opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Schaduwdoek 3x4m 340gr Sahara sand

Bestel bevestigingsmaterialen

154,72
Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Op voorraad, binnen 1 - 2 werkdagen geleverd
Vorm
Rechthoek
Afmeting
3x4m
Kleur
Sahara sand
Gewicht doek
340 g/m2
Merk
Coolsail Pro

Hierom kozen andere klanten voor een schaduwdoek 3x4m 340 gr Sahara sand?

schaduwdoek icoon Zwaardere kwaliteit rechthoek met nog betere bescherming, waardoor meest verkocht!
schaduwdoek icoon Minder kans op huidkanker! 95% – 97% Uv-bescherming
schaduwdoek icoon Verkoelende werking onder de zon, 32% koeler dan dichte structuur.

Eigenschappen van schaduwdoek rechthoek

 • Kleur: Sahara sand (Wil je een andere kleur? Klik hier)
 • Gewicht: min. 340 g/m²;
 • Materiaal: HDPE (extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken)
 • Scheurbestendig
 • Waterdoorlatend
 • Bestand tegen windsnelheden van 40 tot 50 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rot vrij.
 • Alle zijden van een schaduwdoek zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.
 • De grootte van het bestelde zonnedoek kan binnen +/- 5% van de weer gegeven grootte variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het HDPE-materiaal, de fabricageprocessen en de op het zonnedoek uitgeoefende spanning bij installatie tussen muur en palen.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom.
 • Bevestiging d.m.v. massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Om een zonnedoek juist te bevestigen moet je rekening houden met een extra ruimte van minstens 26 cm rondom het bevestigingspunt.
 • Kleuren van de doeken kunnen in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint.
 • Dit zonnedoek geeft minstens vijf jaar 95% – 97% bescherming tegen Uv-straling
 • Garantie: vijf jaar

Het hoogwaardige CoolsailPro schaduwdoek voor boven je favoriete plekje.

Of je nu boven het terras, de zandbak of zwembad wilt beschaduwen, dit schaduwdoek 3x4m Sahara sand van extra sterke kwaliteit (340 g / m²) laat je niet in de steek! Het kan tussen bomen, palen of op huismuren worden bevestigd en het gepatenteerde, luchtdoorlatende hdpe geweven materiaal vermindert de Uv-straling met 95% – 97%. Dankzij het ademende materiaal vinden er altijd verkoelende briesjes hun weg naar binnen, zodat de warmte zich niet onder het schaduwdoek rechthoek ophoopt. Het professionele schaduwdoek 3x4m Sahara sand is waterdoorlatend en weerbestendig, zodat hij bij stevige verankering probleemloos in het seizoen van maart t/m september buiten kan blijven staan. Voor een eenvoudige voorjaarsschoonmaak kan het schaduwdoek met de tuinslang worden afgespoten. Het verkleurt niet, is rot vrij en schimmelbestendig en Uv-stralen of chloordampen van zwembaden kunnen de stof niet beschadigen. De speciaal ontworpen dubbele naden garanderen ook een hoge treksterkte in de dwarsrichting. Met RVS ringen voor bevestiging aan elke hoek.

Belangrijk bij het plaatsen van een CoolsailPro schaduwdoek rechthoek 3x4m

 • Belangrijk bij het juist monteren van het schaduwdoek is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het schaduwdoek zijn.
 • Span het rechthoek schaduwdoek gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo goed mogelijk resultaat.
 • Een correct gespannen schaduwdoek zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een buitengewoon hoge spanning kan het doek beschadigen.
coolsailpro schaduwdoek opspannen
 • Laat per bevestigingspunt een marge van tenminste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het CoolsailPro schaduwdoek 3x4m Sahara sand zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning van het zonnedoek zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het zonnedoek.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door de aanwezigheid van een BBQ of tuinhaard te dicht in de buurt van het schaduwdoek.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het schaduwdoek op je tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Schaduwdoek op diverse manieren.

CoolsailPro schaduwdoek boven het terras in de tuin.

Een CoolsailPro schaduwdoek rechthoek 3x4m 340gr/m² Sahara sand kan onder ieder willekeurige hoek opgehangen worden. Door de bevestigingspunten van het schaduwdoek op verschillende hoogtes te monteren ontstaat er een speels effect.

coolsailpro schaduwdoek bij zwembad

Bepaal de juiste opstelling voor het schaduwdoek.

Om een schaduwdoek op de juiste manier te monteren moet je rekening houden met de benodigde extra ruimte om het doek goed strak te kunnen spannen. We adviseren om met onze Rvs M8 uitdraaispanners per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden. Op deze manier is er voldoende ruimte aanwezig om het schaduwdoek correct te installeren. Hieronder staan drie voorbeeld mogelijkheden:

schaduwdoek coolsailpro montage tussen muur of paal schaduwdoek coolsailpro montage tussen schuine paal en muur schaduwdoek coolsailpro montage tussen schuine palen

Rvs bevestigingsmaterialen voor schaduwdoek rechthoek 3x4m Sahara sand.

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een schaduwdoek. Je kunt de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optiemenu bovenaan bij het schaduwdoek. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmaterialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingsset: Deze set bestaat o.a. uit 2x een uitdraaispanner, 4x oogplaat, 2x karabijnhaak en 2m ketting zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een schaduwdoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek coolsailpro bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kun je snel een schaduwdoek ophangen en verwijderen.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die je zowel samen kan gebruiken met een uitdraaispanner als katrolset. Met de schuifrail kun je ervoor kiezen om bij laagstaande zon het schaduwdoek op een hoek te laten zakken.

coolsailpro schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Hoe onderhoud ik mijn schaduwdoek?

Het onderhoud van een schaduwdoek is erg eenvoudig; door gebruik van water en (groene) zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. We raden niet aan om het schaduwdoek in een wasmachine te reinigen. Laat het schaduwdoek goed drogen voordat u het opbergt.

Schaduwdoeken op veel plaatsen toepasbaar.

Naast toepassing van een schaduwdoek bij je in de tuin, zwembad of boven het terras ziet je steeds vaker schaduwdoeken terug bij een restaurant, café of brasserie. Daarnaast hebben ook steeds meer scholen of kinderdagverblijven de voordelen ontdekt voor het plaatsen van een schaduwdoek op de speelplaats bij een zandbak of speelhoek. Schaduw is vooral bij kleine kinderen en ook ouderen belangrijk. Daarom ook dat er steeds meer schaduwdoeken door ons gemonteerd worden bij verzorgings- en bejaardenhuizen. Dat schaduw niet alleen voor de mens prettig is, maar ook voor dieren in de zomer is bekend. Daarom ziet je ook steeds vaker bij een kinderboerderij of in een weiland met paarden, koeien of schapen een schaduwdoek rechthoek hangen, vaak boven de voederbak. Maar ook bij je thuis als je een volière hebt of een koi vijver biedt een schaduwdoek de oplossing op warme dagen.

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Schaduwdoek 3x4m 340gr Sahara sand heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Schaduwdoek 3x4m 340gr Sahara sand
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Schaduwdoek 3x4m 340gr Sahara sand

Dit heb je bekeken