opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Harmonicadoek 200x500 cm camel dust

509,00

Of betaal in termijnen vanaf 16,97 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
20 - 25 werkdagen geleverd
Type
Waterdoorlatend
Uitvoering
Incl. bevestigingsmaterialen
Breedte
200 cm
Lengte
500 cm
Kleur
Camel dust
Gewicht doek
340 g/m2
Merk
Coolsail

Harmonicadoek 200x500 cm camel dust

Coolsail harmonicadoek 200x500 cm camel dust waterdoorlatend en licht doorschijnend maar minimaal 95% beschermend tegen de UV-straling. Het harmonicadoek is gemaakt uit het originele geweven kunststof HDPE schaduwdoek materiaal. Het voordeel van dit micro geperforeerde doek zijn de bijzonder goede eigenschappen voor buiten gebruik. Zo is het harmonicadoek materiaal schimmelwerend, rotvrij en onderhoudsarm waardoor je jarenlang plezier hebt van een flexibel wavesail zonwering systeem. Niet meer afhankelijk van import, maar direct vanuit ons eigen atelier in Nederland. Hierdoor verzekerd van de hoogste kwaliteit direct door ons volledig met de hand vervaardigd.

Voordeel harmonicadoek 200x500 cm camel dust

 • Zonwerend
 • Lichtdoorlatend
 • Flexibel gebruik in zonwering. Je schuift zelf zover open als je wilt
 • Rvs bevestigingsmaterialen
 • Inclusief spansysteem van staaldraden
 • Aluminium baleinen uit 1 lengte

Harmonicadoek of overkapping

Een harmonicadoek heeft vele voordelen t.o.v een vaste overkapping. Zo bepaal je zelf wanneer en hoeveel je in de schaduw wilt zitten. Je schuift namelijk makkelijk het wavesail open of dicht. Of wanneer je niet helemaal in de schaduw wilt zitten schuif je het harmonicadoek maar een gedeelte open. Hierdoor heb je een comfortabele zonwering overkapping op je terras. Bij een vaste terrasoverkapping zit je altijd overdekt en ben je niet flexibel in je keuze. Hierdoor heb je wel minder lichtinval wanneer dit direct tegen het huis is aangebouwd. Het materiaal van een harmonicadoek is lichtdoorlatend waardoor je wel beschermd bent tegen de felle zonnestralen en warmte, maar nog steeds lichtinval hebt in je woonkamer.

Waarom kiezen voor een standaard Coolsail harmonicadoek

Een standaard Coolsail harmonicadoek afmeting van 200x500 cm camel dust is de betaalbare zonwering voor jouw terras of tuin. Je kan het wavesail zowel in breedte als lengte, ook wel uitval genoemd monteren waardoor je flexibel bent in je afmeting. Hierdoor kun je met de verschillende Coolsail standaard afmetingen bijna iedere oppervlakte bedekken waardoor je geen duur maatwerk oplossing nodig hebt. Het standaard 2x5 m camel dust schuifgordijn wordt compleet inclusief alle benodigde bevestigingsmaterialen geleverd. Een belangrijk pluspunt van de Coolsail harmonicadoeken t.o.v. andere merken is dat deze voorzien zijn van aluminium baleinen uit 1 lengte. Ieder ander merk gebruikt deelbare aluminium baleinen waardoor het harmonicadoek veel instabieler is en daardoor ook door kan hangen, zeker op langdurige termijn. Kies je voor ons 200x500 cm harmonicadoek zand, dan heb je dit probleem niet en ben je verzekerd voor jarenlang plezierig gebruik. 

Eenvoudige montage

Het monteren van je harmonicadoek is zeer eenvoudig. Het harmonicadoek 2x5 m camel dust heeft 2 staalkabel waarover het HDPE materiaal d.m.v. een katrolsysteem heen en weer schuift. Belangrijk is dat beide staalkabels strak gespannen worden. Want als deze strak gespannen zijn schuift het harmonicadoek soepel heen en weer. Wanneer de staaldraden doorhangen is het belangrijk deze weer bij te spannen. Dit gaat eenvoudig door de Rvs M6 spanner aan te draaien.

Zie hieronder afbeelding voor het monteren van de staaldraden. Belangrijk bij monteren van het staalkabel spansysteem is de volgorden van monteren.

 1. Je monteert eerst de oogplaten op muur of balk
 2. Dan doe je de staalkabel door het oog aan de voorkant(dit is de kant waar het doek naartoe getrokken wordt en het katrolsysteem gemonteerd wordt)
 3. Je maakt een lus en zet die vast met 2 staalkabelklemmen.
 4. Dan doe je de staalkabel door de ogen van het harmonicadoek.
 5. Je pakt de Rvs M6 spanner die je eerst helemaal uitdraait en dan doe je de staalkabel door het oog. Je maakt een lus en zet die vast met 2 staalkabelklemmen.
 6. Je doet de spanner met het de haak door de ogen in de laatste plooi en haakt die in de oogplaat
 7. Je trekt de staalkabel nu zo strak mogelijk en zet de staalkabelklemmen opnieuw vast
 8. Nu span je de staalkabel helemaal strak door de spanner in te draaien.
 9. Het spansysteem is nu gemonteerd.

harmonicadoek staaldraden montage

Hieronder afbeelding voor de montage van het katrolsysteem

harmonicadoek montage handleiding blad 1

Samenstelling harmonicadoek 200x500 cm:

 • Harmonicadoek 200x500 cm
 • 2 Rvs staaldraden ( met max. lengte van 5,5 m)
 • 2 Rvs M6 spanner
 • 4 Rvs oogplaten
 • 8 Rvs staalkabelklemmen
 • Rvs katrollenset
 • Trekkoord
 • Aluminium baleinen uit 1 lengte

Toepassing van een harmonicadoek

Het harmonicadoek 200x500 cm camel dust is bijna overal toepasbaar mits je vaste punten hebt om het ophangsysteem te monteren. Heb je op je terras 2 zijmuren waartussen je de 2 staaldraden kunt bevestigen is het geen probleem voor om het wavesail te installeren. Maar ook wanneer je een pergola constructie hebt dan past daar perfect een harmonicadoek in. Bestel daarvoor de complete pergolaset die bestaat uit harmonicadoek met alle benodigde bevestigingsmaterialen. Maar denk ook aan een veranda of serre met een doorzichtig dak van glas of polycarbonaat dan is een harmonica schuifgordijn de ideale zonwering. Deze zorgt voor een aangenaam klimaat binnen in je veranda en beschermt je tegen het zonlicht. Ondanks de zonwerende functies en voor komen van warmte komt er toch nog steeds voldoende licht door het geweven HDPE materiaal zodat je geen donker opgesloten gevoel krijgt. Ook wanneer je het binnen in een lichtstraat monteert als zonwering systeem is het fijn dat er nog lichtval is. Op deze manier behoud je het voordeel van een lichtstraat zonder het veel voorkomende nadeel van warmte.

Eigenschappen van een harmonicadoek

 • Kleur:  Camel dust ( Wil je een andere kleur? Klik hier )
 • Gewicht: min. 340 g/m2;
 • Materiaal: HDPE (extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor harmonicadoeken)
 • Dit harmonicadoek geeft minstens vijf jaar 95% - 97% bescherming tegen Uv-straling
 • Scheurbestendig
 • Waterdoorlatend
 • Bestand tegen windsnelheden van 40 tot 65 Km/h
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rot vrij
 • Wij adviseren om een speling van 2 cm per zijde aan te houden.
 • Kleuren van de harmonicadoeken kunnen in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken door de jaren heen verkleuren naar een iets lichtere tint.
 • Uv garantie 5 jaar
 • Algehele garantie: 2 jaar

Schaduwdoekkeuze.nl is de toonaangevende leverancier van Schaduwdoeken in Nederland en België

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Harmonicadoek 200x500 cm camel dust heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Harmonicadoek 200x500 cm camel dust
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Harmonicadoek 200x500 cm camel dust

Dit heb je bekeken