tot 60 Km/h.

Algemene specificaties

 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Afwerking rondom: dubbel omgezoomd.
 • Bevestiging: massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Garantie: 5 jaar

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Schaduwdoek waterdicht op maat heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Schaduwdoek waterdicht op maat
Review plaatsen

Meest recente reviews