opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Schaduwdoek voor uw tuin of terras

De planten in jouw tuin hebben licht nodig, maar tijdens de zomermaanden kan de warmte-energie van het direct zonlicht te veel zijn. Net als de mens moeten ze beschermd worden tegen al te felle zonnestralen op hete dagen. Fotosynthese en andere plantengroeiprocessen stoppen wanneer de omgevingstemperatuur en de weefseltemperatuur zo hoog worden, dat al het water dat de plant opneemt wordt gebruikt om het plantenweefsel te koelen. Een schaduwdoek zal helpen koel te houden. Een schaduwdoek voor jouw tuin of terras biedt dus niet alleen voordelen voor de mens maar ook voor de bloemen en planten.

Waar is een schaduwdoek van gemaakt?

Een schaduwdoek is meestal gemaakt van los geweven polyester of zelfs aluminium en kan worden gevonden in verschillende dichtheden of gradaties. Deze loopt van 5 tot 95% schaduw. Als je puur ter bescherming van de flora in je tuin een schaduwdoek aanschaft adviseren we de waterdoorlatende modellen zodat regenwater, sproeiers en irrigatiesystemen jouw planten gehydrateerd houden. De Nesling schaduwdoeken hier zeer geschikt voor en gemaakt van HDPE (High Density Polyethyleen) kunststof.

Waar kan een schaduwdoek worden gebruikt?

Een schaduwdoek is overal inzetbaar waar schaduw vereist wordt. Dit kan door zowel bedrijven als particulieren. Voor particulieren worden ze vaak voor de volgende toepassingen aangeschaft:

  • Je kunt een schaduwdoek over vrijstaande afdekkingen, bomen en pergola’s hangen
  • Je kunt een schaduwdoek gebruiken om schaduw te creëren in jouw tuin
  • Je kunt een schaduwdoek gebruiken in een transparante kas (als jouw planten wel warmte nodig hebben, maar gevoelig zijn voor direct zonlicht)
  • Je kunt een schaduwdoek gebruiken om schaduw te creëren op je terras
  • Je kunt een schaduwdoek gebruiken om schaduw te creëren op een kinderspeelplaats
  • Je kunt een schaduwdoek gebruiken om schaduw te creëren in jouw carport om je auto koel te houden

Veel keuze in modellen

De zomerzon kan fel zijn en dan zorgt een parasol vaak voor net niet genoeg schaduw. Ook de bewegingsvrijheid wordt ernstig beperkt door de draagpaal in het midden. Je kunt bij ons veel verschillen soorten schaduwdoeken te bestellen. Je kunt bij ons voor de volgende modellen kiezen:

Alle deze schaduwdoeken zijn in verschillende kleuren te krijgen. Ze zijn makkelijk te bevestigen op het terras of in de tuin. De bevestigingsmaterialen worden meegeleverd, inclusief een uitgebreide handleiding.
Staat toch het juiste model of afmeting er net niet tussen? Dan kun je er voor kiezen een schaduwdoek op maat te bestellen. Deze wordt helemaal vervaardigd naar jouw wensen.