opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1455 reviews

UV Straling wat is het ?

UV-Straling of te wel Ultraviolet licht, Black lite is elektromagnetische straling net buiten het deel van het spectrum dat met een menselijk oog waarneembaar is. In verband met de effecten van UV-Straling op mens en milieu wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende UV-Stralingen UV-A, UV-B en UV-C.

UV-Licht Waarden

Door de intensiteit van het UV-Licht bij het zonnelicht wordt deze uitgedrukt in een soort UV-Index. Bij een hoge UV-Index is meer UV-Straling aan wezig als bij een lage UV-Index. Door teveel aan UV kan de huid rood kleuren(verbranden), op langere termijn kan het zelfs huidkanker veroorzaken. UV-B starling is in dit geval het meest schadelijke. UV-A  heeft in dit geval dezelfde effecten als UV-B  maar in mindere maten. UV-C wordt door de atmosfeer gefilterd.

UV-Straling Schadelijk voor de huid

UV-Straling is vanuit medisch oogpunt een belangrijke vermijdbare oorzaak van Huidkanker. Ook veroudert een huis veel sneller die veel bloot gesteld is aan UV-Licht, met dunner worden en rimpelvorming als gevolg. Bescherming tegen overtollig UV-Licht is daarom noodzakelijk zeker voor kleine kinderen.

De Schaduwdoeken, Schaduwnetten, Zonnedoeken, Zonnezeilen, Tuindoeken, Sunsails en Shadesail bieden daarom bescherming tot 95-98% tegen schadelijke UV-Straling.