opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Zonnedoek 3x3m 190gr grijs

Bestel bevestigingsmaterialen

102,54 92,86
Je bespaart: 9%
Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
5 - 10 werkdagen geleverd
Vorm
Vierkant
Afmeting
3x3m
Kleur
Grijs
Gewicht doek
190 g/m2
Merk
Coolsail

Waarom meerdere klanten voor schaduwdoek vierkant 3x3m 190 gr grijs kiezen?

schaduwdoek icoon Vierkant model geeft maximaal schaduw oppervlak, waardoor meest verkocht.
schaduwdoek icoon Minder kans op huidkanker! 90% – 95% Uv-bescherming.
schaduwdoek icoon Verkoelende werking onder de zon, 32% koeler dan dichte structuur.

Kenmerken van schaduwdoek 3x3m

 • Kleur: grijs (Wil je een andere kleur? Klik hier)
 • Gewicht: min. 190 g/m²;
 • Materiaal: HDPE (extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken)
 • Scheurbestendig
 • Waterdoorlatend
 • Bestand tegen windsnelheden van 40 tot 50 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rotvrij
 • Alle zijden van een schaduwdoek zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.
 • De afmetingen van de schaduwdoeken kan +/- 5% van de weergegeven afmeting variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het HDPE-materiaal, de fabricageprocessen en de op het schaduwdoek uitgeoefende spanning bij installatie tussen muur en palen.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom.
 • Bevestiging d.m.v. massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Om een zonnedoek juist te bevestigen moet je rekening houden met een extra ruimte van minstens 26 cm rondom het bevestigingspunt.
 • Kleuren van de doeken kunnen in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint.
 • Dit zonnedoek geeft minstens vijf jaar 90% – 95% bescherming tegen Uv-straling
 • Garantie: twee jaar

Schaduwdoek vierkant effectieve oplossing tegen zon.

De zomer komt eraan, en dan is een schaduwdoek een effectieve bescherming tegen de zon. Je installeert deze snel en eenvoudig in de tuin, op het terras, op het balkon of zelfs bij het zwembad voor de gelukkigen. Het schaduwdoek vierkant beschermt je zo goed mogelijk tegen de zon en brengt je frisheid door een combinatie van esthetiek, lichtheid en bruikbaarheid. Het is een echte meerwaarde als buitendecoratie, het is de decoratietrend van dit moment voor de meeste effectieve schaduw oplossing! Heb je wat schaduw nodig om een ​​dutje te doen in je tuin? Om een ​​boek te lezen of te genieten van een cool moment met familie of vrienden? Het schaduwdoek 3x3m 190 g grijs is je beste bondgenoot! In tegenstelling tot andere traditionele zonwering oplossingen zoals parasol, zonnescherm, pergola of luifel. Hierbij neemt een schaduwdoek geen ruimte op de grond in beslag, geen risico dat het wegvliegt en je kunt er onderdoor lopen. Het beschermt je tegen zonnestralen (90% – 95% Uv-werend) en wind (40 tot 50 Km/h). Bovendien kan het ook dienen als een privacy oplossing zodat je geen last hebt van nieuwsgierige blikken.

Montage van schaduwdoek vierkant zorgt voor het succes.

 • Belangrijk voor het juist monteren is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het schaduwdoek vierkant zijn.
 • Span het schaduwdoek 3x3m grijs gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een optimaal resultaat.
 • Wanneer correct gespannen zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een buitengewoon hoge spanning kan het doek beschadigen.
zonnedoek opspannen
 • Laat per bevestigingspunt een marge van ten minste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het schaduwdoek 3x3m grijs zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning van zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door de aanwezigheid van een BBQ of tuinhaard te dicht in de buurt van een schaduwdoek.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnedoek op je tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Zonnedoek op diverse manieren.
   

Decoratieve oplossing door 3D-effect met vierkant schaduwdoek 3x3m!

Een 3D-effect wordt gecreëerd bij een rechthoekig zonnedoek door de bevestigingspunten diagonaal in verschillende hoogte te monteren. Je monteert 2 bevestigingspunten hoger en de tegenovergestelde diagonale bevestigingspunten lager om volgend resultaat te creëren.

schaduwdoek 3d design

Kies de juiste bevestiging materialen voor jarenlang schaduw plezier.

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een schaduwdoek. Je kunt de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optiemenu bovenaan. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmaterialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingsset: Deze set bestaat o.a. uit 2x een uitdraaispanner, 4x oogplaat, 2x karabijnhaak en 2m ketting zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een schaduwdoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kun je snel een schaduwdoek ophangen. Ook verwijderen bij slecht weer gaat snel en eenvoudig door het touw te ontspannen zakt het spanzeil.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die je zowel samen kan gebruiken met een bevestigingsset als katrolset. Met de schuifrail kun je het tuindoek op een bepaalde hoek laten zakken. Hierdoor ben je flexibel met de zonwering en kies je de hoogte na gelang de zon staat. Zo is er nooit meer het probleem van laagstaande zon die onder het schaduwdoek doorschijnt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Denk aan voldoende spanafstand voor bevestiging van schaduwdoek.

Om een schaduwdoek op de juiste manier te monteren en hiervan zo lang mogelijk plezier te hebben moet je rekening houden met extra opspan ruimte. We adviseren om per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden waardoor er altijd genoeg ruimte voor een correcte installatie. In de illustraties hieronder staan een paar voorbeelden:

zonnedoek montage tussen muur of paal schaduwdoek montage tussen schuine paal en muur spandoek montage tussen schuine palen

Onderhoud van schaduwdoeken:

Het onderhoud van een schaduwdoek is erg eenvoudig; door gebruik van water en (groene) zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. We raden niet aan om het schaduwdoek in een wasmachine te reinigen. Laat het schaduwdoek goed drogen voordat u het opbergt.

Toepassing van een zonnedoek of schaduwdoek!

Naast toepassing van een zonnedoek op een terras bij je in de tuin of bij een restaurant, café of brasserie. Komt een schaduwdoek ook zeer tot zijn recht bij een school of kinderdagverblijf omdat kleine kinderen voldoende schaduw moeten hebben als ze buitenspelen in de zomer. Naast deze traditionele toepassingen van een tuindoek kun je een schaduwdoek ook goed boven een zandbak of koi karper vijver hangen.

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Zonnedoek 3x3m 190gr grijs heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Zonnedoek 3x3m 190gr grijs
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Zonnedoek 3x3m 190gr grijs

Dit heb je bekeken