opc_loader

Menu

8.7 / 10 van 1483 reviews

Zonnezeil 4x4m off white 100% waterdicht

Optie

397,17

Of betaal in termijnen vanaf 13,24 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?
Keuze hulp

Waarom bestellen bij Schaduwdoekkeuze.nl:

Levertijd
20 - 25 werkdagen geleverd
Vorm
Vierkant
Afmeting
4x4m
Kleur
Off White
Gewicht doek
250 g/m2
Merk
Coolsail
Bescherming
Waterdicht

Zonnezeil vierkant 4x4m off white 100% waterdicht

Coolsail zonnezeil 4x4m off white is 100% waterdicht gemaakt uit 250 gr/m² polyester met PU-coating. Naast bescherming tegen regen beschermt het 90% tegen Uv zonnestralen, wind en regen. Hierdoor is een schaduwdoek waterdicht zeer geschikt voor het overdekken van je terras of een schaduw plaats te creëren in je tuin. Een zonnezeil zonwering waterdicht is de perfecte oplossing als een flexibele overkapping in de periode van maart tm september.

 • 100% waterdicht. Waterkolom tot 500 mm
 • Volledig conclaaf gesneden rondom voor sterkere installatie m.b.t. spanning, verdeling bij bevestigingspunt, en betere belasting tegen wind tot 50 - 60 km/u
 • Zware 250 gr/m² polyester materiaal.
 • Verstevigde bevestigingspunten en randen
 • Nederlandse productie uit eigen atelier
 • Combineert uitstraling met functionaliteit.

Waarom zijn de zijden hol uitgesneden

Doordat de zijden van een zonnezeil waterdicht hol (conclaaf) zijn uitgesneden wordt de trek spanning van de bevestigingspunten doorgetrokken naar het middelpunt van het schaduwdoek. Dit zorgt voor een goede spanning van het zonnezeil zonder rimpels. Door de holle uitsnijding is het beschermend oppervlakte van een schaduwdoek waterdicht altijd kleiner dan de vermelden afmeting. De afmeting wordt gemeten van bevestigingspunt (D-ring) naar bevestigingspunt (D-ring).

zonnedoek opspannen

Juiste installatie oppervlakte

Het op de juiste manier installeren van je schaduwdoek waterdicht 4x4m off white is zeer belangrijk. Dit bepaalt namelijk mede de levensduur van je zonnezeil 4x4m off white. Daarom is het belangrijk dat je voldoende afstand neemt tussen het bevestigingspunt (D-ring) van je schaduwdoek en het bevestigingspunt aan de muur of paal. Wij adviseren minimaal 26 cm tot maximaal 100 cm. Dit omdat een zonnezeil na verloop van tijd, binnen een maand na installatie nog kan uitrekken. Het polyester materiaal heeft een eigenschap van maximaal 2% elasticiteit doordat je het op spanning trekt.

zonnezeil montage tussen muren en of paal zonnezeil montage tussen schuine paal en muur zonnezeil waterdicht montage tussen schuine palen

Uitleg span afstand bij zonnezeil

Wanneer de afstand te groot is gaat het schaduwdoek teveel bewegen. Is de afstand tussen zonnezeil en bevestiging aan de muur te klein dan past het schaduwzeil er niet goed strak tussen met de juiste bevestigingsmaterialen en gaat het doorhangen. In beide gevallen neemt de slijtage aan het schaduwdoek toe. Heb je deze ruimte niet kies dan voor een kleiner schaduwdoek waterdicht of laat een kleinere afmeting op maat maken door ons.

Voordelen

 • Waterdicht
 • Nederlands fabricaat
 • Op maat 
 • 5 jaar garantie

Waarom schaduwdoek waterdicht

Voor een schaduwdoek waterdicht kies je als je bijvoorbeeld een vaste terrasoverkapping wilt, maar dat om welke redenen dan ook niet realiseerbaar is. Een schaduwzeil waterdicht is niet te vergelijken met een vaste overkapping, maar verlengt wel het buitenleven. Een zonnezeil zorgt voor bescherming tegen zon, warmte, wind en regen. Dus ben je buiten aan het genieten en het begint ineens te regenen, dan kun je gewoon zorgeloos buiten blijven genieten met vrienden en familie. Is bescherming tegen regen geen must dan adviseren wij van Schaduwdoekkeuze.nl altijd een waterdoorlatend zonnedoek. Dit omdat een schaduwdoek waterdoorlatend een hogere Uv bescherming percentage biedt en je het probleemloos buiten kunt laten hangen in de periode maart tm september. Het HDPE materiaal van een ademend schaduwdoek laat namelijk wind en regen door waardoor je nauwkeurig hoeft te zijn met monteren en het minder gevoelig is voor weersomstandigheden. Daarbij heeft het als voordeel dat het onder een zonnedoek nooit warm en benauwd wordt, ook niet op zeer warme dagen want de wind gaat door het materiaal heen. Maar wanneer het regent gaat het water er wel doorheen en dan kun je beter kiezen voor een waterdicht zonnezeil als je dat niet wilt.

Specificaties zonnezeil 4x4m off white waterdicht.

 • Kleur: off white (Wil je een andere kleur? Klik hier) Kan in werkelijkheid iets afwijken van de foto en wordt niet als een tekortkoming gezien. Wil je zekerheid vraag om een stofstaal.
 • 100% waterdicht lekt niet door, ook niet op de naad zoals andere voordeligere waterdichte schaduwdoeken.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen
 • Door de coupon breedte zit er altijd één of meerdere naden in het schaduwdoek.
 • Bevestiging d.m.v. massieve Roestvrijstalen D-ringen op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die kunnen uitscheuren.
 • Schimmelwerend en vuilafstotend
 • Kleurvast (in de loop van de jaren kan de doek kleur iets verkleuren naar lichtere tint)
 • Garantie: Vijf jaar
schaduwdoek 3d design

Voorkom een waterzak in je zonnezeil vierkant 4x4m off white.

Zonnezeil vierkant 4x4m off white is de oplossing wanneer je overdekt buiten wilt zitten om meer en langer te genieten van het buitenleven. Niet alleen wanneer de zon schijnt wil je bescherming tegen zon en warmte, maar ook als het regent op een warme dag. Het waterdichte polyester stof geeft je deze twee in een oplossing bescherming tegen regen en zon. Om het meeste en langste plezier van je waterdichte schaduwdoek te hebben is de juiste montage belangrijk. Zo moet een schaduwdoek waterdicht onder een afschot van minimaal 30 cm per meter diepte worden geïnstalleerd. Hierdoor voorkom je grotendeels een waterzak in het zonnezeil. Niet alleen het afschot is belangrijk, maar ook het strak spannen zoals hierboven in vorige alinea van span afstand staat beschreven is zeer belangrijk. Deze twee factoren van montage zorgen samen voor het perfecte schaduwdoek op jouw terras of tuin. Want als er eenmaal een waterzak is ontstaan in het zonnezeil dan krijg je het een volgende keer niet goed meer strak gespannen.

zonnezeil waterdicht schuine afloop

Juiste montage bij waterdicht zonnezeil is belangrijk.

Voor het volledig juist monteren van een waterdicht zonnezeil is het beste om voorbereid te zijn. Moeilijk is het niet en iedereen kan het zeker met de montage beschrijving die in ieder schaduwdoek erbij verpakt zit. Ook hebben we op onze website een aparte pagina waar diverse handige montage tips uitgelegd staan. Ook vind je op deze pagina een video die het nog eenvoudiger maakt om je zonnezeil 4x4m off white juist te monteren. Voor het optimaal te kunnen genieten van je schaduwdoek waterdicht is het belangrijk het volgende rekening te houden:

 • Voorkom schade door hitte en warmte door vuur of een BBQ in de buurt van een zonnezeil.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnezeil op je tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
Gebruik ook de juiste bevestigingsmaterialen om je zonnezeil vierkant goed en stevig te monteren. Door gebruik te maken van de door Schaduwdoekkeuze.nl geselecteerde Rvs bevestigingsmaterialen kun je probleemloos en onderhoudsvrij genieten van je schaduwdoek.
 • Rvs bevestigingsset bestaat o.a. uit twee uitdraaispanners, vier oogplaten, twee karabijnhaken en twee meter ketting (kunnen ook vier stukken van 50 cm zijn) zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

zonnezeil rvs bevestigingsmaterialen

 • Een katrolset op één of meerdere hoeken kun je snel een zonnezeil ophangen en verwijderen wat ideaal is bij bijvoorbeeld slecht weer.
 • Door het monteren van een schuifrail kun je het zonnezeil gemakkelijk in hoogte verstellen. De schuifrail heeft ene lengte van 1 m waardoor je wanneer nodig het schaduwdoek snel kunt laten zakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plotselinge regenbui waardoor een waterzak voorkomen wordt. Of wanneer de zon laag staat en je hier hinder van ondervindt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Onderhoud van zonnezeilen

Het onderhoud van het polyester materiaal bij een zonnezeil waterdicht is erg eenvoudig. Enkel schoonmaken met water en natuurlijke (groene zeep) zeep. Zitten er vlekken in het polyester doek gebruik dan in combinatie met de zeep een zachte borstel. Deze voorkomt beschadigingen aan het stof materiaal. Daarna spoel je het schaduwdoek af met water, geen hogedrukreiniger. Laat het schaduwdoek goed drogen voordat je het opbergt. Je mag ook geen enkele chemicaliën gebruiken om je schaduwdoek te reinigen. Ook een wasmachine wordt sterk afgeraden voor behoud van de kwaliteit en levensduur.

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040  –  2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Zonnezeil 4x4m off white 100% waterdicht heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Zonnezeil 4x4m off white 100% waterdicht
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Zonnezeil 4x4m off white 100% waterdicht