opc_loader

Dé specialist in Schaduwdoeken - Zeilen - Zonwering - Buitengordijnen & Windschermen

Schaduwdoekkeuze.nl is de grootste specialist en leverancier op het gebied van doeken en zeilen voor buiten én binnen. Als je denkt aan één van de volgende woorden; schaduw, zonwering, zeil, gordijn, windscherm of parasol, dan hoef je niet verder te zoeken, want wij hebben het in ons assortiment!

Hebben we toch niet wat je zoekt?  Dan maken we het gewoon voor je!


buiten showroom

Winkel op categorie

Nesling Coolfit

Nesling Coolfit schaduwdoeken

Artikel 1 tot 34 (van de 34 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 34 (van de 34 artikelen). Resultaat:1

Schaduwdoeken

Schaduwdoekkeuze.nl is de grootste specialist in schaduwdoeken in Nederland. Wij hebben een uitgebreid assortiment in HDPE en polyester doeken voor bescherming tegen zon en warmte. Op onze website tref je een zeer uitgebreide collectie zonwerende producten aan. Nieuwsgierig? Kom langs in onze showroom in Knegsel om zelf te zien hoe deze prachtige doeken erbij hangen.

Wij geven jou graag advies over de beste oplossing voor jouw terras of balkon. Al onze producten gaan jarenlang mee, als ze op de juiste manier worden opgehangen. Belangrijk om te weten: een schaduwdoek van HDPE is altijd minimaal 95% UV-werend. UV straling is schadelijk voor de huid, het versnelt het verouderingsproces en kan huidkanker veroorzaken. Een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek in 2017 van het RIVM benadrukt nogmaals de gevaren van blootstelling aan teveel, direct zonlicht. Aangezien mensen in de zomer veel tijd doorbrengen in en rondom hun huis en de zomers vanwege de klimaatverandering steeds heter worden, nemen deze risico's alleen maar toe. Al onze artikelen bieden de ideale bescherming tegen deze gevaarlijke straling.

Er zijn verschillende uitvoeringen van schaduwdoeken verkrijgbaar. Zo zijn er naast lichtdoorlatende, ook waterdichte doeken. En die laatste variant is in diverse materialen (polyester bij standaard en docril bij onze maatwerk doeken) verkrijgbaar. Een schaduwdoek is een goede oplossing voor bescherming tegen fel zonlicht, warmte en/of regen. Ideaal dus voor een luchtige, trendy zonwering boven jouw terras.

schaduwdoek maatwerk

Het juiste model

Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in diverse modellen en uitvoeringen zoals driehoekig,  vierkant, rechthoekig en trapeze vorm. Bij alle uitvoeringen kun je kiezen voor zowel lichtdoorlatende als waterdichte modellen. Wil je volledig uit de zon zitten en beschermd zijn tegen de warmte? Dan kies je voor de doeken met 95% UV bescherming. Wil je ook beschermd zijn tegen de regen en te allen tijde buiten kunnen blijven genieten van jouw tuin of terras? Dan kies je voor een waterdicht schaduwdoek.

Wij bieden een ruime keuze in diverse kleuren aan zodat er altijd een kleur tussen zit die perfect past bij jouw tuinrichting. Naast de vele standaardafmetingen leveren wij ook maatwerk schaduwdoeken. Voor iedere tuin, terras of balkon met afwijkende maten maken wij het perfecte doek! Naast het ruime assortiment schaduwdoeken leveren wij een breed scala aan bevestigingsmaterialen. Denk hierbij aan palen, grondankers en spanners. Een uitgebreide handleiding voor de montage wordt altijd standaard geleverd bij ieder schaduwdoek.

Wavesails

Bepaal je liever zelf de hoeveelheid zon op jouw terras? Kies dan voor een wavesail, dit wordt ook wel een harmonicadoek genoemd. Door het harmonica-systeem kun je dit type doek handmatig open en dicht schuiven zodat je zelf de hoeveel zonlicht of schaduw kunt bepalen. Dit gaat erg soepel door middel van staalkabels en een katrolsysteem.  Iedere positie is mogelijk, van helemaal open tot helemaal dicht. Een waivesail is een bijzonder gebruiksvriendelijke zonwerende oplossing die snel en gemakkelijk geïnstalleerd kan worden.

Harmonicadoeken zijn er in een aantal standaardafmetingen en kunnen daarnaast op iedere gewenste maat worden gemaakt. Ook is er de keuze uit de lichtdoorlatende of de waterdichte variant.

Zowel bij een schaduwdoek als een lichtdoorlatend harmonicadoek krijg je wel lichtstralen, maar geen warmte binnen. Deze doeken leveren dus geen opgesloten, benauwd gevoel op zoals vaak wel bij een parasol of zonneluifel wordt ervaren. Ander groot voordeel is dat het niet meer nodig is de parasol continu te verplaatsen door de stand van de zon. Neem een kijkje op onze website en zie je een doek dat voldoet aan jouw verwachtingen, dan kun je deze gelijk bestellen! 

schaduwdoek merken

Belangrijk om te weten! Een schaduwdoek kan tussen maart en oktober probleemloos buiten blijven hangen. Je moet wel rekening houden met weerselementen als windvlagen en storm. Dit is bij waterdichte schaduwdoeken belangrijker dan bij lichtdoorlatende doeken. Wanneer je kiest voor een waterdicht schaduwdoek is de hellingshoek bij montage erg  belangrijk, anders blijft het water in het doek staan. Een waterdicht doek kan altijd een beetje op de naden doorlekken, dit is volkomen normaal. Bij elke bestelling ontvang je een uitgebreide handleiding over hoe het doek het best gemonteerd kan worden.

​​​