opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Zonnedoek 4,6x4,6x6,5m 190gr/m² 90° zand

Bestel bevestigingsmaterialen

115,00
Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
5 - 10 werkdagen geleverd
Vorm
Driehoek ongelijkzijdig
Afmeting
4,6x4,6x6,5m
Kleur
Zand
Gewicht doek
190 g/m2
Merk
Coolsail

Waarom kopen andere klanten zonnedoek 4,6x4,6x6,5m 90º zand?

schaduwdoek icoon Driehoek ongelijkzijdig is decoratief en sfeervol, maar geeft minder schaduw dan rechthoek, vierkant of trapeze.
schaduwdoek icoon Minder kans op huidkanker! 90% – 95% Uv-bescherming
schaduwdoek icoon Verkoelende werking onder de zon, 32% koeler dan dichte structuur.

Belangrijke punten bij bestellen:

 • Let erop de juiste afmeting te bestellen. Rekening houdend met de extra ruimte van 26 cm per bevestigingspunt om het schaduwdoek strak te spannen. 
 • Bestel beter een iets kleinere afmeting dan te groot i.v.m. strak spannen.
 • De grootte van het bestelde zonnedoek kan binnen +/- 5% van de vermelde afmeting variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het HDPE, de fabricageprocessen en de uitgeoefende spanning bij installatie. 
 • De vermelde afmeting is altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.

Specificaties zonnedoek 4,6x4,6x6,5m 190gr 90° zand.

 • Kleur: zand (Wil je een andere kleur? Klik hier)
 • Gewicht: min. 190 g/m2:
 • Materiaal: HDPE (High Density Polyetheen) extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom.
 • Bevestiging d.m.v. massieve roestvrijstalen D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die kunnen uitscheuren.
 • Dit schaduwdoek geeft minstens vijf jaar 90% – 97% bescherming tegen Uv-straling
 • Garantie: twee jaar

Kenmerken van zonnedoek 90 graden driehoek.

 • Het is bestand tegen windsnelheden van 40 tot 50 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart tot en met september buiten blijven hangen.
 • Alle zijden van een zonnedoek zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Kleur van het schaduwdoek kan in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto. Dit kan niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht in de loop van de jaren kan het doek verkleuren naar een iets lichtere tint.

Zonnedoek 4,6x4,6x6,5m oplossing tegen zon en wind!

Het hdpe zonnedoek 4,6x4,6x6,5m zand is een bijzonder wind- en zonnedoek. Het wordt geïnstalleerd op een terras, een tuin, een balkon of bij een zwembad en zorgt voor een schaduwrijke ruimte. De driehoekige vorm is populair vanwege het ontwerp en speelse uitstraling. Vaak wordt een driehoek zonnedoek gebruikt met meerdere waardoor er een multi-stars effect ontstaat. Met deze vormen kun je gemakkelijk spelen met schaduw of kleuren om je buitenruimte op de mooiste manier te voorzien van schaduw. Vooral dankzij de verschillende maten en kleuren die beschikbaar zijn voor dit model.

Wat zijn de voordelen van het driehoekige zonnedoek?

Het opengewerkte driehoekige zonnedoek is ontworpen met een micro geventileerde hdpe materiaal van 190 g / m². Door deze samenstelling kan het harde wind weerstaan van 40 tot 50 km / u. Dit strakke zonnedoek staat voor echte bescherming tegen de zon en filtert 90% tot 95% van de Uv-stralen. Onmisbaar om ook in de zomer volop te genieten van je terras, balkon of tuin. Het zonnedoek 4,6x4,6x6,5m zand reguleert de temperatuur en biedt een koele en beschutte ruimte.

Juiste montage van het zonnedoek zorgt voor het succes.

 • Belangrijk bij het juist monteren van het zonnedoek is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het zonnedoek zijn.
 • Span het zonnedoek gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo goed mogelijk resultaat bij een zonnedoek.
 • Een correct gespannen zonnedoek zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een buitengewoon hoge spanning kan het doek beschadigen.

zonnedoek driehoek opspannen

 • Laat per bevestigingspunt een marge van ten minste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het zonnedoek 4,6x4,6x6,5m zand zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning van het zonnedoek zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het zonnedoek.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door de aanwezigheid van een BBQ of tuinhaard te dicht in de buurt van een zonnedoek.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnedoek op je tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Zonnedoek op diverse manieren.

Zorg voor een sfeervol speels effect met zonnedoek 4,6x4,6x6,5m

Een 3D-effect wordt gecreëerd bij een rechthoekig zonnedoek door de bevestigingspunten diagonaal in verschillende hoogte te monteren. Je monteert 2 bevestigingspunten hoger en de tegenovergestelde diagonale bevestigingspunten lager om volgend resultaat te maken.

Zonnedoek driehoek gelijkzijdig bij zwembad

Een goede bevestiging zorgt voor jarenlang schaduw.

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een zonnedoek. Je kunt de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optiemenu bovenaan. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmaterialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingsset: Deze set bestaat o.a. uit 3 × een uitdraaispanner, 3 × oogplaat en 2m ketting zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kun je snel een zonnedoek ophangen. Ook verwijderen bij slecht weer gaat snel en eenvoudig door het touw te ontspannen zakt het spanzeil.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die je zowel samen kan gebruiken met een bevestigingsset als katrolset. Met de schuifrail kun je het tuindoek op een bepaalde hoek laten zakken. Hierdoor ben je flexibel met de zonwering en kies je de hoogte na gelang de zon staat. Zo is er nooit meer het probleem van laagstaande zon die onder het zonnedoek doorschijnt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Houd genoeg ruimte bij bevestiging van zonnedoek.

Om een zonnedoek op de juiste manier te monteren en hiervan zo lang mogelijk plezier te hebben moet je rekening houden met extra opspan ruimte. We adviseren om per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden waardoor er altijd genoeg ruimte is het zonnedoek correct te installeren. Het is beter om een iets kleiner schaduwdoek te kopen dan een te groot. In de illustraties hieronder staan een paar voorbeelden:

zonnedoek montage tussen muur of paalschaduwdoek montage tussen schuine paal en muurspandoek montage tussen schuine palen

Onderhoud van zonnedoeken:

Het onderhoud van een schaduwdoek is erg eenvoudig; door gebruik van water en (groene) zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. We raden niet aan om het schaduwdoek in een wasmachine te reinigen. Laat het schaduwdoek goed drogen voordat u het opbergt.

Naast toepassing van een zonnedoek op een terras bij je in de tuin of bij een restaurant, café of brasserie. Komt een schaduwdoek ook zeer tot zijn recht bij een school of kinderdagverblijf omdat kleine kinderen voldoende schaduw moeten hebben als ze buitenspelen in de zomer. Naast deze traditionele toepassingen van een tuindoek kun je een schaduwdoek ook goed boven een zandbak of koikarper vijver hangen.

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040  –  2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Zonnedoek 4,6x4,6x6,5m 190gr/m² 90° zand heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Zonnedoek 4,6x4,6x6,5m 190gr/m² 90° zand
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Zonnedoek 4,6x4,6x6,5m 190gr/m² 90° zand