opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Schaduwdoek 5x6x7,8m 240 g/m2 antraciet

Hierom bestel je een schaduwdoek bij Schaduwdoekkeuze.nl:

coolsail pro schaduwdoek 240 g/m2

schaduwdoek icoon 100% veilig bestellen met schaduwdoekkeuze webwinkelkeur logo
schaduwdoek icoon Diverse veilige betaalmethoden schaduwdoekkeuze betaalinformatie
schaduwdoek icoon Wij bezorgen GRATIS je schaduwdoek snel thuis in Nederland en België
schaduwdoek icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren
 

149,95
Optie
Levertijden
Levertijd:
Op voorraad, binnen 1 - 2 werkdagen geleverd
Kenmerken
Vorm:
Driehoek ongelijkzijdig
Afmeting:
5x6x7,8m
Kleur:
Antraciet
Gewicht doek:
240 g/m2
Merk:
Coolsail Pro

Waarom kopen andere klanten schaduwdoek driehoek 5x6x7,8m 240 g/m2 antraciet?

schaduwdoek icoon Driehoek ongelijkzijdig is decoratief en sfeervol, maar geeft minder schaduw dan rechthoek, vierkant of trapeze.
schaduwdoek icoon Minder kans op huidkanker! 90% - 95% Uv bescherming
schaduwdoek icoon Verkoelende werking onder de zon, 32% koeler dan dichte structuur

Zonnedoek driehoek specificaties:

 • Kleur: Antraciet ( Wil je een andere kleur? Klik hier )
 • Gewicht: min. 240 g/m2;
 • Materiaal: HDPE (extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken)
 • Scheurbestendig
 • Waterdoorlatend
 • Bestand tegen windsnelheden van 40 tot 50 Km/h
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rotvrij
 • Alle zijden van een schaduwdoek zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom
 • Bevestiging d.m.v. massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Om een zonnedoek juist te bevestigen moet je rekening houden met een extra ruimte van minstens 26 cm rondom het bevestigingspunt.
 • Kleuren van de doeken kunnen in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint.
 • Dit zonnedoek geeft minstens vijf jaar 90% - 95% bescherming tegen UV-straling
 • Garantie: twee jaar

Wat is het zonnedoek driehoek ongelijkzijdig?

Het driehoek ongelijkzijdig zonnedoek 5x6x7,8 antraciet is gemaakt van opspanbaar hdpe materiaal. Steeds meer mensen zien het voordeel in van het originele hdpe schaduwdoek materiaal. Een van de belangrijkste kenmerk van dit schaduwdoek is dat door het opspannen van het materiaal het doek zich perfect aan de vorm aanpast, en je effectief wordt beschermd tegen de schadelijke Uv zonnestralen. HDPE materiaal filtert 90% tot 95% van deze uv-stralen. Dit kwaliteits zonnedoek heeft onmiskenbare voordelen waaronder een ademende functie! waardoor het ook bij warm weer koel blijft.

Waarom is het zinvol om te kiezen voor een ongelijkzijdig driedoek zonnedoek?

Driehoekig ongelijkzijdig van vorm heeft het uitgerekte zonnedoek 5x6x7,8 antraciet veel voordelen. Naast de uitbreidbare functie voor boven terras, tuin of balkon om als extra overkapping en schaduwplek te dienen, verhogen driehoek zonnedoeken ook de uitstraling van het terras. Dus naast de vele praktische voordelen van een schaduwdoek geeft het ook meer decoratieve sfeer. Denk darabij aan het monteren van meerdere verschillende modellen driehoeken bij en boven elkaar.

Juiste montage van het ongelijkzijdige zonnedoek driehoek zorgt voor het succes.

 • Belangrijk bij het juist monteren van het zonnedoek is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het schaduwdoek zijn.
 • Span het zonnedoek gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo optimaal mogelijk resultaat bij een zonnedoek.
 • Een correct gespannen zonnedoek zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een extreem hoge spanning kan het doek beschadigen.
zonnedoek driehoek ongelijkzijdig opspannen
 • Laat per bevestigingspunt een marge van ten minste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het zonnedoek 5x6x7,8 Antraciet zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning van het zonnedoek zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het schaduwdoek.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door de aanwezigheid van een BBQ of tuinhaard te dicht in de buurt van een zonnedoek.
 • De grootte van het bestelde schaduwdoek kan binnen +/- 5% van de weergegeven grootte variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het HDPE-materiaal, de fabricageprocessen en de op het zonnedoek uitgeoefende spanning bij installatie tussen muur en palen.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnedoek op jouw tuin of terras door de Zonneverloop ( Duitse website ) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Zonnedoek op diverse manieren.
   

Zonnedoek driehoek ongelijkzijdig verhoogt de uitstraling!

Extra sfeer met een trendy uitstraling wordt gecreëerd bij een ongelijkzijdig driehoek zonnedoek door de bevestigingspunten in verschillende hoogte te monteren. Of om het uiterste bevestigingspunt veel lager te monteren dan de overige 2. Je monteert 2 bevestigingspunten hoger en het 3e bevestigingspunt lager. Of u maakt een variatie met 2 driehoek spanzeilen die over elkaar heen gaan. Er zijn tal van verschillende mogelijkheden om de juiste sfeer te creëeren op het terras of in de tuin.

schaduwdoek driehoek ongelijkzijdig

Een goede bevestiging zorgt voor jarenlang schaduw

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een zonnedoek. Je kan de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optie menu bovenaan. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmatrialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingset: Deze set bestaat o.a. uit 3x een uitdraaispanner, 3x oogplaat en 2m ketting zoals men hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kan men zeer snel een zonnedoek ophangen. Ook verwijderen bij slechtweer gaat zeer snel en eenvoudig door het touw te ontspannen zakt het spanzeil.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die men zowel samen kan gebruiken met een bevestigingset als katrolset. Met de schuifrail kan men het tuindoek op een bepaalde hoek laten zakken. Hierdoor ben je flexibel met de zonwering en kies je de hoogte na gelang de zon staat. Zo is er nooit meer het probleem van laagstaande zon die onder het zonnedoek doorschijnt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Kies genoeg ruimte voor bevestiging van zonnedoek driehoek

Om een zonnedoek op de juiste manier te monteren en hiervan zo lang mogelijk plezier te hebben moet je rekening houden met extra opspan ruimte. Wij adviseren om per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden waardoor er altijd genoeg ruimte is het schaduwdoek correct te installeren. Het is beter om een iets kleiner schaduwdoek te kopen dan een te groot. In de illustraties hieronder staan een paar voorbeelden:

zonnedoek montage tussen muur of paal schaduwdoek montage tussen schuine paal en muur spandoek montage tussen schuine palen

Onderhoud van zonnedoeken:

Het onderhoud van een schaduwdoek is ook erg eenvoudig; door gebruik van water en zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. Mocht er sprake zijn van hardnekkig vuil, dan verkopen wij speciale onderhoudsproducten. Hiermee krijg je nagenoeg iedere hardnekkige vlek uit het schaduwdoek. Wij raden niet aan om het schaduwdoek in een wasmachine te reinigen.

Toepassing van een zonnedoek

Naast toepassing van een zonnedoek op een terras bij jouw in de tuin of bij een restaurant, cafe of brasserie. Komt een schaduwdoek ook zeer tot zijn recht bij een school of kinderdagverblijf omdat kleine kinderen voldoende schaduw moeten hebben als ze buitenspelen in de zomer. Naast deze traditionele toepassingen van een tuindoek kan men een schaduwdoek ook zeer goed boven een zandbak of koi karper vijver hangen.

Contact gegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: 0402826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Showroom open:
Maandag: Gesloten (wel telefonisch bereikbaar)
Di t/m Za van 10:00 -17:00 uur

Schaduwdoek 5x6x7,8m 240 g/m2 antraciet heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Schaduwdoek 5x6x7,8m 240 g/m2 antraciet


Meer leuks:

Dit vonden andere klanten leuk:

Dit heb je bekeken