opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1478 reviews

Hoe monteer ik een schaduwdoek

Het monteren van uw nieuwe schaduwdoek is net zo eenvoudig als het volgen van deze 8 eenvoudige stappen. De onderstaande 8 stappen helpt u bij het installeren van uw schaduwdoek. Voordat u begint heeft u de volgende tools nodig:

Stap 1

Gebruik onze complete bevestiging set. Pak alle onderdelen uit en open de karabijnhaak.

Stap 2

Monteer de ketting aan de karabijnhaak.

Stap 3

Monteer de ketting en de karabijnhaak aan de driehoekige bevestiging in de hoeken van uw schaduwdoek.

Stap 4

Pak de vier spanners. Draai ze alle vier open, zorg ervoor dat de haken wel stevig in de spanner blijven zitten.

Stap 5

Deze stap is van toepassing bij het gebruik van houten palen. Boor een gat in het hout van 8mm, doe dit in het midden van de paal.

Stap 6

Duw of draai de bout in de paal. Draai hem daarna stevig vast met de meegeleverde moeren.

Stap 6a

Deze stap is van toepassing wanneer u (deels) gebruik maakt van een muurbevestiging. Boor een gat in de muur van 8mm en monteer een keilhuls met oog van 8mm (niet meegeleverd).

Stap 7

Bevestig de palen in de grond. Maak een gat waarin ten minste 1/3 van de paal past. Plaats de paal in een hoek van ca. 10 graden t.o.v. het doek. Stort er wel eventueel snelbeton bij voor extra stevigheid.

Stap 7a

TIP! Houd bij het bepalen van de afstand tussen de bevestigingspunten bij het ophangen van een schaduwdoek ook rekening met de afmetingen van het bevestigingsmateriaal (kettingen, spanners, enzovoort).

Stap 8

Om hemelwater af te voeren dient u het doek aan de ene kant hoger te hangen dan aan de andere kant. Het verval moet ongeveer 24cm per meter doek zijn.

Hang uw schaduwdoek zo strak mogelijk op door de schakel van de kettingen te gebruiken die u met maximale spierkracht aan de spanner kunt bevestigen, een deel van de ketting hangt wat losser.

Draai nu de verschillende spanners gelijkmatig aan zodat het doek mooi strak komt te hangen. Zorg ervoor dat u het doek niet te strak trekt met de spanners, het kan dan gaan scheuren.

Na al deze stappen hangt uw schaduwdoek en kunt u er optimaal van genieten. Het doek kan blijven hangen tijdens het gehele seizoen. U moet het om de tijd wel schoonmaken met lauw water en een spons.

Wat u verder nog nodig heeft voor het monteren van een schaduwdoek:

  1. Een hamer
  2. Rolmaat
  3. Bevestigingsmaterialen (meegeleverd)
  4. Montagehandleiding (meegeleverd)

Er zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden voordat u aan de slag gaat.

  1. De juiste bevestigingspunten bepalen
  2. Nadat u de locatie voor uw schaduwdoek(en) hebt geïdentificeerd, is het belangrijk om de meest geschikte bevestigingspunten voor de hoeken te bepalen. Kies de bevestigingsaccessoires die het beste bij uw eigen installatie passen.
  3. Touw  - om uw schaduwzeil indien nodig uit te breiden naar een bevestigingspunt.