opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Zonnedoek 2,5x2,5x3,5m 190gr/m² 90º taupe

Hierom bestel je een zonnedoek bij Schaduwdoekkeuze.nl:

schaduwdoek eigenschappen iconen

schaduwdoek icoon 100% veilig bestellen met schaduwdoekkeuze webwinkelkeur logo
schaduwdoek icoon Diverse veilige betaalmethoden schaduwdoekkeuze betaalinformatie
schaduwdoek icoon Wij bezorgen GRATIS je schaduwdoek snel thuis in Nederland en België
schaduwdoek icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren
 

80,88 65,00 Je bespaart: 20%
Optie

Heb je vragen over dit product?

Keuze hulp
Levertijden
Levertijd:
Op voorraad, binnen 1 - 2 werkdagen geleverd
Kenmerken
Vorm:
Driehoek ongelijkzijdig
Afmeting:
2,5x2,5x3,5m
Kleur:
Taupe
Gewicht doek:
190 g/m2
Merk:
Coolsail

Waarom kopen andere klanten zonnedoek 2,5x2,5x3,5m 90º taupe?

schaduwdoek icoon Driehoek ongelijkzijdig is decoratief en sfeervol, maar geeft minder schaduw dan rechthoek, vierkant of trapeze.
schaduwdoek icoon Minder kans op huidkanker! 90% – 95% Uv-bescherming
schaduwdoek icoon Verkoelende werking onder de zon, 32% koeler dan dichte structuur.

Belangrijke punten bij bestellen:

 • Let erop de juiste afmeting te bestellen. Rekening houdend met de extra ruimte van 26 cm per bevestigingspunt om het schaduwdoek strak te spannen. 
 • Bestel beter een iets kleinere afmeting dan te groot i.v.m. strak spannen.
 • De grootte van het bestelde zonnedoek kan binnen +/- 5% van de vermelde afmeting variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het HDPE, de fabricageprocessen en de uitgeoefende spanning bij installatie. 
 • De vermelde afmeting is altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.

Specificaties zonnedoek 2,5x2,5x3,5m 190gr 90° taupe.

 • Kleur: taupe (Wil je een andere kleur? Klik hier)
 • Gewicht: min. 190 g/m2;
 • Materiaal: HDPE (High Density Polyetheen) extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom.
 • Bevestiging d.m.v. massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die kunnen uitscheuren.
 • Dit schaduwdoek geeft minstens vijf jaar 90% – 97% bescherming tegen Uv-straling
 • Garantie: twee jaar

Kenmerken van zonnedoek 90 graden driehoek.

 • Bestand tegen windsnelheden van 40 tot 50 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Alle zijden van een zonnedoek zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Kleur van het schaduwdoek kan in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto. Dit kan niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht in de loop van de jaren kan het doek verkleuren naar een iets lichtere tint.

Zonnedoek 2,5x2,5x3,5m oplossing tegen zon en wind!

Het hdpe zonnedoek 2,5x2,5x3,5m taupe is een bijzonder wind- en zonnedoek. Het wordt geïnstalleerd op een terras, een tuin, een balkon of bij een zwembad en zorgt voor een schaduwrijke ruimte. De driehoekige vorm is populair vanwege het ontwerp en speelse uitstraling. Vaak wordt een driehoek zonnedoek gebruikt met meerdere waardoor er een multi-stars effect ontstaat. Met deze vormen kun je gemakkelijk spelen met schaduw of kleuren om je buitenruimte op de mooiste manier te voorzien van schaduw. Vooral dankzij de verschillende maten en kleuren die beschikbaar zijn voor dit model.

Wat zijn de voordelen van het driehoekige zonnedoek?

Het opengewerkte driehoekige zonnedoek is ontworpen met een micro geventileerde hdpe materiaal van 190 g / m². Door deze samenstelling kan het harde wind weerstaan van 40 tot 50 km / u. Dit strakke zonnedoek staat voor echte bescherming tegen de zon en filtert 90% tot 95% van de Uv-stralen. Onmisbaar om ook in de zomer volop te genieten van je terras, balkon of tuin. Het zonnedoek 2,5x2,5x3,5m taupe reguleert de temperatuur en biedt een koele en beschutte ruimte.

Juiste montage van het zonnedoek zorgt voor het succes.

 • Belangrijk bij het juist monteren van het zonnedoek is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het zonnedoek zijn.
 • Span het zonnedoek gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo goed mogelijk resultaat bij een zonnedoek.
 • Een correct gespannen zonnedoek zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een buitengewoon hoge spanning kan het doek beschadigen.

zonnedoek driehoek opspannen

 • Laat per bevestigingspunt een marge van tenminste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het zonnedoek 2,5x2,5x3,5m taupe zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning van het zonnedoek zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het zonnedoek.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door de aanwezigheid van een BBQ of tuinhaard te dicht in de buurt van een zonnedoek.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnedoek op je tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Zonnedoek op diverse manieren.

Zorg voor een sfeervol speels effect met zonnedoek 2,5x2,5x3,5m

Een 3D-effect wordt gecreëerd bij een rechthoekig zonnedoek door de bevestigingspunten diagonaal in verschillende hoogte te monteren. Je monteert 2 bevestigingspunten hoger en de tegenovergestelde diagonale bevestigingspunten lager om volgend resultaat te maken.

Zonnedoek driehoek gelijkzijdig bij zwembad

Een goede bevestiging zorgt voor jarenlang schaduw.

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een zonnedoek. Je kunt de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optiemenu bovenaan. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmaterialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingsset: Deze set bestaat o.a. uit 3x een uitdraaispanner, 3x oogplaat en 2m ketting zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kan men zeer snel een schaduwdoek ophangen en verwijderen.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die men zowel samen kan gebruiken met een uitdraaispanner als katrolset. Met de schuifrail kan men ervoor kiezen om bij laagstaande zon het schaduwdoek op een hoek te laten zakken.

coolsail pro schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Hoe onderhoud ik mijn schaduwdoek?

Het onderhoud van een schaduwdoek in het algemeen is erg eenvoudig. Door gebruik van water en zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. Mocht er sprake zijn van hardnekkig vuil, dan verkopen wij speciale onderhoudsproducten. Hiermee krijg je er bijna iedere hardnekkige vlek mee uit. Het is niet verstandig om langdurig gebruik om een schaduwdoek in de wasmachine te reinigen.

Schaduwdoeken op veel plaatsen toepasbaar.

Naast toepassing van een schaduwdoek bij je in de tuin, zwembad of boven het terras ziet men steeds vaker schaduwdoeken terug bij een restaurant, café of brasserie. Daarnaast hebben ook steeds meer scholen of kinderdagverblijven de voordelen ontdekt voor het plaatsen van een schaduwdoek op de speelplaats bij een zandbak of speelhoek. Schaduw is vooral bij kleine kinderen en ook ouderen zeer belangrijk. Daarom ook dat er steeds meer schaduwdoeken door ons gemonteerd worden bij verzorgings- en bejaardenhuizen. Dat schaduw niet alleen voor de mens prettig is, maar ook voor dieren in de zomer is bekend. Daarom ziet men ook steeds vaker bij een kinderboerderij of in een weiland met paarden, koeien of schapen een schaduwdoek rechthoek hangen, vaak boven de voederbak. Maar ook bij jou thuis als je een volière hebt of een koi vijver biedt een schaduwdoek de oplossing op warme dagen.

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Zonnedoek 2,5x2,5x3,5m 190gr/m² 90º taupe heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Zonnedoek 2,5x2,5x3,5m 190gr/m² 90º taupe


Meer leuks:

Dit vonden andere klanten leuk:

Dit heb je bekeken