opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1481 reviews

Harmonicadoek op maat tegen fel zonlicht onder jouw overkapping

Ben je op zoek naar een flexibele overkapping over je eigen terras? Dan is een harmonicadoek op maat de ideale oplossing om je terras uit de zon te houden. Met speciale HDPE doeken zorgen we ervoor dat je terras vrij komt van de zon. Naast zonlicht houden de doeken ook schadelijke UV straling tegen. Het enige nadeel is dat je vaak afhankelijk bent van de maten van je terras. Je hebt misschien zelf een pergola gebouwd en je wil voor deze een overkapping maken. Wij kunnen dan een harmonicadoek op maat maken, deze pas altijd feilloos. Let er wel op dat je exact de juiste afmetingen aan ons doorgeeft!

Harmonicadoek als flexibele zonwering

Een maatwerk harmonicadoek (ook wel wavesail genoemd) is de ideale zonwerende oplossing om buiten op jouw terras te genieten van de zomerse dagen en bieden een hoge bescherming tegen de zonestralen. Vanaf nu is het mogelijk om ook een voordelig maatwerk doeken te laten maken. In ons atelier wordt voor jou uit het 230 gr/m² HDPE materiaal een maatwerk harmonicadoek naar eigen afmeting samengesteld. Het 230 gr/m² HDPE is leverbaar in de kleuren Ivoor, Ecru, Zand, Antraciet, Grijs, Zwart en Wit.

Diverse toepassingsmogelijkheden

Een maatwerk harmonicadoek is toepasbaar voor diverse doeleinden en eenvoudig te monteren. Ze zijn ook ideaal voor onder een glazen dak van een veranda of serre om de warmte buiten te houden. Of als je een pergola in de tuin hebt staan kun je deze met een maatwerk harmonicadoek tijdelijk dicht maken zodat je beschermd bent tegen de zon. Met een maatwerk harmonicadoek heb je dus een flexibele zonwering die je op ieder gewenst moment open en dicht kan schuiven.

Hoe werkt een harmonicadoek?

Een harmonicadoek schuift d.m.v. een katrolsysteem over strak gespannen staalkabels heen en weer. Afhankelijk van de breedte van het harmonicadoeken worden staaldraden gespannen, dit varieert van 2,3,4 of 5 kabels. Door de staalkabels te spannen tussen twee vaste bevestigingspunten kun je ze open en dicht schuiven. Om te zorgen dat de maatwerk harmonicadoeken niet door gaan hangen, worden in de tunnels van de plooien aluminium buisjes geschoven over de breedte als extra versteviging.

Kies zelf een stof uit

Je kan bij ons niet alleen de afmetingen doorgeven, maar ook helemaal zelf de stof uitzoeken. Dit is het voordeel dat we alles in ons eigen atelier maken. Je kan bij ons kiezen uit HDPE of waterdicht Docril. Jouw keuze is vooral afhankelijk voor waar je het doek voor gaat gebruiken. Als je vooral op zoek bent naar een overkapping tegen de zon dan is het goedkopere 180 gr/m² HDPE prima. Het houdt tot wel 80% schadelijke UV straling tegen en is in iedere afmeting leverbaar. Waterdicht Docril is met 315 gr/m² een stuk zwaarder maar wel waterbestendig. Dit materiaal wordt zelfs op boten gebruikt. Je weet dus zeker dat je een waterdichte overkapping krijgt. Docril is ook nog eens in zeven kleuren leverbaar terwijl HDPE in slechts drie kleuren leverbaar is.

Harmonicadoek waterdoorlatend

Harmonicadoek waterdicht

Eenvoudige montage

Het is belangrijk dat een harmonicadoek goed gemonteerd wordt, maar gelukkig kan je dit klusje eenvoudig zelf doen. Het enige wat je nodig hebt is de juiste materialen. Wij leverenhet harmonicadoek inclusief alle benodigde materialen. Je krijgt van ons een complete set inclusief instructies hoe je het doek op moet hangen. Het montagesysteem werkt met staalkabels die je op verschillende hoogtes monteert. Hierdoor is er sprake van een licht afloop waardoor regenwater weg kan stromen. Als je dit niet doet blijft er (veel) water in het doek staan en kan het systeem kapot gaan. Gelukkig kan je dit voorkomen met de juiste montage materialen. Als je bij ons maatwerk laat maken kan je erop rekenen dat aan alles gedacht wordt. Voor je het weet heb je helemaal zelf je nieuwe overkapping gemonteerd.

Een harmonicadoek helemaal afgestemd op jouw wensen

Wil je graag lekker kunnen loungen op de loungeset zonder nat te regenen of te verbranden? Dat kan geregeld worden! Bestel direct je eigen harmonicadoek op maat. Wij zorgen ervoor dat je er voortaan lekker droog bij zit en beschermd bent tegen de zonnestralen. Houd er wel rekening mee dat de levertijd ongeveer drie weken is. Dit komt omdat wij echt alles zelf met de hand maken in ons eigen atelier. Wij besteden niets uit en elk harmonicadoek is puur vakmanschap. Wacht niet langer en bestel je eigen harmonicadoek op maat in onze shop. Wij gaan direct aan de slag om jouw doek te fabriceren.