opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1458 reviews

Zonnedoek montage

Als u een zonnedoek op maat wil moet u bij Schaduwdoekkeuze.nl zijn. Wij hebben geen standaardoplossingen maar wij werken voor iedere klant een op maat zonnedoek uit. We gaan in eerste instantie in gesprek met u over uw behoeftes en wensen over het zonnedoek. Als u eenmaal tevreden bent gaan wij over tot productie, van het zonnescherm doek. Wij hebben al ruim aantal jaren ervaring met het ontwerpen en maken van zonnedoeken. Daardoor kunnen we het perfecte maatwerk leveren voor uw zonnedoek.

Zonnedoek monteren

Een zonnedoek wat gemaakt van hoge kwaliteit en is zeer duurzaam. Wij gebruiken allen de beste en sterkste materialen. Door het gebruik van deze materialen gaat onze buitenzonwering jarenlang mee en zijn ze een echte investering voor het leven. Wij maken de meest grootse ideeën en wensen van onze klanten waar, waardoor wij steeds weer tot een verrassend en zeer exclusief eindresultaat komen. Waarvoor u een zonnedoek kan gebruiken? Denk aan een carport, terrasoverkapping of misschien een ingang overkapping van uw bedrijf.

Als u optimaal gebruik wilt maken van u zonnedoek dan is de juiste montage enorm belangrijk. Als u in onze online shop een zonnedoek bestelt dan krijgt u ook de accessoires om uw eigen doek te monteren. Als u eenmaal een doek gemonteerd heeft dan hoeft u er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Het is belangrijk dat u nieuwe zonnedoek gewoon in één keer goed hangt. U heeft dan altijd een plekje met schaduw waar u lekker van kan genieten tijdens de warme zomermaanden. Daarnaast is een zonnedoek ook nog eens een stuk veiliger. U kunt nu lekker buiten zitten zonder dat u volledig blootgesteld wordt aan uv-straling.

Bepaal de locatie van u zonnedoek

Voordat u kunt gaan beginnen met monteren is het belangrijk dat u een plekje uitzoekt om een zonnedoek op te hangen. Het is belangrijk om rekening te houden met de stand van de zon in de tuin. Op welk plekje wilt u graag zitten en waar moet u het zonnedoek ophangen om schaduw te creëren? Dit zijn de eerste stappen waar u goed over moet nadenken bij het bepalen van de locatie van uw zonnedoek. Hou ook goed rekening met eventuele openslaande deuren die tegen het zonnedoek aan kunnen komen.

Bepaald de bevestigingspunten voor uw zonnedoek

Soms heeft u al vanuit uw tuin zelf bevestigingspunten, maar het kan ook voorkomen dat er geen bevestigingspunten zijn. Als er geen punten zijn dan kunt u overwegen om speciale palen in de tuin te plaatsen. Tussen deze palen in kan u een zonnedoek hangen. Als u hiervoor kiest dan is het slim om te kijken of de palen stevig genoeg zijn om een zonnedoek tussen te hangen. Houden de bevestigingspunten het bijvoorbeeld vol als er een sterke wind staat? Dit soort zaken zijn handig om rekening mee te houden. Soms kunt u de hoeken ook gewoon bevestigen aan een muur of boom.

Als u de locatie bepaald heeft en de bevestigingspunten hebt opgehangen dan is het tijd om het doek zelf te spannen. Het is slim om dit al even uit te proberen voordat u de bevestigingspunten definitief ophangt. U weet dan zeker dat het zonnedoek goed hangt. Er moet bijvoorbeeld een hellingshoek van minimaal 30 graden in het zonnedoek zitten. U kunt als vuistregel 30 cm per meter aanhouden. Dit is belangrijk zodat er geen water op het doek blijft liggen. Met een speciale spanhaak kunt u nu het zonnedoek ophangen aan de moeren. Het is belangrijk dat u het zonnedoek nu goed strak gaat spannen. Er kan zo niks misgaan bij wind, regen etc. Het voordeel van goed strak hangen is ook dat eventuele vouwen die door de verpakking zijn ontstaan nu recht trekken. Binnen een aantal weken heeft u een strak gespannen zonnedoek hangen dankzij dit eenvoudige bijgeleverde ophangsysteem.
 

Voor een uitgebreidere handleiding bekijk de link: hoe moet ik een zonnedoek monteren. U krijgt bij aankoop ook een uitgebreide handleiding opgestuurd.

Zonnedoek montage