opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1483 reviews

Zonnedoek 5x7m 340gr charcoal grey

Bestel bevestigingsmaterialen

590,00

Of betaal in termijnen vanaf 19,67 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
20 - 25 werkdagen geleverd
Vorm
Rechthoek
Afmeting
5x7m
Kleur
Charcoal Grey
Gewicht doek
340 g/m2
Merk
Coolsail
Bescherming
Waterdoorlatend

Schaduwdoek rechthoek 5x7m charcoal grey 340gr

Coolsail schaduwdoek 5x7m charcoal grey zonwerend wordt gemaakt uit het hoogwaardige micro geperforeerde 340 gr/m² HDPE materiaal uit eigen atelier. Hierdoor staat Coolsail garant voor hoge kwaliteit met maar liefst een Uv bescherming van 95-97% met hierop een garantie van 5 jaar garantie. Zoek je een zonwering die de meeste bescherming biedt op je terras of in de tuin? Kies dan voor een Nederlands schaduwdoek wat probleemloos van maart tm september buiten kan blijven hangen. Met een hoge Uv bescherming van minimaal 95% en wind doorlatendheid, kun je probleemloos de gehele zomer periode genieten.

 • >95% Uv zonwerend
 • Volledig conclaaf gesneden rondom voor sterkere installatie m.b.t. spanning, verdeling bij bevestigingspunt, en betere belasting tegen wind tot windkracht 7-8
 • Zware 340 gr/m² HDPE materiaal.
 • Verstevigde bevestigingspunten en randen
 • Nederlandse productie uit eigen atelier
 • Combineert uitstraling met functionaliteit.

Kies kwaliteit

Schaduwdoeken zijn er genoeg te koop. Maar waar moet ik opletten en wat is het verschil tussen alle onderlinge zonnedoeken? Je kan overal een schaduwdoek kopen bij een specialist zoals Schaduwdoekkeuze, maar ook in een bouwmarkt, tuincentrum of drogisterij keten en voordeelwinkels tegen zeer goedkopen prijzen vind je daar al een zonnedoek of tarp. Maar de meeste goedkopere tuindoeken kun je na een seizoen al weggooien omdat ze kapot zijn. Met een klein beetje wind gaan deze al snel kapot en door langdurige blootstelling aan Uv zonnestralen kan het materiaal verkleuren en verpulveren. Kwalitatieve schaduwdoeken zoals het schaduwdoek rechthoek 5x7m 340 gr/m² gaan jaren probleemloos mee en bieden je al deze tijd een optimale bescherming tegen zon en warmte. Deze doeken zijn niet alleen zwaarder in gewicht waardoor er meer en dikker garen gebruikt is en daardoor betere Uv bescherming gegarandeerd wordt. Maar zijn ook voorzien van verstevigde bevestigingspunten en curve die bestand zijn tegen de zomerse weersinvloeden. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar denk in jaren en geef je terras, tuin of dakterras een sfeervolle uitstraling met een optimale zonwering. Een schaduwdoek is dus een twee in een oplossing van praktische zonwering tot sfeervolle buiten decoratie.

Waarom zijn de zijden hol uitgesneden

Doordat de zijden van een schaduwdoek hol (conclaaf) zijn uitgesneden wordt de trek spanning van de bevestigingspunten doorgetrokken naar het middelpunt van het zonnedoek. Dit zorgt voor een goede spanning van het schaduwnet zonder rimpels. Door de holle uitsnijding is het beschermend oppervlakte van een rechthoek schaduwdoek altijd kleiner dan de vermelden afmeting van 5x7m. De afmeting wordt gemeten van bevestigingspunt (D-ring) naar bevestigingspunt (D-ring).

Belangrijke punten bij montage van een schaduwdoek.

 • Zorg ervoor dat bij het schaduwdoek de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het zonnedoek zijn.
 • Span het zonnedoek gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo goed mogelijk resultaat bij een zonnedoek.
 • Een correct gespannen schaduwnet zal niet bewegen of klapperen bij veel wind. Een buitengewoon hoge spanning kan het doek beschadigen.

schaduwdoek holle zijden spannig

 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnedoek op je tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Zonnedoek op diverse manieren.
 • Laat per bevestigingspunt een marge van minstens 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen. Zie voorbeeld hieronder

Juiste installatie oppervlakte

Het op de juiste manier installeren van je schaduwdoek 5x7m charcoal grey is zeer belangrijk. Dit bepaalt namelijk mede de levensduur van je zonnedoek rechthoek. Daarom is het belangrijk dat je voldoende afstand neemt tussen het bevestigingspunt (D-ring) van je schaduwdoek en het bevestigingspunt aan de muur of paal. Wij adviseren minimaal 26 cm tot maximaal 100 cm. Dit omdat een schaduwnet na verloop van tijd, binnen een maand na installatie nog kan uitrekken. Het HDPE materiaal heeft een eigenschap van elasticiteit waardoor je het op spanning trekt.

schaduwdoek montage tussen muren en of paal zonnedoek montage tussen schuine paal en muur schaduwdoek montage tussen schuine palen

Uitleg span afstand bij zonnedoek

Wanneer de afstand te groot is gaat het zonnedoek teveel bewegen. Is de afstand tussen zonnedoek en bevestiging aan de muur te klein dan past het schaduwnet er niet goed strak tussen met de juiste bevestigingsmaterialen en gaat het doorhangen. In beide gevallen neemt de slijtage aan het schaduwdoek toe. Heb je deze ruimte niet kies dan voor een kleiner model schaduwdoek of laat een kleinere afmeting op maat maken door ons.

Voordelen

 • Minimaal 95% Uv bescherming
 • Warmte en Zonwerend
 • Winddoorlatend
 • Nederlands fabricaat
 • Op maat 
 • 5 jaar garantie

De effectieve oplossing tegen zon en warmte.

Onze schaduwdoeken zijn de meeste effectieve oplossing tegen zon en warmte. Een zonnedoek is eenvoudig en snel te monteren. De oplossing tegen felle zon en zomerse warmte ook tegen fel en schadelijke Uv zonnestralen. Met steeds meer hogere temperaturen en fellere zonnestralen geeft een schaduwdoek verkoeling op je terras, balkon en tuin. Door de micro geperforeerde hdpe materiaal wordt zowel de warmte als de wind afgevoerd. Op deze manier is het onder een zonnedoek altijd heerlijk vertoeven op warme dagen. In tegenstelling tot een parasol, zonneluifel of overkapping waar de warmte onder blijft hangen zorgt een schaduwnet voor aangename verkoeling. De warmte gaat door het schaduwdoek materiaal heen. Naast de vele voordelen heeft een schaduwdoek ook nog een mooie uitstraling die de sfeer op je terras, balkon of in de tuin verhoogd.

Kenmerken van zonnedoek rechthoek

 • Kleur: charcoal grey (Wil je een andere kleur? Klik hier)
 • Waterdoorlatend
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rotvrij
 • Dubbel gestikte randafwerkingen
 • Bevestiging d.m.v. massieve D-ringen op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die kunnen uitscheuren.
 • Kleurvast in de loop der jaren kan het doek verkleuren naar een iets lichtere tint. Dit kan niet als een tekortkoming worden gezien.
 • Garantie: vijf jaar

Ontwerp een 3D-effect met zonnedoek 5x7m 

Een 3D-effect wordt gemaakt bij een rechthoekig zonnedoek door de bevestigingspunten diagonaal in verschillende hoogte te monteren. Je monteert 2 bevestigingspunten hoger en de tegenovergestelde diagonale bevestigingspunten lager om volgend resultaat een 3D-effect te creëren.

schaduwdoek 3d design

Een goede bevestiging zorgt voor jarenlang schaduw!

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een zonnedoek. Je kunt de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optiemenu bovenaan. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmaterialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingsset: Deze set bestaat o.a. uit 2x een uitdraaispanner, 4x oogplaat, 2x karabijnhaak en ketting zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kun je snel een zonnedoek ophangen. Ook verwijderen bij slecht weer gaat snel en eenvoudig door het touw te ontspannen zakt het spanzeil.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die je zowel samen kan gebruiken met een bevestigingsset als katrolset. Met de schuifrail kun je het tuindoek op een bepaalde hoek laten zakken. Hierdoor ben je flexibel met de zonwering en kies je de hoogte na gelang de zon staat. Zo is er nooit meer het probleem van laagstaande zon die onder het zonnedoek doorschijnt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Onderhoud van zonnedoeken:

Het onderhoud van het hdpe materiaal bij een schaduwdoek is erg eenvoudig. Enkel schoonmaken met water en natuurlijke (groene zeep) zeep. Zitten er vlekken in het high destiny polyethyleen materiaal gebruik dan in combinatie met de zeep een zachte borstel. Deze voorkomt beschadigingen aan het stof materiaal. Daarna spoel je het zonnedoek af met water, geen hogedrukreiniger. Laat het schaduwdoek goed drogen voordat je het opbergt. Je mag ook geen enkele chemicaliën gebruiken om je schaduwnet te reinigen. Ook een wasmachine wordt sterk afgeraden voor behoud van de kwaliteit en levensduur.

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Zonnedoek 5x7m 340gr charcoal grey heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Zonnedoek 5x7m 340gr charcoal grey
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Zonnedoek 5x7m 340gr charcoal grey

Dit heb je bekeken