opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Hoe monteer ik een wavesail

Met het wavesail heeft u in een handomdraai een heerlijk schaduwoppervlak. U schuift het doek met katrolsysteem over drie staaldraden open en dicht. U kunt het de hele zomer buiten laten hangen. De wavesail is bestand tegen vele weer- en windomstandigheden, waardoor u dus geen opbergruimte ervoor nodig heeft.

U schuift het wavesail gemakkelijk met katrollen en koord open en dicht. Het doek wordt bevestigd aan staaldraden, welke aan balken van een pergola of aan twee muren gemonteerd worden. Het doek is verkrijgbaar in waterdicht of waterdoorlatend materiaal. Schaduwdoekkeuze.nl verkoopt meerdere standaardmaten in meerdere kleuren in een waterdoorlatende en waterdichte doeksoorten.

Onderdelen die nodig zijn bij het monteren van een wavesail:

  • 1 x uitschuifbaar lamellendoek;
  • 1 x 3 mm staalkabel;
  • 4 x oogmoeren;
  • 4 x pluggen;
  • 1 x spanset - 1 x spanhaak en 2 x staalkabelklemmen;
  • 1 x karabijnhaak M5 per oog.

Het wavesail kunt u monteren. Let erop dat de afmetingen parallel gelijk zijn en overeen dienen te komen met de maten van het doek! Het wavesail kan horizontaal, met afloop of oplopend worden gemonteerd. Een wavesail dient altijd op minimaal 10% afschot in de breedte van het doek te worden gemonteerd, dit in verband met regenwaterafloop.

Lees de Montage instructie aandachtig door alvorens het doek te installeren. Bij vragen adviseren we u direct contact met ons op te nemen alvorens zelf te gaan monteren.

De spanhaken dienen opengeschroefd ingehangen te worden om in de volgende stappen een optimale spanning te bereiken!

Optioneel kunt u in de tunnels van de wavesail stabiliseringsbuizen plaatsen. Hiervoor kunnen wij ronde aluminium buizen met een maximale diameter van 2 cm adviseren. Voor een gemakkelijke bediening kunt u ook een katrolset gebruiken, welke bij ons verkrijgbaar is.

Nogmaals, bekijk aandachtig de handleiding door over hoe u een wavesail binnen een paar eenvoudige stappen kunt ophangen. Indien u er echter niet uitkomt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan altijd voor u klaar.

Download hier de montage handleiding voor het installeren van een Harmonicadoek tot 290cm

Download hier de montage handleiding voor het installeren van een Harmonicadoek van 370cm en breder