opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Screendoek op maat met zuignappen

Laat je eigen screendoek op maat met zuignappen maken. Plaats het winscreen doek direct met zuignappen op je raam en voorkom warmte en zonlicht binnen in je woning.

Hierom bestel je een Screendoek op maat met zuignappen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

zonwerend montage op maat besparing
Blokkeert tot 98% van de zonnewarmte en schadelijke UV-stralen, ZONDER HET ZICHT TE BLOKKEN.

Snelle montage door zuignappen zonder speciaal gereedschap.    

Maatwerk wordt op elk formaat gemaakt.

Bespaar energie! Tot wel 15 gr. koeler in zomer. En isolatie in winter.

betaallogo's producten

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

Screendoek op maat met zuignappen?

Een screendoek op maat met zuignappen houdt minimaal voor 97% de warmte en zonnestralen buiten tijdens warme dagen. Deze oplossing om het screendoek op je raam te bevestigen d.m.v. zuignappen is een voordeliger oplossing dan het laten monteren van een vaste screen. Daarbij is het effect 100% gelijk je bent op dezelfde manier beschermd tegen warmte en zonnestralen. Het doek materiaal wat we gebruiken voor het screendoek op maat is hetzelfde als in een oprolbaar elektrisch screen. Door de warmte werende oplossing van het screendoek met zuignappen wordt het gebruik van een eventuele airconditioning vermindert waardoor je energieverbruik lager is en een sunscreen doek bijdraagt aan een duurzame milieuvriendelijke zonwering systeem.

Wanneer kies je voor een screendoek met zuignappen?

Wanneer er geen mogelijkheid bestaat om een rolgordijn of elektrisch screen te monteren is een raamdoek zonder te hoeven boren de oplossing. Denk hierbij vooral aan kunststof en aluminium kozijnen waar je natuurlijk niet in wilt boren. Maar ook kun je een screendoek met zuignappen simpel op je glazen verandadak of vlakke lichtstraat plaatsen. Ook hier ben je geen voorstander om in de aluminium profielen te boren. Daarnaast is een zonwerend doek met zuignappen simpel, eenvoudig en goedkoop waardoor het nog een extra reden is hiervoor te kiezen. Bij de montage van een sunscreen doek is het niet nodig rekening te houden met extra ruimte voor het plaatsen van geleiders en cassette zoals bij een elektrisch screen. Met de krachtige zuignappen kun je de screendoeken direct op het raam of deurglas bevestigen. Ook is een screen zonweringsdoek ideaal voor gebruik bij (kantelbare) dakramen. Je kan hier altijd moeilijk bij en een vaste zonwering past meestal niet. Het is mogelijk om het doek op ieder niet-poreus vlak en vetvrij oppervlak met de zuignappen te bevestigen.

screendoek met zuignappen

Meet de juiste maat van je raam.

We adviseren om bij het opmeten van het raam de breedte en hoogte van het glas op te meten zonder de kit randen. Door de bevestiging met de zuignappen kan het screendoek niet dezelfde afmeting hebben als het glas zelf. Dit omdat de zuignap iets voorbij het doek steekt wanneer je deze op het glas drukt. We adviseren daarom om van de opgemeten maat 1 cm in mindering te brengen, zowel in hoogte als breedte. In vergelijking met andere raamdoeken is een screendoek op maat lichtdoorlatend waardoor je nog steeds van binnen naar buiten kijkt zonder dat dit ten kostte, gaat van de bescherming.

Kies je kleur screendoek op maat.

Antraciet Grijs Wit Zand
screendoek op maat antraciet

Ts = 8%

Rs = 7%

As = 85%

screendoek op maat grijs

Ts = 11%

Rs = 16%

As = 73%

screendoek op maat wit

Ts = 25%

Rs = 55%

As = 20%

screendoek op maat zand

Ts = 16%

Rs = 48%

As = 36%

* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint.

Ts = Zonlicht wat nog door het doek naar binnen komt uitgedrukt in %. We hebben het hier over zonlicht niet om warmte.

Rs = Zonlicht wat door het materiaal terug gekaatst wordt uit gedrukt in %. Dus het zonlicht wat op het doek schijnt maar niet door doek heen gaat.

As = Zonlicht wat door het doek opgenomen wordt uitgedrukt in %.

Eigenschappen:

 • Materiaal: Winscreen 3% (30% PES, 70% PVC)
 • Gewicht: 540 g/m2
 • Uv zonwerend: 97%
 • Lichtdoorlatend: 3%
 • Randen omgezoomd
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen
 • Temperatuur bestendigheid: - 30gr celsius / +80gr celsius
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rot vrij (Belangrijk hiervoor is wel om het screendoek niet nat op te rollen)
 • Garantie: twee jaar alleen op doek materiaal
  (Weersinvloeden zoals warmte, regen, wind ect hebben invloed op de zuignappen. Daarom wordt er geen algehele garantie verleend op doek met bevestiging.)

Samenstelling zuignap:

 • Materiaal: Pvc zacht
 • Kleur: Transparant
 • Diameter zuignap: 50mm
 • Diameter draadeind: M4
 • Lengte draadeind: 10 mm
 • Inclusief kunststof M4 moer
 • Inclusief rvs revet
 • Draagkracht per zuignap: 6 kg

Belangrijk om te weten

Omdat het screendoek op maat met zuignappen direct op het glas wordt geplaatst is het belangrijk dat er voldoende geventileerd wordt. Dit om eventuele spanning op het glas te voorkomen. Bij grote temperatuur verschillen van bijvoorbeeld van 30 - 40 graden kunnen er spanningen (thermische breuken) op het glas ontstaan. Check daarom altijd even de verzekeringspolis, zodat je vooraf weet hoe en wat mocht het glas toch een keer scheuren. Schaduwdoekkeuze.nl is hiervoor nooit aansprakelijk omdat het niets met de productie van een screendoek te maken heeft. De zuignappen worden links en rechts uit de hoek geplaatst zoals hieronder op afbeelding te zien is.

schaduwdoek op maat rechte zijden rand afwerking

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Screendoek op maat met zuignappen heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Screendoek op maat met zuignappen
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Screendoek op maat met zuignappen