opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1476 reviews

Zonnedoek 4x5x3x3m 190gr crème

Hierom bestel je een zonnedoek bij Schaduwdoekkeuze.nl:

schaduwdoek eigenschappen iconen

schaduwdoek icoon 100% veilig bestellen met schaduwdoekkeuze webwinkelkeur logo
schaduwdoek icoon Diverse veilige betaalmethoden schaduwdoekkeuze betaalinformatie
schaduwdoek icoon Wij bezorgen GRATIS je schaduwdoek snel thuis in Nederland en België
schaduwdoek icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren
 

Optie

125,00
Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
Op voorraad, binnen 1 - 2 werkdagen geleverd
Vorm
Trapeze
Afmeting
4x5x3x3m
Kleur
Crème
Gewicht doek
190 g/m2
Merk
Coolsail

Waarom kiezen klanten voor trapeze zonnedoek 4x5x3x3m crème?

schaduwdoek icoon Trapeze model geeft maximaal schaduw oppervlak, met decoratieve uitstraling.
schaduwdoek icoon Minder kans op huidkanker! 90% - 95% Uv bescherming.
schaduwdoek icoon Verkoelende werking onder de zon, 32% koeler dan dichte structuur.

Kenmerken van trapeze zonnedoek

 • Kleur: crème (Wil je een andere kleur? Klik hier)
 • Gewicht: min. 190 g/m2;
 • Materiaal: HDPE (extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken)
 • Scheurbestendig
 • Waterdoorlatend
 • Het is bestand tegen windsnelheden van 40 tot 50 Km/h
 • Kan het hele seizoen van maart tot en met september buiten blijven hangen
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rotvrij
 • Alle zijden van een schaduwdoek zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.
 • De grootte van het bestelde zonnedoek kan binnen +/- 5% van de weergegeven grootte variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het HDPE-materiaal, de fabricageprocessen en de op het zonnedoek uitgeoefende spanning bij installatie tussen muur en palen.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom
 • Bevestiging d.m.v. massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Om een zonnedoek juist te bevestigen moet je rekening houden met een extra ruimte van minstens 26 cm rondom het bevestigingspunt.
 • Kleuren van de doeken kunnen in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint.
 • Dit zonnedoek geeft minstens vijf jaar 90% - 95% bescherming tegen Uv-straling
 • Garantie: twee jaar

Een effectieve oplossing voor schaduw

Het HDPE-trapeze schaduwdoek biedt 90% tot 95% UV-bescherming waardoor het voldoende schaduw zonder dat het donkerder wordt eronder. Het wordt over het algemeen geïnstalleerd in een tuin, balkon of op een terras, als vervanging van een traditionele parasol, zonnescherm of pergola ter bescherming tegen de zon. Maar naast de zonwerende functie zorgt een schaduwdoek ook voor een elegante en designvolle buitendecoratie, die je exterieur in een mum van tijd aankleedt. Naast de beschermende kant hebben schaduwdoeken voordelen die niet over het hoofd mogen worden gezien. Door de open weefstructuur van het HDPE-doek kan de wind er doorheen en zijn ze hierdoor bestand tegen een windsnelheid van 40 tot 50 Km/h wanneer juist gemonteerd.

Zorg voor succes en monteer het volgens onderstaande voorwaarden!

 • Belangrijk bij het juist monteren van het zonnedoek trapeze is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het zonnedoek zijn.
 • Span het zonnedoek gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo goed mogelijk resultaat bij een zonnedoek.
 • Een correct gespannen zonnedoek zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een extreem hoge spanning kan het doek beschadigen.
zonnedoek opspannen
 • Laat per bevestigingspunt een marge van ten minste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het zonnedoek trapeze 4x5x3x3m crème zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het zonnedoek.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door de aanwezigheid van een BBQ of tuinhaard te dicht in de buurt van een zonnedoek.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnedoek op jouw tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Zonnedoek op diverse manieren.
   

Creëer een 3D effect met zonnedoek trapeze 4x5x3x3m

Een 3D effect wordt gecreëerd bij zonnedoek trapeze door de bevestigingspunten diagonaal in verschillende hoogte te monteren. Je monteert 2 bevestigingspunten hoger en de tegenovergestelde diagonale bevestigingspunten lager om volgend resultaat te creëren.

schaduwdoek 3d design

Wanneer juist geïnstalleerd zorgt het zonnedoek voor jarenlang schaduw

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een zonnedoek. Je kan de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optie-menu bovenaan. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmaterialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingset: Deze set bestaat o.a. uit 2x een uitdraaispanner, 4x oogplaat, 2x karbijnhaak en 2m ketting zoals men hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kan men zeer snel een zonnedoek ophangen. Ook verwijderen bij slecht weer gaat zeer snel en eenvoudig door het touw te ontspannen zakt het spanzeil.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die men zowel samen kan gebruiken met een bevestigingset als katrolset. Met de schuifrail kan men het tuindoek op een bepaalde hoek laten zakken. Hierdoor ben je flexibel met de zonwering en kies je de hoogte na gelang de zon staat. Zo is er nooit meer het probleem van laagstaande zon die onder het zonnedoek doorschijnt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Houd voldoende ruimte voor het strak spannen van zonnedoek

Om een zonnedoek trapeze op de juiste manier te monteren en hiervan zo lang mogelijk plezier te hebben moet je rekening houden met extra opspan ruimte. Wij adviseren om per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden waardoor er altijd genoeg ruimte is het zonnedoek correct te installeren. In de illustraties hieronder staan een paar voorbeelden:

zonnedoek montage tussen muur of paal schaduwdoek montage tussen schuine paal en muur spandoek montage tussen schuine palen

Onderhoud van zonnedoeken:

Het onderhoud van een schaduwdoek is erg eenvoudig; door gebruik van water en (groene) zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. We raden niet aan om het schaduwdoek in een wasmachine te reinigen. Laat het schaduwdoek goed drogen voordat u het opbergt.

Toepassing van een zonnedoek of schaduwdoek!

Naast toepassing van een zonnedoek op een terras bij je in de tuin of bij een restaurant, café of brasserie. Komt een schaduwdoek ook zeer tot zijn recht bij een school of kinderdagverblijf omdat kleine kinderen voldoende schaduw moeten hebben als ze buitenspelen in de zomer. Naast deze traditionele toepassingen van een tuindoek kun je een schaduwdoek ook goed boven een zandbak of koi karper vijver hangen.

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040  –  2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Zonnedoek 4x5x3x3m 190gr crème heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Zonnedoek 4x5x3x3m 190gr crème
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Zonnedoek 4x5x3x3m 190gr crème

Dit heb je bekeken