opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1463 reviews

Schaduwdoek bestellen

Wij leveren schaduwdoeken in veel verschillende formaten, modellen en kleuren en variërend van waterdicht tot waterdoorlatend. Mocht er onverhoopt toch geen model tussen zitten wat je aanspreekt of zijn jouw afmetingen afwijkend? Dat is geen enkel probleem. Wij maken ieder soort doek helemaal voor je op maat.

Onze doeken zijn gemaakt van geweven polypropyleen. Het is ongeveer 30% zwaarder dan de gebreide varianten en de prijs is iets duurder, maar door de sterke kwaliteit is de levensduur 10 tot 12 jaar. Geweven doeken zijn ook plastischer dan gebreide modellen en ze zijn te herkennen door een duidelijk raster van horizontale en verticale lijnen.

Onze schaduwdoeken zijn voor onnoemelijk veel toepassingen te gebruiken, de meest voorkomende zijn om schaduw te creëren in de tuin, verhogen van privacy, bescherming tegen wind en regen. Maar ook minder voor de hand liggende toepassingen zoals overspanning in de carport zodat de auto niet te veel opwarmt in de zomer, overdekking bij speelplaatsen voor kinderen of schaduw voor huisdieren en vee komen vaak voor.

De voordelen van een Schaduwdoek

•    Ventilatie en waterdoorlatendheid → Open stikontwerp vermindert de windsnelheid en warmteopbouw, terwijl ventilatie mogelijk is.
•    Installatie → Eenvoudig te installeren. HDPE schaduwdoeken zijn 20-25% lichter dan de gebreide doeken met aanzienlijk meer sterkte. Kan ter plaatse worden gesneden en zal niet gaan rafelen.
•    UV-bescherming → Al onze polyethyleen doeken geven tussen de 80 en 95% bescherming tegen schadelijke uv straling
•    Standaard afmetingen → Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.
•    Maatwerk → Op maat gemaakte doeken zijn mogelijk in nagenoeg iedere afmeting
•    Chemische bestendigheid → Bestand tegen tuinbouwchemicaliën, sprays en detergenten.
•    Vochtbescherming → Variërend van waterdoorlatende doeken die bescherming bieden tegen een miezerbui tot de volledig waterdichte modellen
•    Constructie → Stevige, genaaide, geweven constructie is bestand tegen scheuren en rafels. Schaduwniveaus blijven constant gedurende de levensduur van het product.
•    Kostenbesparend → Altijd goedkoper dan zonneluifels of vaste overkappingen.
•    Geen ruimteverlies → Bij parasols altijd ruimteverlies door de voet en de stang.

Comfort en veiligheid in combinatie met design

Schaduwdoeken bieden een ongeëvenaarde flexibiliteit wat betreft het op een stijlvolle manier creëren van schaduw in je tuin. Verkrijgbaar in vele vormen en maten, zijn deze semipermanente constructies in vrijwel alle posities te installeren, in elke hoek en tegen de meeste oppervlakken om weldadige schaduw te bieden zelfs in de meest moeilijk bereikbare plaatsen.
Wetenschappelijk onderzoek benadrukt de gevaren van langdurige blootstelling aan de zon. Een veilige schaduwrijke plek in jouw tuin om vrienden en familie te beschermen tegen schadelijke uv-stralen.

Snelle en gemakkelijke installatie

Het installeren van een schaduwdoek is simpelweg een kwestie van de nodige spanning in elke hoek creëren en de punt van het doek aan een stevig oppervlak bevestigen. Je hebt alle vrijheid om te experimenteren met de hoek waaronder je jouw doek wilt hangen en aan welk oppervlak je deze monteert. Je kunt behalve een vaste muur of wand ook houten of betonnen palen gebruikt, serre-wanden en zelfs bomen kunnen uitkomst bieden.

Mocht je tijdens de installatie vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen en geven we je advies. Als het dan nog niet lukt kunnen we een installateur langsturen.