opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Montage Instructie van Uw Schaduwdoek of Zonnezeil
 

Een juiste montage van uw schaduwdoek of zonnezeil is zeer belangrijk voor het correct functioneren van uw schaduwgordijn. De bevestiging is zeer eenvoudig dmv één klik beweging aan uw muur, vrijstaande paal, boom of andere constructie. Met de uit de bevestigingsset geleverde spanhaken spant u het schaduwdoek of zonnezeil strak, zodat de wind er weinig tot geen vat op heeft. Hierdoor kan uw schaduwnet probleem loos buiten blijven hangen van voor tot najaar, zonder dat u er naar om hoeft te kijken.

Wij adviseren u om gebruik te maken van de door ons aangeboden bevestigingsmaterialen


Montage Instructie (deze is ook bijgeleverd bij uw schaduwdoek of zonnezeil)


1) Waar komt het Schaduwdoek/Schaduwnet of Zonnezeil te hangen

Voordat u begint met installeren is het belangrijk dat u exact bepaalt waar u uw schaduwgordijn neer wilt hangen. Houdt daarom rekening met onderstaande punten:
U dient bij ieder schaduwdoek/schaduwnet of zonnezeil 10% extra vd lengte vd zijde te tellen bij elke hoek
Houd rekening met eventuele openslaande deuren(hoogte)
Bevestigingspunten moeten stevig(constructie) zijn ivm windkracht
Waar plaatst u eventuele bevestigingspalen
Houd rekening met de stand van de zon door de dag heen

2) Bepaal de definitieve bevestigingspunten

Pak het schaduwnet/schaduwgordijn of zonnezeil uit waar u het wil plaatsen. Bepaal aan deze hand de meest ideale bevestigingspunten voor de hoeken, zoals een muur, boom of paal(hout, staal of rvs) ect. Het is belangrijk dat het stevige bevestigingspunten zijn ivm de weeromstandigheden wind, regen, storm ect.

Let op! de bevestigingspunten moeten naar het midden van het schaduwgordijn wijzen! Dit gezien de kracht die vanuit het midden van het schaduwdoek/zonnezeil naar de punten gaat.

Extra informatie voor Waterdichte Zonnezeilen:

Hang het waterdicht zonnezeil schuin(hellingshoek van 30°gr) ivm afloop van water, u dient nl een vorming van een waterzak te voorkomen. Als vuist regel kunt u ook 30cm per meter aanhouden voor voldoende waterafloop. U heeft diverse mogelijkheden bij een zonnezeil om een afloop van water te creeeren nl door de bevestigingspunten in hoogte te laten verspringen. Wat een mooi optisch effect geeft bij een vierkant of rechthoek zonnezeil en ook voor voldoende waterafloop zorgt is om 2 diagonale hoeken hoger te monteren en de andere 2 diagonalen lager.

Extra informatie voor Waterdoorlatende Schaduwdoeken:

Schaduwnetten kunnen horizontaal worden opgehangen, hier geen water op blijft liggen. Tussen elke bevestigingshoek van het schaduwdoek en het bevestigingspunt dient u zo'n 30 tot 40cm ruimte over te houden, zodat u het strak kunt spannen. Met de bijgeleverde ketting of touw(lasso) kunt u de afstand van bevestigingspunt tot het schaduwdoek verlengen, niet al te lang max. 1,20m.

3) Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen

Wij adviseren om de complete bevestigingssets van onze leveranciers te gebruiken, dit voorkomt problemen. Voor bevestiging aan de gevel(muur) kunt u een gat boren van 10mm waarin u een plug van 10mm plaatst waarin u een schroefoog schroeft. Ook is het mogelijk om ipv een plug een M8 keilbout te gebruiken met een losse M8 oogmoer. Wanneer u een houtenpaal gebruikt voor het bevestigen van een schaduwdoek dient u min. 2cm massief hout nodig, dit tbv de schroefoog.

Gebruik van Palen

Indien u een vrijstaande paal(of meerdere palen) nodig heeft als bevestigingspuntt, heeft u de keuze uit hardhout, geimpregneerd zachthout, gegalvaniseerd metaal of Rvs. De hoogte van de vrijstaande paal bepaalt u door de uiteindelijke hoogte van het schaduwnet+de diepte van het gat. Wij adviseren om de paal min. 80cm in de grond te plaatsen, waarin u een M8 oogbout van 10cm plaatst. U kunt natuurlijk ook gebruik maken indien mogelijk van een boom of schutting mits die stevig staat.

Beton fundering

Voor extra stevigheid(afhankelijk van grondsoort) kunt u de palen in beton storten(snel drogend beton). Plaats de paal schuin onder een hoek van max. 10 graden schuin weg van het zonnezeil/schaduwdoek.

4) Installatie zonnezeil/schaduwdoek

Het is belangrijk dat alle bevestigingspunten naar het midden van het zonnezeil/schaduwdoek wijzen! Dit ivm de trekkracht die erop komt te staan. Tip; u kunt het zonnezeil eerst tijdelijk met touw vastmaken, zodat u de juiste lokatie en de lengte van ketting of touw kunt bepalen.

Spanhaak

Begin met het vastmaken van de eerste 2 hoeken. Klik de karbijnhaak aan het vaste bevestigingspunt en aan een hoek van het schaduwdoek/zonnezeil. Afhankelijk van de afstand kunt u er eventueel nog een stuk ketting tussen plaatsen. Bij de laatste hoek(bij vierkant en rechthoek laatst 2 hoeken) plaatst u een spanhaak tussen het bevestigingspunt en het sunsail. Draai de spanhaak helemaal open(zodat deze de grootste lengte heeft) bevestig deze en draai hem dan weer dicht. Gebruik hiervoor eventueel een schroevendraaier om het strak dicht te draaien(hefboomeffect). De ruimte tussen het bevestigingspunt en het sunsail is bepalend of u kunt volstaan met een karbijnhaak of spanhaak of dat u extra ketting nodig heeft. Voordeel van een ketting is dat u altijd het sunsail eenvoudig nog een oogje strakker kunt zetten.

5) Ophangen onder spanning

Span het shadesail goed strak! zodat de wind er geen vat op heeft. Indien nodig kunt u het shadesail dagen later naspannen. De vouwen die door de verpakking in het schaduwdoek zijn gekomen, gaan er na een aantal weken vanzelf uit. Belangrijk! Houdt het doek op spanning!

Bij flinke storm adviseren wij om het waterdicht schaduwdoek/zonnezeil te verwijderen
Plaats geen bbq, terrasverwarmer of open vuur dichtbij of eronder
Het gebruik van bepaalde chemicalien kan de levensduur aantasten
U kunt het zonnezeil/schaduwdoek schoonmaken met water en een spons/zachte borstel. Laat het water even inweken zodat het vuil los komt
Stop het schaduwdoek/zonnezeil of wavesail niet in de wasmachine
U dient het zonnezeil/schadudoek of wavesail droog op te bergen!!

Als u bovenstaande montage instructies opvolgt kunt u zorgloos genieten van uw schaduwdoek, zonnezeil of wavesail.

NB; Ondanks deze montage instructie kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuiste montage en daardoor ontstaane schade aan uw schaduwdoek, zonnezeil of wavesail.