opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1463 reviews

Schaduwdoek 3x4m jute

Bestel bevestigingsmaterialen

168,75
Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
15 - 20 werkdagen geleverd

Waarom kiezen voor schaduwdoek rechthoek 3x4m jute?

 • Rechthoek model geeft maximaal schaduw oppervlak, waardoor meest verkocht.
 • Minder kans op huidkanker! 90% – 95% Uv-bescherming.
 • Verkoelende werking onder de zon, 32% koeler dan dichte structuur.

Natuurlijke schaduw

Ons schaduwdoek 3x4 m van natuurlijke kokosvezels geven je buitenruimte een chique stijl en bohemien tintje van duurzaamheid. Ze zorgen voor zachte en aangename schaduw, zonder warmte vast te houden en geven een effectieve bescherming tegen de zon. Tegelijkertijd geeft het canvas materiaal in de kleur jute een natuurlijk tintje aan je terras of tuin. Kokosvezels waarvan het 3x4 m zonnedoek is gemaakt zijn rotbestendig, dus schaduwdoeken van kokosnoot zijn na verloop van tijd resistent.

De kracht van schaduwdoek 3x4 m jute

 • Robuust materiaal: Canvas schaduwdoek 3x4 m is gemaakt van hoogwaardig jute en is weerbestendig en duurzaam. De solide constructie garandeert een betrouwbare bescherming tegen UV-straling gedurende het hele zomerseizoen. 
 • Eenvoudig te installeren: Uitgerust met haken in een verstevigingsstrip op elke hoek, kan het jute zonnedoek snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Bevestig hem aan bestaande steunen zoals palen, muren of houten constructies om direct een functionele en esthetisch aangename schaduwrijke ruimte te creëren. 
 • Veelzijdigheid in gebruik: Of het nu gaat om de schaduw van een terras, een eethoek buiten, een kinderspeelplaats of een moestuin, ons rechthoekige schaduwzeil past zich aan een verscheidenheid aan toepassingen aan en biedt comfort en bescherming waar je het nodig heeft. 
 • Rustieke esthetiek: De natuurlijke uitstraling en jutetextuur voegen een vleugje rustieke charme toe aan elke buitenruimte en creëren een warme en gastvrije sfeer. 

Kenmerken van zonnedoek rechthoek

 • Kleur: Jute (Wil je een andere kleur? Klik hier)
 • Gewicht: min. 300 g/m²;
 • Materiaal: Canvas
 • Scheurbestendig
 • Waterdoorlatend
 • Bestand tegen windsnelheden van 40 tot 50 Km/h.
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen.
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rotvrij
 • Alle zijden van een schaduwdoek zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.
 • De grootte van het bestelde zonnedoek kan binnen +/- 5% van de weer gegeven grootte variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het HDPE-materiaal, de fabricageprocessen en de op het zonnedoek uitgeoefende spanning bij installatie tussen muur en palen.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom.
 • Kleuren van de doeken kunnen in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint.
 • Dit zonnedoek geeft 90% - 95% bescherming tegen Uv-straling
 • Garantie: twee jaar

Een effectieve oplossing voor bescherming tegen zon en wind.

Onze zonnedoeken zijn een eenvoudig en snel te monteren oplossing tegen felle zonnestralen in de steeds heter wordende zomers. Ze zijn ook een ideaal alternatief voor de parasol of een zonnescherm. Doordat ze mooi zijn vormgegeven en gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal zijn ze altijd een ethische toevoeging op je balkon, terras of tuin. Ze bieden maximale bescherming tegen de zon, maar laten nog wel genoeg licht door om de sfeer te behouden. Dankzij de eenvoudige installatie, chique uitstraling en scherpe prijzen worden zonnedoeken steeds vaker ingezet als zonweringssysteem.
De montage is eenvoudig en snel doordat de doeken simpelweg bevestigd kunnen worden aan een muur, hek of vrijstaande paal. Om maximale kwaliteit te waarborgen zijn alle bevestigingen en accessoires gemaakt van rvs. Rondom is het zonnedoek volledig dubbel omgezoomd en voorzien van een extra verstevigingsband. Hierdoor wordt de lange levensduur van de zonnedoeken gegarandeerd. Door de open weefstructuur kan de wind er doorheen en zijn ze hierdoor bestand tegen een windsnelheid van 40 tot 50 Km/h wanneer juist gemonteerd.

Juiste montage van het schaduwdoek jute 3x4 m.

 • Belangrijk bij het juist monteren van het zonnedoek is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het zonnedoek zijn.
 • Span het zonnedoek gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo goed mogelijk resultaat bij een zonnedoek.
 • Een correct gespannen zonnedoek zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een buitengewoon hoge spanning kan het doek beschadigen.
zonnedoek opspannen
 • Laat per bevestigingspunt een marge van tenminste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het zonnedoek 3x4m jute zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning van het zonnedoek zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het zonnedoek.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door de aanwezigheid van een BBQ of tuinhaard te dicht in de buurt van een zonnedoek.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnedoek op je tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Zonnedoek op diverse manieren.
   

Creëer een 3D-effect met schaduwdoek 3x4m

Een 3D-effect wordt gecreëerd bij een rechthoekig zonnedoek door de bevestigingspunten diagonaal in verschillende hoogte te monteren. Je monteert 2 bevestigingspunten hoger en de tegenovergestelde diagonale bevestigingspunten lager om volgend resultaat te creëren.

schaduwdoek 3d design

Een goede bevestiging zorgt voor jarenlang schaduw.

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een zonnedoek. Je kunt de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optiemenu bovenaan. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmaterialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingsset: Deze set bestaat o.a. uit 2x een uitdraaispanner, 4x oogplaat, 2x karabijnhaak en 2m ketting zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kun je snel een zonnedoek ophangen. Ook verwijderen bij slecht weer gaat snel en eenvoudig door het touw te ontspannen zakt het spanzeil.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die je zowel samen kan gebruiken met een bevestigingsset als katrolset. Met de schuifrail kun je het tuindoek op een bepaalde hoek laten zakken. Hierdoor ben je flexibel met de zonwering en kies je de hoogte na gelang de zon staat. Zo is er nooit meer het probleem van laagstaande zon die onder het zonnedoek doorschijnt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Houd genoeg ruimte bij bevestiging van schaduwdoek.

Om een schaduwdoek op de juiste manier te monteren en hiervan zo lang mogelijk plezier te hebben moet je rekening houden met extra opspan ruimte. We adviseren om per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden waardoor er altijd genoeg ruimte is het zonnedoek correct te installeren. In de illustraties hieronder staan een paar voorbeelden:

zonnedoek montage tussen muur of paal schaduwdoek montage tussen schuine paal en muur spandoek montage tussen schuine palen

Onderhoud van schaduwdoeken:

Het onderhoud van een schaduwdoek is erg eenvoudig; door gebruik van water en (groene) zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. We raden niet aan om het schaduwdoek in een wasmachine te reinigen. Laat het schaduwdoek goed drogen voordat u het opbergt.

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Schaduwdoek 3x4m jute heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Schaduwdoek 3x4m jute
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Schaduwdoek 3x4m jute

Dit heb je bekeken