opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Rietmatscherm bestellen

Een schutting gemaakt van rietmatten ziet er direct sfeervol en mooi afgewerkt uit. Rieten matten bevestigt u heel gemakkelijk tegen een bestaande schutting, oud hekwerk of op een nieuwe constructie. Gebruik hiervoor ijzerdraad, tie-wrap of schroeven met een ringetje. Bestelt u bij Schaduwdoekkeuze.nl rietmattschermen gemakkelijk & veilig online.

Rietmatschermen zijn eenvoudig tegen de ondergrond te bevestigen en ideaal om begroeiing tegenaan te laten groeien. Of u nu gaat voor een strakke, eenvoudige look of juist een natuurlijke schutting met veel beplanting en begroeiing; met een rietmatscherm als decoratieve bekleding geeft u de tuin een sfeervol decor!

rietmatscherm bestellen

Bevestigingsmateriaal rietmatscherm

Afhankelijk van de ondergrond, kunt u de volgende bevestigingsmaterialen gebruiken om de rietmatten vast te maken:

  • Tie-wrap. Op een gaaspaneel kunt u de tie-wrap (trekbandjes) gebruiken;
  • IJzerdraad. Bevestig de rieten mat met ijzerdraad;
  • Krammetjes. Gebruik 20 mm lange krammen om een rieten mat tegen de schuttingplanken te kunnen bevestigen.

Bent u creatief aangelegd en wilt u de tuin voorzien van een natuurlijke look? Maak dan van rietmatten een mooi tuinscherm. Plaats paaltjes op de plekken waar de rietmat tegenaan kan worden bevestigd. Zo kunt u bijvoorbeeld een mooi golvend effect creëren. Ook achter een stuk tuin staat een rieten tuinscherm erg mooi.                                  

Gebruikt u de rietmat als bekleding van de erfafscheiding of als decoratief tuinscherm? Dan kunt u hem het beste zo’n 10 cm boven de grond bevestigen, om zo de levensduur van de rieten mat te verlengen. Helemaal perfect is het als u de rietmat laat rusten op een horizontale lat die u tegen de bestaande erfafscheiding plaatst. Zo bent u gegarandeerd van een strak resultaat en voorkomt u het eventueel doorzakken van de rieten mat.

Rieten toepassingen zijn licht van gewicht en erg makkelijk om mee te werken. Lage rietmatten zijn ideaal als balkonscherm, rieten afdak, zonwering of als decoratieve bekleding van een zwembadrand, tuinbank of bloembak. Hoge rietschermen op rol zijn geschikt als privacy scherm of als tijdelijke erfafscheiding. Ook als dakbedekking voor een overkapping of de bekleding van een draadafsluiting, afrastering, gaaspaneel, muur of oude schutting zijn ze perfect.

Heeft u vragen over de natuurlijke rietmatschermen als tuinschutting te monteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail en of telefoon +31(0)40-2826082.