opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Tarp bestellen

Een schaduwdoek of tarp is een katoenen of polyester doek die gebruikt wordt om schaduw te maken en/of een plaats te beschutten tegen regen en wind. Een tarp kan een alternatief zijn voor een parasol. Het is een populair kampeerartikel.

Om ervoor te zorgen dat je droog blijft onder de tarp, moet deze wel correct worden opgezet. Dit houdt in dat de tarp met de opening uit de wind moet staan. Ook moet het doek strak gespannen worden, om te voorkomen dat zich kleine waterplasjes op het doek verzamelen. Deze kunnen namelijk langzaam maar zeker het water door het doek drukken door onder andere de stikgaatjes in het doek. Deze stikgaatjes zijn normaal gesproken altijd door de fabrikant afgetaped, echter is het altijd mogelijk dat hier, zeker bij hevige regen (in combinatie met storm), een geringe hoeveelheid water doorheen komt.

Een tarp is te gebruiken voor zeer veel verschillende doeleinden. Je kan bijvoorbeeld een zwembad afdekken met een goed zeil, zodat er geen vuil in komt. Vooral in de maanden dat een buitenzwembad niet wordt gebruikt, is het aan te raden om te zorgen voor een goedwerkend afdekzeil.

Tarp online kopen

Bij Schaduwdoekkeuze.nl kun je eenvoudig de juiste tarp bestellen. Hier vind je verschillende modellen, zodat je altijd snel het zeil kan kopen dat het beste past bij jouw behoefte. Een tarp is zeer geschikt om voor verschillende doeleinden te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zeil dat naast het afdekken van een zwembad ook gebruikt kan worden voor het afdekken van een caravan of bijvoorbeeld een auto. Het is ook heel verstandig om een goed afdekzeil mee te nemen op vakantie.

Kenmerken:

    Multifunctioneel: dekzeil, tarp, grondzeil, zonnescherm en meer
    Weerbestendig
    95% uv-werend
    Moderne zonwering

Een tarp kan als zonnescherm of regenscherm gebruikt worden, maar ook als afdekzeil, velddoek of als vervangende tent om niet al te veel op te vallen in de in de natuur. De tarp heeft bevestigingspunten voor haringen of touw en is een ideaal velddoek. De canvas bevestigingspunten zijn goed strak te spannen. Deze tarp is dus ideaal om mee te nemen bij het kamperen.

Tarps worden vaak gebruikt door kampeerders die een tent onnodig vinden en op gewicht willen besparen. Je kunt een tent ook combineren met een tarp. Op die manier creëer je extra leefruimte door een tarp half over je tent te spannen om direct nattigheid te vermijden.