opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Waarom een uitvalscherm kopen?

Een uitvalscherm is ideaal voor het beschaduwen van kleine, korte oppervlakken zoals ramen en balkons. Ook zijn deze schermen uitermate geschikt voor zeer brede maar korte oppervlakken zoals winkels, appartementen en bedrijven.

✔ Voor korte, brede gebieden

✔ Zeer goede schaduw

✔ Solide dankzij valarmen als ondersteuning

Uitvalschermen zijn zeer eenvoudig van constructie en daarom aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld een cassettescherm. Ze hebben geen knikarmen maar rechte armen die veel eenvoudiger functioneren en daardoor zeer slijtvast zijn vanwege beperkte draaiende delen. De installatie is eenvoudig en vereist geen hoog technisch inzicht.

Uitvalscherm met neerklapbare arm

Met de uitvalschermen ben je niet alleen verzekerd van thermisch, maar ook van visueel comfort. Deze welgevormde zonwering beschermt je tegen de hitte, laat een vrij zicht naar buiten toe en creëert kleurstemmingen. Het uitvalscherm wordt als zonwering het meest toegepast bij gesloten ramen. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker op balkons. Deze worden meestal vast gemonteerd tegen de gevel of plafond maar kunnen tegenwoordig door middel van een klemsysteem vast gezet worden. Door de uitvalarmen wordt het luifeldoek strak gespannen. Dit type luifel zie je vaak bij hotels en kantoorgebouwen, maar ook bij gezinswoningen zijn dit goed toepasbare zonweringen. 

Uitvalscherm of luifel

Dit zonweringssysteem dat meer bekend staat als uitvalscherm, wordt ook vaak luifel of uitvalluifel genoemd. Bij appartementen en balkons is een bijkomend voordeel dat er van bovenaf geen inkijk mogelijk is. Hoe verder de luifel wordt neergelaten hoe minder inkijk en hoe meer schaduw.
Een 5 meter breed uitvalscherm moet veel robuuster gebouwd worden dan een 3 meter brede luifel. Om kwaliteit te kunnen waarborgen leveren wij geen luifels uit het verre Oosten maar alleen van Europese fabrikanten met het EU-keurmerk.
Een klemluifel moet wind stabiel worden gemonteerd, vooral op balkons waar niet mag worden geboord. Door het diagonaal uitlopende doek van 170 graden zijn deze luifels precies zo ontworpen dat er maximale zonwering wordt behaald tegen zo min mogelijk zichtverlies. De robuuste constructie is ideaal voor installatie in raamuitsparingen. Deze uitvalscherm slaat ook een goed figuur voor serres in de schaduw.

Uitvalscherm voor het balkon

De uitvalluifel is bij velen bekend van appartementsgebouwen en balkons. Doordat het boren in het balkon vaak niet is toegestaan zie je tegenwoordig steeds vaker de klem balkonluifel. In technisch jargon worden ze klemluifels genoemd. Deze balkonarm schermen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Voornamelijk in kleine standaardmaten met een kleine selectie stoffen. Indien gewenst worden ze op maat gemaakt tot 6 m breed en gemonteerd aan de zijkant van de zijwanden of op klemsteunen "zonder boren". Voor twijfel wat de beste keus is, neem contact op!