opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1475 reviews

Harmonicadoek waterdicht op maat

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd

Waarom een harmonicadoek waterdicht op maat kiezen?

Het harmonicadoek waterdicht op maat is een echte aanwinst voor uw terras, balkon, pergola of tuin om ook bij een regenbui buiten te kunnen blijven zitten. Je bepaalt immers zelf wanneer je droog of in de zon wilt zitten, natuurlijk kun je het harmonicadoek ook als schaduwgordijn gebruiken. Het harmonicadoek waterdicht op maat dekt nauwkeurig je buitenruimte af waardoor er in gesloten stand een overkapping ontstaat. Dit harmonicadoek filtert tot 80% van de Uv-stralen en beschermt je dus effectief tegen de zon en andere weersinvloeden. Het materiaal Polyester is rot bestendig en behandeld tegen vlekken, waardoor het onderhoud aanzienlijk vergemakkelijkt.

Waterdichte of opengewerkte wavesails op maat?

Onder de bestaande soorten harmonicadoeken, waterdicht op maat en waterdoorlatende wavesails vindt je modellen in verschillende kleuren. Harmonicadoeken waterdicht op maat laten, zoals hun naam al aangeeft, geen druppel water door. Deze worden vervaardigd uit 100% Polyester materiaal wat ook veel gebruikt voor het vervaardigen van bootkappen. De waterdoorlatende wavesail op maat zijn gemaakt van het originele HDPE-materiaal en beschermen je tot wel 95% tegen de Uv. Dit is een micro geperforeerd polyethyleen weefsel. De stofkeuze hangt af van je persoonlijk gebruik.

Kies de juiste kleur:

Olefin 250 gr/m2

olefin graphite olefin taupe olefin oyster olefin heather beige

 • Materiaal: Olefin
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: Waterafstotend
 • Uv bescherming: Min. 97%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte.

Olefin kleuren

Graphite: Is een donker grijze kleur die een moderne uitstraling geeft aan je terras en tuin. De kleur antraciet past perfect in de hedendaagse tuininrichtingen met veel aluminium antraciet overkappingen en zwart douglas hout en beton kleur terrastegels.

Taupe: Is een kleur die vooral de laatste jaren veel terug te vinden is in de tuinmeubelkussens en parasols. Taupe is een combinatie van zand, grijs en beige en past daarom bijna overal bij. Ook vindt je de kleur taupe veel terug in interieur bekleding waardoor klanten het ook voor buiten kiezen.

Oyster: Is een lichte kleur ivoor die neigt naar licht grijs. Hierdoor kun je hem perfect met iedere andere kleur stof combineren. Het geeft een lichte moderne uitstraling aan je terras en zonwering.

Heather beige: Waterafstotende beige gestructureerde materiaal uit de 250 gr/m2 Olefin collectie geeft een sfeervolle uitstraling aan je terras en tuin. De beige kleur van het doek is neutraal en is daardoor toepasbaar bij veel verschillende terrastegels, decoratie en tuinmeubels.

Waterdicht polyester

polyester grijs  polyester off white polyester linnen polyester antraciet

 • Materiaal: Polyester
 • Gewicht: 250 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: Min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte

Waterdicht Docril

acryl docril antraciet n098 acryl docril grijs n067 acryl docril linnen n079 acryl docril zand n086 acryl docril wit n681

 • Materiaal: Acryl
 • Gewicht: 330 g/m2
 • Type: 100% waterdicht
 • Uv bescherming: Min. 80%
 • Montage: Minimale afschot 30 cm per meter diepte


* Kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint. Wil je jouw kleur in werkelijkheid zien voordat je gaat bestellen bezoek dan onze showroom of bestel een kleuren monster! Wij sturen die gratis naar je op.

Algemene harmonicadoek specificaties:

 • Weerbestendig, schimmelwerend, scheurbestendig en rot vrij
 • Het is bestand tegen windsnelheden van 55 tot 65 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Afmeting van harmonicadoek wordt altijd gemeten tussen de bevestigingspunten, zowel in breedte al lengte. Houdt wel rekening met een speling van 5 cm in de breedte.
 • De grootte van het bestelde harmonicadoek kan binnen een marge van +/- 3% van de weergegeven grootte variëren.
 • Afwerking rondom: Dubbel omgezoomd
 • Bevestiging: Zeilringen
 • Garantie: 5 jaar

Neem de afmetingen voor een harmonicadoek waterdicht op maat

De staalkabels zijn altijd gespannen in de uitval lengte waar het doek over in en uitgeschoven wordt. Het aantal staalkabels is afhankelijk van de breedte van het harmonicadoek. Bij aanvang zijn er altijd 2 staalkabels die daarna uitgebreid worden per meter breedte extra. Dus bijvoorbeeld 285cm breed is 3 staalkabels en 330cm is 4 staalkabels. Zie hieronder een voorbeeld tekening van model harmonicadoek.

harmonicadoek waterdicht op maat tot 2m

Op maat gemaakt kent bijna geen grenzen. Je geeft aan ons de BRUTO DOEKMAAT door. Dit is de afmeting tussen de bevestigingspunten(muur & palen) WIJ TREKKEN HIER IN DE BREEDTE STANDAARD 2,5 cm PER ZIJDE VANAF!

Belangrijk bij installatie

Bij een waterdicht harmonicadoek is het belangrijk dat er niet veel gewicht aan water in de plooien blijft staan. Het mooiste zou zijn wanneer je het harmonicadoek zo kan installeren dat het water uit de plooien loopt, dus met voldoende afschot. Helaas blijkt in de praktijk dat dit niet altijd haalbaar is. Daarom moet uzelf bij regen het in de gaten houden en handmatig het water uit de plooien verwijderen. Door het gewicht kan anders schade aan het harmonicadoek systeem ontstaan. Wij adviseren om bij flinke regenval het doek in te trekken en af te dekken, want ook wanneer het onafgedekt ingetrokken is kan er water in de plooien komen te staan. Een harmonicadoek waterdicht is dus ideaal voor een zomerse dag wanneer er plotseling een kleine regenbui op komt zetten terwijl u heerlijk buiten aan het tafelen bent. 

Inhoud bevestiging materialen:

Wanneer je een harmonicadoek op maat besteld wordt deze inclusief bevestigingsmaterialen zoals spankabels,katrolset en aluminium baleinen uit 1 lengte meegeleverd. Op deze manier kan je eenvoudig het harmonicadoek monteren en bedienen.

harmonicadoek bevestigingsmaterialen 4m breed

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Harmonicadoek waterdicht op maat heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Harmonicadoek waterdicht op maat
Review plaatsen

Meest recente reviews