opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1478 reviews

Schaduwdoek aan gevel

Bij Schaduwdoekkeuze.nl zijn we gepassioneerd door schaduwdoeken en de eindeloze mogelijkheden die ze kunnen bieden voor schaduw, beschutting en privacy in jouw tuin en huis. We zijn trots op de kwaliteit versus betaalbaarheid van onze producten en hopen onze visie en passie met jou te delen als we je verwelkomen als een van onze gewaardeerde klanten. Wil je comfortabel in de schaduw zitten jouw tuin of terras? Dan ben je bij ons op het juiste adres.

Wat is een schaduwdoek?

Schaduwdoeken zijn stoffen constructies aan ankerpunten om buiten een schaduwgebied te creëren. Ze bieden ongeëvenaarde flexibiliteit als het gaat om het creëren van een stijlvolle schaduwoplossing op maat voor de tuin. Verkrijgbaar in vele vormen en maten, deze structuren kunnen in bijna elke positie, onder elke hoek en tegen de meeste oppervlakken worden gemonteerd om rustgevende schaduw te bieden voor zelfs de moeilijkst bereikbare gebieden.

Zon bescherming

Een schaduwdoek biedt bescherming tegen de zon - met minimaal 90% bescherming tegen UV-stralen op alle modellen - en vormt tegelijkertijd een stijlvolle en kleurrijke toevoeging aan de tuin. Vooral als je de schaduwdoek aan de gevel wil monteren. Het schaduwdoek wordt dan één geheel met jouw huis.

Snelle en gemakkelijke installatie

Een schaduwdoek aan een gevel installeren is slechts een kwestie van het creëren van de nodige spanning in elke hoek en het bevestigen aan een stevig oppervlak. Daarnaast ben je vrij om te experimenteren met de manier waarop je het materiaal vastmaakt en waaraan. Onze klanten hebben houten, metalen en betonnen palen, serrewanden en zelfs bomen als bevestigingspunten gebruikt, wat de veelzijdigheid van het schaduwdoek benadrukt.

Waterdicht schaduwdoek kiezen of niet?

Een waterdicht schaduwdoek klinkt leuk. Maar even opgelet, dit vergt een sterke constructie met minimaal 30 graden afschot. Het water moet er wel altijd af kunnen lopen om een flink gewicht aan water te voorkomen. Kortom, een gewoon driehoek of vierkant schaduwdoek is zo gek nog niet. Ook niet qua prijs.

Gemakkelijk weg te halen

Met een schaduwdoek wil je er wel voor kiezen om soms in de zon te zitten en soms niet. Een gewoon schaduwdoek is met een karabijnhaak, spanhaak en ketting ook snel te (de)monteren. Een harmonica schaduwdoek oogt natuurlijk fraai. Wel vergt dit een heel bouwwerk van hout. Kies daar bij voorkeur voor minimaal 9x9 cm dikte palen en vergeet de schuine schoren in de bovenhoeken niet. Dit maakt de constructie echt stevig bij harde wind.