opc_loader

Schaduwdoek waterdicht

Waarom een waterdicht schaduwdoek? Het hoeft natuurlijk niet, maar een waterdicht schaduwdoek heeft veel voordelen ten opzichte van een gewoon schaduwdoek. Naast de bescherming tegen water, filtert een waterdicht schaduwdoek ook schadelijke UV-straling. Een waterdicht schaduwdoek geeft u dus een comfortabel gevoel als u buiten zit. Door de extra coating kunt u het doek makkelijk reinigen. Bovendien zorgt de coating ervoor dat het water sneller van het doek afrolt en zodoende kans op beschadigingen worden voorkomen.

De schaduwdoek waterdicht:

  • UV-bescherming (ongeveer 90%), scheur, weerbestendig- en schimmelbestendig;
  • Wind- en waterafstotend (waterdicht) door impregnatie;
  • 100% polyester, gewicht: ongeveer 150 gr/ m²;
     

U heeft schaduw nodig in uw woon- of kantooromgeving, maar u wilt geen fortuin spenderen aan windgevoelige paraplu's of dure zonwering? Dan is een waterdicht schaduwdoek een goed alternatief. Dit doek is van een goede kwaliteit en biedt vele jaren een optimale schaduw. Het is niet alleen een praktische oplossing voor terrassen, balkons en zwembaden, het kan ook worden gebruikt om schaduw te bieden op speelplaatsen voor kinderen. Restaurants en bars gebruiken deze waterdichte doeken voor buitenruimtes. De doeken kunnen zelfs worden gebruikt als alternatief voor carports..

 

Kenmerken waterdicht schaduwdoek 

Het waterdicht schaduwdoek is gemaakt van een speciale scheur- en weerbestendige stof. Het absorbeert tot 90% van alle schadelijke UV-stralen en maakt indruk met zijn waterbestendige structuur. Dankzij impregnatie, beschermt de stof dus tegen alle kleine regenbuien.

Montage en onderhoud: het waterdicht doek is eenvoudig schoon te maken. Het is eenvoudig met water af te spoelen. De opbouw is geen probleem, dankzij de meegeleverde scheerlijnen en de zogeheten concave snit. De ingenaaid roestvrijstalen bevestigingsringen op de hoeken bieden voldoende mogelijkheden om het waterdichte schaduwdoek op geschikte punten te bevestigen.

Kwaliteit schaduwdoek waterdicht 

Het weefsel zorgt voor hoge sterkte en garandeert de duurzaamheid van het product. Bij stormweer of windstoten adviseren wij demontage van de overkapping. Geweven schaduwzeilen, zoals het waterdichte schaduwdoek, zijn de meest effectieve materialen voor maximale UV-bescherming. Het ultra strakke weefsel van de stof is onafhankelijk getest op UPF50+, waardoor deze schaduwdoeken bijna ondoordringbaar worden door zonlicht. Meer dan 98% van de schadelijke UV-stralen worden geblokkeerd.

Waterdichte schaduwdoek van Schaduwdoekkeuze.nl

Waterdichte schaduwdoeken kennen veel toepassingen rondom het huis. Zo kan het worden gebruikt voor onder andere pergola's, verticale zonweringen en buitenruimtes. Het doek is makkelijk te bevestigen en kan het hele jaar door worden gebruikt.

Een harslaag aan een kant van het doek zorgt ervoor dat waterdichte schaduwdoeken ook echt waterdicht zijn. Let op: als de stof wordt uitgerekt, bijvoorbeeld als het regent, rekt het weefsel en scheurt de harscoating. Het mag alleen worden gebruikt bij een helling van zeker 20º en moet voldoende worden opgespannen om te voorkomen dat het water wordt vastgehouden.

Schaduwdoekkeuze.nl is een van de toonaangevende leveranciers van stoffen voor waterdichte schaduwdoeken in Nederland.