opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1463 reviews

Schaduwdoek afmetingen

De juiste schaduwdoek afmeting is voor iedere situatie anders. De schaduwdoeken zijn er in twee varianten: waterdoorlatend of waterdicht. De schaduwdoeken die wij aanbieden hebben allen:

  • Hoge UVR-bescherming tot 90 tot 98%
  • Creëren een barrière tegen wind
  • Laat natuurlijk licht door
  • Breed scala aan kleuren
  • Hoge treksterkte
  • Bewezen duurzaamheid en levensduur
  • Makkelijk in onderhoud
  • Lichtgewicht constructie

De afmetingen van een schaduwdoek zijn ook erg afhankelijk van het model schaduwdoek wat je wilt hebben. Zo hebben wij een breed assortiment in schaduwdoeken:

Zorg ervoor dat je altijd voldoende spanruimte hebt om een schaduwdoek te bevestigen. Waterdichte schaduwdoeken zijn van toepassing voor een breed scala aan toepassingen, waaronder luifels, pergola’s en op het terras. De afmetingen van een schaduwdoeken kunnen altijd worden aangepast. Wij maken namelijk ook schaduwdoeken op maat.

De omtrek van elk schaduwdoek is ontworpen met een curve (ook wel een gore genoemd) naar binnen naar het midden van het zeil om de stofspanning te regelen. Schaduwzeilen hebben versterkte singels rond de omtrek en marine roestvrijstalen d-ringen of "Delta" -ringen in elke hoek. Elke hoek heeft een gelaste, solide roestvrijstalen bevestigingsring die bij het bevestigen aan een sterk bevestigingspunt moet worden gemonteerd. Als je de afmetingen opmeet houdt er dan altijd rekening mee dat je er ± 20 centimeter bij optelt, hierdoor heb je altijd voldoende rek om een schaduwdoek te monteren.

De vele voordelen van een zonnedoek

Zonnedoeken of zeilen worden snel populairder vanwege hun vele voordelen. Ze kunnen grote oppervlaktes in een fractie van de tijd bedekken en in vergelijking met andere luifelstructuren zijn deze toepassingen vele malen goedkoper. Ze zijn vooral effectief in buitengebieden met een grote blootstelling aan direct zonlicht. Zonnedoeken zijn ideaal voor speeltuinen, zwembaden en binnenplaatsen, oftewel: overal waar veel zonlicht aanwezig is en schaduw gewenst is. Veel bedrijven en huiseigenaren geven de voorkeur aan gestroomlijnde, stijlvolle uitstraling van schaduwdoeken.

Er is behoefte aan schaduw wanneer de zon te fel schijnt. Met de stijging van de gemiddelde mondiale temperaturen neemt ook de vraag naar schaduw toe. Veel speeltuinen vereisen nu schaduwstructuren om kinderen tegen de zon te beschermen. Huiseigenaren hebben een effectieve en betaalbare manier nodig om te voorkomen dat hun achtertuin oververhit raakt. Het zijn grote ruimtes die allemaal kunnen worden beschermd met schaduwdoeken. Alle schaduw- of zonzeilen bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Deze doeken zijn ook prima inzetbaar om een pergola of veranda van schaduw te voorzien. Dit maakt een schaduwdoek perfect voor iedere denkbare locatie voor buiten.