opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring
Filters
Type 
Uitvoering 
Breedte 
Lengte 
Kleur 
Gewicht doek 
Merk

Harmonicadoeken waterdicht

Staat je gewenste afmeting of kleur er niet tussen? Kies dan voor een MAATWERK harmonicadoek! VRAAG NU JE OFFERTE AAN!

Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1

Harmonicadoeken waterdicht

Is een harmonicadoek waterdicht? Ja het geeft schaduw en bescherming tegen regen. Gemaakt uit water bestendige materialen, zoals polyester en PVC, biedt een harmonicadoek zowel schaduw als bescherming tegen regen. Dat gezegd hebbende bieden harmonicadoeken wel een kleine mate van bescherming tegen de regen bij lichte neerslag, omdat dat er in de plooien in het harmonicadoek water blijft staan. Het is daarom beter om bij montage een bepaalde helingshoek aan te houden zodat het water uit de plooien kan lopen. De factor waterdicht van harmonicadoek is sterk afhankelijk van het materiaal en installatie schuinte enz. 

Voordelen van een waterdicht harmonicadoek

Een waterdicht harmonicadoek heeft veel voordelen vergeleken met een gewoon harmonicadoek. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de bescherming tegen regen, je zit altijd droog! Niets zo lekker als tijdens een fikse regenbui op een hete zomerdag gewoon verder kunnen gaan met de barbecue, een goed gesprek of het lezen van een spannend boek. Met deze doeken hoef je, als de temperatuur het toelaat, nooit meer naar binnen. Let op: bij een waterdicht harmonicadoekdoek dient wel het water uit de plooien verwijderd te worden. En bij een eventuele naad kan het doek ietwat doorlekken, dit is volkomen normaal. Uiteraard bieden deze doeken ook bescherming tegen de zon en de schadelijke UV-straling. Door de extra coating is het doek makkelijk reinigen en zorgt het ervoor dat het water sneller van het doek afrolt en zo kans op beschadigingen worden voorkomen. Het is wel belangrijk dat een waterdicht doek voldoende schuin wordt gemonteerd. Volg altijd de bijgeleverde instructies.

Hoe lang gaat een harmonicadoek mee?

Een harmonicadoek gaat over het algemeen ongeveer 5-15 jaar mee. Het varieert sterk, afhankelijk van vele factoren. Factoren zoals materiaal, leeftijd, locatie, installatiehoek en installatiemethode hebben allemaal invloed op de levensduur van een harmonicadoek waterdicht.