opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Zonnezeil 2,5x3,5m 160gr taupe waterdicht

Hierom bestel je een zonnezeil bij Schaduwdoekkeuze.nl:

schaduwdoek waterdicht eigenschappen iconen

schaduwdoek icoon 100% veilig bestellen met schaduwdoekkeuze webwinkelkeur logo
schaduwdoek icoon Diverse veilige betaalmethoden schaduwdoekkeuze betaalinformatie
schaduwdoek icoon Wij bezorgen GRATIS je schaduwdoek snel thuis in Nederland en België
schaduwdoek icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren
 

Optie

132,00
Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
5 - 10 werkdagen geleverd
Vorm
Rechthoek
Afmeting
2,5x3,5m
Kleur
Taupe
Gewicht doek
160 g/m2
Merk
Coolsail

Andere klanten kozen hierom voor zonnezeil rechthoek 2,5x3,5m taupe?

schaduwdoek icoon Combineert uitstraling met functionaliteit.
schaduwdoek icoon Veel verkocht door speels karakter.
schaduwdoek icoon Zeer stevig door uitstekende zware kwaliteit materiaal.

Belangrijke punten bij bestellen:

 • Let erop de juiste afmeting te bestellen. Rekening houdend met de extra ruimte van 26 cm per bevestigingspunt om het schaduwdoek strak te spannen. 
 • Bestel beter een iets kleinere afmeting dan te groot i.v.m. strak spannen.
 • De grootte van het bestelde zonnezeil kan binnen +/- 5% van de vermelde afmeting variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het Polyestermateriaal, de fabricageprocessen en de op het zonnezeil uitgeoefende spanning bij installatie tussen muur en palen. 
 • De vermelde afmeting is altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.

Specificaties zonnezeil 2,5x3,5m 160gr taupe waterdicht.

 • Kleur: taupe (Wil je een andere kleur? Klik hier)
 • Gewicht: min. 160 g/m2;
 • Materiaal: Polyester met speciale waterdichte PU-coating (extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken)
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom.
 • Bevestiging d.m.v. massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die kunnen uitscheuren.
 • Dit zonnezeil geeft minstens vijf jaar 80% – 90% bescherming tegen Uv-straling
 • Garantie: twee jaar

Kenmerken van zonnezeil rechthoek waterdicht

 • Bestand tegen windsnelheden van 30 tot 40 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Alle zijden van een zonnezeil waterdicht zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Kleur van het schaduwdoek kan in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto. Dit kan niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht in de loop van de jaren kan het doek verkleuren naar een iets lichtere tint.

Laat je verleiden door de charme van een zonnezeil rechthoek 2,5x3,5m taupe.

Verander je terras in een vakantiegebied, zonder het risico van een zonnesteek op te lopen. Zelfs als de zon onze beste bondgenoot is om ons moreel op te krikken en we genieten van de zonnestralen om ons een mooie tint te geven, is het toch nodig om ons ertegen te beschermen, vooral tijdens de heetste uren. Kies hiervoor het waterdichte zonnezeil rechthoek 2,5x3,5m taupe en geniet meer en langer van het buitenleven zonder last te hebben van schadelijke Uv-straling en/of regen. Of het nu het balkon, het terras of de tuin is, al deze plekken kunnen overkapt worden en daardoor schaduw krijgen zonder dat dit dure werkzaamheden hoeft te veroorzaken. Dankzij de waterdichte polyester stof met een extra PU-coating biedt dit zonnezeil rechthoek je schaduw en beschermt het effectief tegen de regen. Belangrijk hierbij is zeker dat voldoende rekening wordt gehouden met de juiste montage. Zo moet een waterdicht zonnezeil onder een afschot van minimaal 30 cm per meter diepte worden gehangen. Dit voorkomt grotendeels dat er een waterzak in het zonnezeil ontstaat en het water van het doek afloopt. Is er eenmaal een waterzak ontstaan in het zonnezeil dan zal deze waarschijnlijk uitgerekt zijn waardoor het niet meer goed strak gespannen kan worden.

zonnezeil waterdicht schuine afloop

Waarom kiezen voor een vierhoekig polyester zonnezeil?

Echte zonwering die 80% – 90% van de Uv-stralen filtert, de vierhoekige polyester schaduwdoek waterdicht is de ideale oplossing om een flexibele overkapping te creëren in je tuin of op het terras, zelfs bij harde wind. Daarnaast is een het zonnezeil 2,5x3,5m taupe ook rot vrij en gemakkelijk te reinigen met water en zeep, waardoor het meerdere jaren in goede staat blijft, een voordeel dat het onderhoud van het zonnezeil waterdicht vergemakkelijkt.

Juiste montage bij waterdicht zonnezeil is belangrijk.

 • Belangrijk bij het juist monteren van het zonnezeil waterdicht is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het schaduwdoek waterdicht zijn.
 • Houdt rekening met een minimaal afschot van 30 cm per meter.
 • Span het zonnezeil gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo goed mogelijk resultaat bij een zonnezeil.
 • Een correct gespannen zonnezeil zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een buitengewoon hoge spanning kan het doek beschadigen.
zonnezeil rechthoek opspannen
 • Laat per bevestigingspunt een marge van tenminste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het zonnezeil 2,5x3,5m taupe zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning van het zonnezeil zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het zonnezeil.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door vuur of een BBQ in de buurt van een zonnezeil.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnezeil op je tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.

Ondanks een juiste montage is het toch mogelijk dat een waterdicht zonnezeil door lekt. Het polyester materiaal van een waterdicht zonnezeil rechthoek is namelijk niet 100% waterdicht geproduceerd. Doordat er meerdere stukken polyester materiaal aan elkaar gestikt worden kan het zonnezeil op deze naden doorlekken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat een zonnezeil volgens de montage beschrijving gemonteerd wordt. Daarnaast kun je de naden behandelen met een Seal protector die je ook gebruikt voor naden en ritsen van tenten waterdicht te maken.

Creëer schuine afloop door het zonnezeil speels te monteren.

Door het zonnezeil rechthoek op een speelse manier installeren ondervang je twee punten. Het zonnezeil oogt niet als een afdak zoals wanneer je het horizontaal monteert. En belangrijker nog op deze manier heb je meteen voldoende schuine afloop zodat er geen waterzak in het schaduwdoek waterdicht 2,5x3,5m taupe kan ontstaan. Het speelse effect maak je op verschillende manieren door onder andere de bevestigingspunten op verschillende hoogtes te monteren.

zonnezeil rechthoek waterdicht montage

Kies de juiste bevestigingsmaterialen voor optimaal plezier van je zonnezeil.

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van zonnezeil 2,5x3,5m taupe waterdicht. Je kunt de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optiemenu bovenaan. Om je op weg te helpen bij he kiezen van de juiste bevestigingsmaterialen voor je situatie leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingsset: Deze set bestaat o.a. uit 2 × een uitdraaispanner, 4 × oogplaat, 2 × karabijnhaak en 2m ketting zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

zonnezeil rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kun je snel een zonnezeil ophangen. Ook verwijderen bij slecht weer gaat snel en eenvoudig door het touw te ontspannen zakt het spanzeil.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die je zowel samen kan gebruiken met een bevestigingsset als katrolset. Met de schuifrail kun je het tuindoek op een bepaalde hoek laten zakken. Hierdoor ben je flexibel met de zonwering en kies je de hoogte na gelang de zon staat. Zo is er nooit meer het probleem van laagstaande zon die onder het zonnezeil doorschijnt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Bij kiezen van de juiste afmeting, rekening houden met spanmarge!

Om een zonnezeil op de juiste manier te monteren en hiervan zo lang mogelijk plezier te hebben moet je rekening houden met extra spanmarge. We adviseren om per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden waardoor er altijd genoeg ruimte is het zonnezeil waterdicht correct te installeren. In de illustraties hieronder staan een paar voorbeelden:

zonnezeil montage tussen muren en of paal zonnezeil montage tussen schuine paal en muur zonnezeil waterdicht montage tussen schuine palen

Onderhoud van zonnezeilen:

Het onderhoud van een schaduwdoek is erg eenvoudig; door gebruik van water en (groene) zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. We raden niet aan om het zonnezeil in een wasmachine te reinigen. Laat het zonnezeil goed drogen voordat u het opbergt.

Zonnezeil als flexibele overkapping

Naast toepassing van een zonnezeil op een terras bij je in de tuin of bij een restaurant, café of brasserie. Komt een schaduwdoek waterdicht ook zeer tot zijn recht bij een school of kinderdagverblijf omdat kleine kinderen vaak ook bij regen buiten spelen in de zomer. Ook wordt een waterdicht zonnezeil zeer vaak geplaatst als flexibele overkapping of carport voor auto's of caravans. 

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040  –  2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Zonnezeil 2,5x3,5m 160gr taupe waterdicht heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Zonnezeil 2,5x3,5m 160gr taupe waterdicht
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Zonnezeil 2,5x3,5m 160gr taupe waterdicht