opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Verandadak zonweringdoek

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

Verandadak zonweringdoek

Het verandadak zonweringdoek gemaakt van origineel HDPE materiaal geeft een minimale Uv bescherming van 91-97%. Door het verandadak schaduwdoek of serredoek aan de buitenkant bovenop het polycarbonaten of glazen dak te monteren ben je het meest beschermd tegen de warmte en zonnestralen. Er ontstaat een brug effect tussen doek en dakplaten waardoor het aanzienlijk koeler blijft in de veranda. Het tegen houden van de warmte en zon daar wordt voor aankoop van een veranda, terrasoverkapping of serre niet bij stil gestaan. Terwijl dit toch wel zeer belangrijk is wanneer de zon precies aan de kant van de aanbouw staat waardoor het extreem warm wordt in de serre. Niet alleen biedt een verandazonwering uitsluitsel in de zomer tegen de warmte en felle zonnestralen. Maar stel dat je het verandadak schaduwdoek het gehele jaar door laat liggen, dus ook in herfst en winter maanden. Dan heeft het verandadak zonweringdoek een omgekeerde werking. Het schaduwdoek isoleert dan waardoor de warmte binnen in de veranda of serre niet zo snel door de doorzichtige dakplaten of het glas naar buiten kan. Hierdoor is het een extra isolatie wat zeker nu met de huidige energieprijzen aantrekkelijk is. Nadeel is dan wel dat het verandadak zonweringsdoek waarschijnlijk minder lang meegaat en eerder versleten is waardoor het op den duur vervangen moet worden.

Kies de juiste montage voor serre schaduwdoek

Het verandadak zonweringdoek is standaard rondom afgewerkt met polypropyleen(pp) verstevigingsband. Meestal wordt aan de gevel zijde van het verandadak schaduwdoek een kederband met caravanrail geplaatst. Hoe doek zit dan in de caravanrail geschoven waardoor het strak tegen de gevel zit en je het ook altijd makkelijk kan verwijderen. In de overige zijden zitten dan de zeilogen die je kunt laten plaatsen op afstanden die jezelf wilt, standaard is dit om de 50 of 25 cm. Ook is het mogelijk om aan de onderzijde een tunnel in het doek te maken waarin een Rvs buis gestoken wordt en je het doek strak spant. Speciaal voor de aluminium veranda constructies hebben we kunststof klemmen die je achter het profiel haakt en het doek dan strak spant met elastisch koord. Bij deze beide manieren is het niet nodig om gaten te boren in je verandadak constructie.

Voordelen:

 • Zon- & warmtewerend
 • Isolerend in koude maanden
 • Extra demping bij neerslag

 

Diverse bevestiging mogelijkheden

TourniquetPatentbeugelTenaxKoordhouderCaravanrail
tourniquetpatentbeugeltenas locks drukkerkoordhouder montagedoppencaravanrail

Kies de juiste kleur en materiaal

HDPE 340 gr/m2

hdpe ebony black zwart hdpe charcoal grey antraciet  hdpe camel dust zand

veranda schaduwdoek bruin zwart  hdpe ivoor vanilla bean hdpe vivid silver grijs

 • Materiaal: HDPE
 • Gewicht: 340 g/m2
 • UV bescherming: >95%
 • Type: waterdoorlatend

 

Olefin 250 gr/m2

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

 • Materiaal: Olefin
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: Waterafstotend
 • Uv bescherming: Min. 97%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte.


* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Algemene schaduwdoek specificaties:

 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Het is bestand tegen windsnelheden van 55 tot 65 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf buitenkant doek.
 • De grootte van het bestelde schaduwdoek kan binnen een marge van +/- 3% van de weergegeven grootte variëren.
 • Afwerking rondom: Polypropyleen band
 • Bevestiging: Tegen de gevel caravanrail, voorzijde ronde zeilogen om de 50 cm met elastisch koord en kunststof haken. Optie zijn ook andere bevestigingen mogelijk.
 • Garantie: 5 jaar

 

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Bepaal de juiste kwaliteit van het doek aan de hand van onze uitleg. Ben je daarna nog niet zeker van je keuze laat ons dan een kleurmonster van het doek naar je opsturen zodat je het zelf kunt beoordelen of dit is wat je voor ogen had op het dak van je veranda, serre of terrasoverkapping.

Antraciet:

Al jaren de absolute topper voor het maken van je schaduwdoek op maat. Antraciet past nagenoeg bij iedere buiten uitstraling en is daarom safe om te kiezen. Zeker in de trends die momenteel actueel zijn voor inrichting en ontwerp van je terras en tuin past een antraciet schaduwdoek altijd. Naast de uitstraling van antraciet beschermt het ook het meest 93-97% tegen de schadelijke Uv zonnestralen en laat het daarbij toch nog voldoende licht door. Natuurlijk oogt een donkere kleur altijd wat donkerder dan een lichtere kleur doek. Het HDPE materiaal is een high destiny polyethyleen materiaal uit 230 g/m2 draden geweven. Naast de zonwerend functie biedt het schaduwdoek ook 80-90% bescherming tegen wind en kun je altijd van binnen naar buiten(licht naar donker) kijken door het doek.

Zand:

Zeer gewilde kleur bij vooral scholen en kinderdagverblijven, maar ook bij jou thuis als je een niet overheersende, maar natuurlijke kleur wilt. Het 230 g/m2 HDPE zand kleur biedt een Uv bescherming van ongeveer 91% en past in iedere tuin of boven het terras. Je ziet deze kleur ook vaak terug bij diverse horeca gelegenheden. De kleur zand is de oorspronkelijke kleur van een schaduwdoek en daardoor de oudste. Ook de kleur zand geeft een windreductie van 80-90% en kijk je van binnen naar buiten(licht naar donker) kijken door het doek.

Crème:

Houd je niet van opvallend kies dan voor de kleur crème. Een lichte kleur geeft altijd een frisse uitstraling aan het geheel en daarbij kun je een crème kleurig HDPE schaduwdoek met veel andere kleuren perfect combineren. Deze licht kleur crème beschermt voor ongeveer 90-93% tegen de schadelijke Uv zonnestralen. Men denkt altijd dat een lichtere kleur meer tegen de zon beschermt dan een donkere kleur maar dat is juist niet het geval. Wel oogt het 230 g/m2 schaduwdoek lichter wanneer je eronder zit dan een donkere kleur. Nadeel van een lichtere kleur is wel weer dat het sneller vies is en je het vaker schoon zal moeten maken. Ja kan het crème kleurig schaduwdoek ook gebruiken als privacydoek of winddoek. Het beschermt 80-90% tegen de wind en je kan altijd van binnen naar buiten kijken door het geperforeerde materiaal.

Taupe:

Trendy taupe kleur schaduwdoek op je terras of boven op je veranda. Met een beschermingsfactor van 93-95% tegen de schadelijke Uv zonnestralen is het na de kleuren antraciet en zwart de kleur die de meeste bescherming biedt. Taupe is een kleur die vooral de laatste jaren enorm gewild is. Je ziet de kleur taupe terug in het hele buitenleven, van loungemeubelen tot parasols en accessoires. Daarom past een HDPE 230 g/m2 schaduwdoek taupe perfect in je tuin of terras en zal het ook zeer goed passen op je dak van de serre of terrasoverkapping. Je kijkt altijd door het doek van binnen naar buiten, dus een opgesloten gevoel heb je zeker niet. Ook oogt het doek niet donker doordat het nog steeds licht stralen doorlaat. Met een bescherming van 80-90% tegen wind zit je ook altijd beschut.

Grijs:

Naast de kleur antraciet hebben we ook grijs in de collectie voor je passende zonwering oplossing. De kleur licht grijs beschermt iets minder tegen de Uv zonnestralen dan een donkere kleur, 91-93%. Maar het geeft een elegante uitstraling en past zeker bij de tuinontwerpen en inrichtingen die momenteel gerealiseerd worden. Licht grijs is geen overheersende kleur en valt nauwelijks op als HDPE schaduwdoek wanneer het gemonteerd is op je terras of balkon. Het sluit goed aan bij de blauw grijze buiten lucht. Door de licht inval door het doek heb je een open gevoel zonder dat je blootgesteld wordt aan zon en wind of nieuwsgierige buren. Met een windreductie van 80-90% ben je goed beschermt.

Verandadak zonweringdoek heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Verandadak zonweringdoek
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Verandadak zonweringdoek

Dit heb je bekeken