opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Winddoek in diverse kleuren

In ons assortiment hebben we uiteraard winddoeken in het klassieke donkergroen. Maar ook andere aantrekkelijke kleuren zoals zwart en vele andere harmonieuze kleuren zijn beschikbaar. Wij bieden bijna alle varianten aan op rol per meter of op maat met zeilringen. In onze winkel hebben we winddoeken die worden gebruikt in de tuin, industrie of in de landbouw.

Eenvoudige montage

De meeste van onze klanten monteren de winddoeken aan het hekwerk in de tuin. Een gaas hekwerk of spijlen tuinschutting wordt meestal gebruikt als tuinafscheiding. De montage van de winddoeken is hier kinderspel. Bij het gaas hekwerk vindt de montage plaats aan het gaas en of op de palen en boven en onder de buizen. Dit is afhankelijk van de hoogte afmeting van het tuin hekwerk. Op het spijlen hekwerk worden ze aan de bovenste en onderste horizontale spijlen van de dubbele spijlenmatten bevestigd of aan de palen met tyraps. Tijdens de montage moeten de winddoeken met de hand worden aangespannen. Voor de verschillende bevestigingslocaties in de tuin, zoals een terras, carport of balkon, maken we de winddoeken op maat, ook deze kunnen eenvoudig gemonteerd worden aan houten balken, balustrades of ogen.

Toepassingsmogelijkheden voor de industrie

In de industrie worden onze winddoeken niet alleen aan het hekwerk bevestigd. De hele zijwanden van open magazijnen of koeienstallen zijn bekleed met de sterke gebreide stof die op maat is gemaakt om werknemers en dieren te beschermen tegen wind, regen en sneeuw. Onze winddoeken worden ook gebruikt als privacyscherm.Veel klanten genieten van het voordeel dat aan beide beschermingsvereisten wordt voldaan zonder dat ze zich door een gesloten muur opgesloten voelen. Dit komt doordat de stoffen doorschijnend zijn. In de afgelopen jaren heeft de kleur zwart de overhand gekregen in plaats van het klassieke groen.

Afwerking van winddoek

Onze winddoeken hebben een standaard randafwerking met ingeweven knoopsgaten boven en onder. Dit vergemakkelijkt de bevestiging met tyraps of binddraad. Voor meer versteviging kunnen we de winddoeken voorzien van PP-band met Rvs ronde zeilringen.

Gebruik een winddoek voor verschillende toepassingen. Denk hierbij onder andere aan de volgende toepassingen waar een winddoek geschikt voor is:

 • Hekwerkbekleding
 • Tuinafscheiding
 • Blikvanger / sfeerverhoging
 • Vijverafdekking
 • Zwembadafdekking
 • Zandbakbescherming
 • Moestuinafscheiding
 • Windvanger

Wil je een winddoek kopen? Dan is het belangrijk om te weten welke winddoek het beste past bij jouw tuin en wat jouw wensen zijn. Wil je veel schaduw? Of juist een winddicht doek? En hoe goed wil je door het doek heen kunnen kijken? Elk doek heeft verschillende eigenschappen en zijn ontworpen om aan een zo breed mogelijk eisenpakket te kunnen voldoen. In ons assortiment vind je een groot aantal verschillende winddoeken. Zo is er voor iedere tuin wel een passend winddoek te vinden. Ons ruim aanbod zorgt ervoor dat er voor iedereen wel het juiste winddoek met de gewenste karakteristieke eigenschappen te vinden is. Ook is het bij ons mogelijk het gekozen winddoek rondom af te laten werken met een Polypropyleen band en ronde ogen om de 25 of 50 centimeter.

De voordelen

Winddoeken zijn ideaal om te worden opgezet achter nieuwe haagplanten om zodoende de bladeren te beschermen tegen harde wind en strenge vorst. Deze doeken worden ook vaak ter beveiliging gebruikt tijdens bouwconstructies.

De voordelen van een winddoek:

 • Eenvoudig te integreren aan een tuinschutting
 • Zeer effectief tegen wind
 • Laat wel licht door waardoor planten blijven groeien
 • Extreem duurzaam
 • Verhoogd de privacy
 • Elke hoogte mogelijk door meerdere rijen boven elkaar te monteren

In Nederland is er een weerselement die trouw regelmatig van zich laat gelden; de wind. Vaak wordt (vooral in de herfst) het tuingenot ernstig verstoord door windsnelheden vanaf 3 Beaufort. Door het plaatsen van een winddoek wordt de windsnelheid gereduceerd tot een minimum. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de grootte van de tuin. Bij een winddoek rondom een tuin ter grootte van een voetbalveld zal het effect gering zijn tenzij je plaats neemt dicht bij het doek. Maar aangezien de grootte van een gemiddelde tuin in Nederland in de meeste gevallen bescheidener afmetingen kent, zijn onze winddoeken uiterst effectief. Klanten zijn verbaasd dat ze na het plaatsen van een van onze winddoeken gewoon in hun tuin kunnen zitten, terwijl er een stevige wind waait en zij hier dan nagenoeg geen hinder meer van hebben.

Ook wanneer je op zoek bent naar meer privacy in jouw tuin, dan is een winddoek een voordelige en eenvoudige oplossing. Er zijn verschillende groottes en kleuren. De beste optie is om te kiezen voor minimaal 180 gram per m² of meer. Hoe dikker het materiaal hoe meer privacy het zal bieden en hoe beter het de wind tegen zal houden.

Door een winddoek achter een heg te plaatsen wordt de heg beschermt tegen de wind. Dit heeft als voordeel dat de heg beschermd wordt bij rukwinden tijdens stormen en dat de bladeren langer blijven zitten in de herfst. Ook als alle bladeren zijn gevallen kijkt men nog steeds tegen een groene “wand” aan wat de tuinsfeer ten goede komt.