opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1455 reviews

Hoe bevestig je een rechthoekig schaduwdoek op een terras?

Als u een schaduwrijke plek op uw buitenterras wilt creëren, is het schaduwdoek een design en praktische oplossing die aan uw behoeften zal voldoen. In dit artikel zullen we ons richten op het rechthoekige schaduwdoek. Waarom? Het is een doek dat een groter overdekt oppervlak biedt in vergelijking met een driehoekig of vierkant zeil. Dit grote zeil vereist 4 sterke en stevige bevestigingspunten om het doek gedurende het hele zomerseizoen op zijn plaats te houden. We vertellen je alles, zodat je klaar bent om op te zetten! Dit doek is gemakkelijk op te zetten, maar vereist dat twee mensen samenwerken.

 Stap 1 - Doe uw onderzoek naar het soort doek dat u kiest

Het is een goed idee om uzelf de juiste vragen te stellen voordat u het schaduwdoek installeert. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is "wat wordt de te schaduw ruimte?" Om dit te doen, moet u niet aarzelen om naar de belichtingshoek te kijken en het doek in dienovereenkomstig te installeren.  

Er zijn verschillende texturen van schaduwdoek voor verschillende weersomstandigheden en omgevingen. Zoek dus uit welk type doek het beste werkt voor uw belichting en oriëntatie. Maak een keuze tussen waterafstotend en/of waterdoorlatend schaduwdoek. Wat zal de meest geschikte oplossing zijn? 

Het waterdichte schaduwdoek zal voorkomen dat water in de stof dringt dankzij de duurzame waterafstotende behandeling. Zo kunt u zich beschermen tegen de zon en de regen. 

De opengewerkte stof, zal u doeltreffend beschermen tegen de wind en de zon. Inderdaad, de lichte perforaties zullen de lucht laten infiltreren zonder ooit een sterke tractie op het schaduwdoek te creëren. Zo wordt het risico op scheuren verminderd.

Stap 2 - Maak uw referentiepunten op uw muren of palen om de plaats van uw toekomstige doek voor te stellen.   

Wilt u een schaduwrijke plek op uw terras creëren? Er zijn twee dingen om over na te denken voordat je dit doet. 

Denk er allereerst aan dat de spansystemen 20 tot 30 cm lang zijn, zodat het verstandig is om deze enkele centimeters ruimte te laten tussen het schaduwdoek en het bevestigingspunt. Zoals u ziet, zorgen deze spansystemen ervoor dat het doek goed gespannen en op zijn plaats gehouden wordt, dus zie deze lacune niet over het hoofd. Als u een terras van 3,30 x 5,30 m hebt, dan is een doek van 3x5 m voldoende om uw buitenkant te bedekken. 

Denk vervolgens, afhankelijk van het doek dat u hebt gekozen, na over het vormen van uw hellingshoeken. Bij waterdichte rechthoekige schaduwdoeken is het verstandig om een lichte hoek te maken, zodat regenwater van het doekoppervlak kan glijden. Als uw terras klein en zeer zonnig is, en ons kleinere rechthoekige schaduwdoek niet geschikt voor u is, kunt u uw schaduwdoek onder een lichte hoek ophangen, zodat u uw dekkingsgebied vergroot en het doek perfect in uw structuur past.

Stap 3 - Kies de juiste bevestigingsmiddelen en het juiste spansysteem  

Voor elke soort steun is er een eigen soort bevestiging! 

Om uw ankerpunten op een muur, een boom, een frame, een paal te vormen, zal het gereedschap niet hetzelfde zijn. 

Om de hechting te versterken kunt u een chemisch afdichtmiddel toevoegen en gebruiken. Als alternatief kunt u kiezen voor een bevestiging set.  

Wilt u uw laatste bevestigingspunt op een boom plaatsen? De brug met M5x40 verzonken schroeven zal voor u de meest interessante optie zijn.

Stap 4 - Maak uw keuze van haak en kleur 

Om uw schaduwdoek aan het spansysteem vast te maken, is het belangrijk te denken aan de karabijnhaak of de sluiting. Deze hulpmiddelen kunnen het rechthoekige schaduwdoek ondersteunen. 

Voor het esthetische aspect van uw exterieur en door puur persoonlijke keuze, is het mogelijk de kleur te kiezen die u mooi vindt en die het meest bij u past. 

Stap 5 - Installeer het doek om de gewenste configuratie te creëren

Boor uw muren of paal en plaats dan uw muurplaten, schroef om alles vast te zetten waar u het wilde. 

Voeg dan de spansystemen toe aan de 4 ankerpunten. En de karabiniers aan de oogjes van het doek. 

De laatste stap voor de definitieve installatie is om uw zonnedoek met de bevestiging set aan de spansystemen te bevestigen. Zodra u dit hebt gedaan, trekt u aan het doek en spant u het tot het maximum om uw doek te hijsen.