opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1475 reviews

Zip screen

Hierom bestel je een screen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

schaduwadoek icoon 100% veilig bestellen met schaduwdoekkeuze webwinkelkeur logo
schaduwdoek icoon Diverse veilige betaalmethoden schaduwdoekkeuze betaalinformatie
schaduwdoek icoon Wij bezorgen GRATIS je screen snel thuis in Nederland en België
schaduwdoek icoon I.v.m. maatwerk niet te retourneren
 

Of betaal in termijnen vanaf 16,74 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
20 - 25 werkdagen geleverd
Met zijgeleiding
Zijgeleiding rails
Beschermingsfunctie
Zonwerend
Uv zonbescherming
97%
Windbescherming
90%
Doorkijk
3%
Model
Zipscreen

Zip screen alternatieve manier van schaduw

Textiel schaduw oplossingen zijn trendy, en terecht. Een zip screen combineert zon, wind en privacy met een strakke, moderne uitstraling en een hoog gebruiksgemak. De aantrekkelijke zipscreens zijn bijzonder geschikt om openingen van een terrasoverkapping en veranda af te sluiten. Of voor raamoppervlakken waar rolluiken en jaloezieën niet gewenst of mogelijk zijn en het op deze manier binnen koeler te houden. Naast de bescherming tegen warmte behoud je altijd het zicht van binnen naar buiten omdat het materiaal licht doorlatend is en het dus niet volledig verduisterend. Je kijkt bij daglicht nooit van buiten naar binnen.

Bescherming tegen de zon door hightech stof

Een hoogwaardige zip screen bestaat uit fijne en tegelijk robuuste hightech stoffen van Winscreen 3% (zie kleuren in afbeelding). Dit zorgt voor maximale functionaliteit voor bescherming tegen de zon en tegelijkertijd voor een huiselijke, aantrekkelijke sfeer. Als een stijlvol alternatief voor conventionele verduisterings- en zonwering maatregelen zoals rolluiken, of jaloezieën, voldoet een zip screen zelfs aan de hoogste ontwerp vereisten. Visueel past een zipscreen met zijn waardevolle en aanpasbare ontwerp harmonieus in elke woonomgeving. Daarnaast is er de handige functionaliteit van een zip screen het voorkomt zonneschijn en daarmee de verwarming van binnenruimtes. Tegelijkertijd houdt men ondanks een zipscreen toch het zicht naar buiten wat zorgt voor een subtiele lichtinval. Hoewel er geen volledige verduistering is, wordt privacy gegarandeerd van buiten naar binnen. Bovendien zorgen de uitstekende zonwerende eigenschappen van zipscreens voor een permanent aangenaam leefklimaat. De zonnestralen worden gereflecteerd door het geïntegreerde speciale doek. Als gevolg hiervan daalt de binnentemperatuur, zelfs in de zomer.

zipscreen winscreen 3% kleuren

Het systeem van een ritsscreen.

Een ritsscreen is ontworpen voor zo goed mogelijke bescherming tegen zon en wind. Het doek zit daarom opgesloten in de zijprofielen, d.m.v een ritssluiting. Op deze manier blijft het doek materiaal altijd strak en kreukvrij gespannen waardoor wind nauwelijks invloed heeft op het screen. Omdat het doek in de zijgeleidingsrails opgesloten zit hebben insecten zoals muggen geen kans om binnen in de terrasoverkapping of veranda je lastig te vallen. Heb je dus veel last van muggen en zoek je ook iets om de warmte buiten te houden dan heb je aan een systeem zoals een ritsscreen voldoende en heb je geen aparte insecten horren nodig.

Montage mogelijkheden van screens

Bij de montage van een screen kun je kiezen tussen de montage op de dag of in de dag. Wat beide mogelijkheden exact inhouden leggen we je hierbij uit. Voor de montage van screens zijn geen grote constructieve maatregelen nodig. Daarom is een zipscreen een ideale zonwering systeem wat achteraf gemakkelijk aangebracht kan worden.

Montage op de dag:

Hierbij worden de geleidingsrails op de staander gemonteerd, zie tekening. Hierdoor neem je minimaal 10 cm (5 cm per rail) meer in de breedte tussen de palen. Je opening blijft dus behouden. Ook als je de cassette (boven kast waar de rol doek in zit) op de paal wilt laten vallen geef je dit aan bij de bestelling. Afhankelijk van je afmeting in hoogte en breedte krijg je een kleine (100x100 mm), middel (130x130 mm) of grote (150x150 mm) cassette.

zipscreen montage op de dag

Montage in de dag:

De zijgeleiding rails worden nu in de opening gemonteerd tegen de binnenkant van de staander, zie tekening. De opening wordt dus totaal 10 cm (5 cm per profiel) smaller. Ook in de hoogte kun je ervoor kiezen om de cassette in de opening te laten vallen. Hierdoor wordt de opening dan ook lager dan nu is door de hoogte van de cassette. Het verlies in hoogte is weer afhankelijk van de zipscreen afmetingen. 

zip screen montage in de dag

Bediening mogelijkheden

Je kan kiezen uit 2 bediening mogelijkheden. Standaard is ieder zipscreen voorzien van een elektrische aandrijving die je aansluit op een inbouw of opbouw (eventueel apart bij te bestellen) schakelaar. Het is dus niet nodig om iedere keer met de hand je screen open of dicht te draaien. Nee gewoon een druk op de knop en het doek gaat vanzelf omhoog en omlaag. Als optie is het mogelijk om te kiezen voor een afstandsbediening. Je hebt dan geen schakelaar nodig en je kunt je screen eenvoudig vanuit je stoel bedienen. Is dit nog niet voldoende dan is er de mogelijkheid voor een volledige geautomatiseerde bediening. Door het aansluiten van een zon- windautomaat bepaald je zip screen afhankelijk van het weer zelf om open of dicht te gaan.

Keuzemogelijkheden van kabel uitgang bij elektrische bediening.

zipscreen elektrische bediening zijde

Voordelen zipscreens:

 • Bescherming tegen zon en wind
 • Privacy verhogend ( Bij daglicht niet mogelijk om van buiten naar binnen te kijken)
 • Licht doorlatend
 • Insecten werend (doordat het volledig rondom gesloten is)

kenmerken

 • Professionele zonwering voor glasoppervlakken, veranda's en terrasoverkappingen.
 • Installatie op de gevel of direct op het raam.
 • Beschermt het interieur tegen oververhitting
 • Bediening via motor of afstandsbediening

technische eigenschappen

 • Met cassette ombouw 100x100 / 130x130 / 150x150 mm (afhankelijk van afmeting)
 • Afmeting geleiders (bxd) 32x29,5 mm
 • Cassette kleuren antraciet, licht grijs en wit(zie afbeelding)
 • Onderhoudsvrij materiaal
 • Weerbestendig materiaal

Standaard ombouw kleuren

zipscreen ombouw kleuren

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor openingstijden

Zip screen heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Zip screen

Dit heb je bekeken